Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

kauwgum/plakkerige droom

Nanouk
12 mei 2008

Dag mensen,

Ik heb reeglmatig een toch wel zo rare droom dat ik dus nu op zoek ben naar iemand die er misschien iets over weet te zeggen.
Het is een gewone droom, het kan overal over gaan. Maar ik heb in die droom vaak een brok kauwgum in mn mond.
Dat spuug ik dan gewoon uit in de prullenbak als ik er klaar mee ben maar de hele droom door trek ik nog stukjes plakkerig kauwgum uit mn mond.
Overal vandaan tussen mn kiezen achter op mn tong, een beetje het gevoel dat je hebt met gipshappen bij de orthodontist heel smerig dus. Verder gaat de droom niet specifiek ergens over vannacht was ik bijvoorbeeld egwoon op mijn werk. Maar die kauwgum troep komt aldoor terug en heti s ook een heel naar gevoel omdat ik er dus niet vanaf kom, hoe hard ik ook stukjes uit mn mond pluk het is nooit op. Dit komt regelmatig terug in mn dromen ik vroeg me af of iemand hier wat over kon zeggen?

Alvast super bedankt!
Nan

Siren
12 mei 2008

Hallo Nanoek!

Zou het misschien kunnen dat je de neiging hebt ervaringen veelvuldig te 'herkauwen'? (dwz steeds opnieuw ervaren in je bewustzijn+ ontleden) dat je het daarna van je afgooit/ loslaat, maar er restjes/details van de ervaringen in je bewustzijn achterblijven die je bezig blijven houden + die je niet los kan laten?
Dit zou het kauwgomkauwen kunnen verklaren, wanneer je het in de prullebak gooit, laat je dus los, maar er blijven resten achter in je mond. Misschien is het voor jou belangrijk dat je meer uitspreekt wat er in je omgaat? Misschien houd je teveel vast in je bewustzijn, als je dit herkent dan zou meditatie of sporten misschien kunnen helpen los te laten..
Wie weet heb je hier wat aan?
groetjes Siren