Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

trein en dieren

12 oktober 2012

1.Ik zit in een trein (die nog in het station staat) met familie. Plots sta ik op het perron en rijdt de trein weg. Ik weet niet hoe we elkaar nu moeten bereiken, want mijn tas met mobiel ligt daar ook nog. Ik ga naar een ander perron, misschien nemen ze bij het volgende station de trein terug dacht ik. Nu ben ik bij een bushalte (wel naast het station), zie een bus aankomen en sta voor de voorruit. Ik zie ze binnen zitten, ik klop en ze komen naar buiten. Even later staan we op een perron en nemen een trein, ergens naar de andere kant van het land, maar zo laat op de avond nog, denk ik bij mezelf.

2.Ben in een huis waar op de galerij het druk is, allerlei mensen lopen er. De voordeur bestaat uit slechts een stuk gaas. Er dringt iemand binnen, ze schijnt actrice te zijn, ik stuur haar weg maar haar kind zou binnen zijn dus heeft ze het recht zegt ze, ze loopt door en gaat op de bank zitten. Er is nog iemand bij. Ze doet heel asociaal en lomp en heeft een grote bek. Ik ben bang en weet niet wat ik ermee aan moet. Dan gaat ze weer weg samen met een man, die heeft een leeg bord met vork in zijn hand, hij schijnt een cavia (wat komt die toch veel voor in mijn dromen zeg!) opgegeten te hebben. Ik word misselijk ofzo en wil gillen, weet niet of dat gebeurde, de rest weet ik niet meer.

Liefs Joyce

12 oktober 2012

1

Lijkt er op dat je een gedeelte van jezelf kwijt raakt en dan in een andere vorm weer terug vind? Je raakt je tas, je vaardigheden en communicatie even kwijt ? De vraag is waarom? Ik zie geen reden alleen gevolg.
2

Een gedeelte van jouw is ondervoed en vraagt om aandacht , het lompe gedeelte, de boosheid. Onderdruk je je boosheid ?

Wat dat kind betreft snap ik het nog niet zo. Een innerlijk kind wat verdwaalt in de drukte van jouw denken?
Wat acteer jij ? Is dat de schijn op houden met betrekking tot het verdrukken van boosheid?

Nu weet je misschien ook hoe jouw cavia van de week zo zwart en levensloos was.

Groet Jan

12 oktober 2012

Inderdaad, waarom?

Het enige wat ik bij nr 2 kan bedenken is dat die deur van gaas staat voor dat ik me kwetsbaar opstel, omdat ze zo kan binnenlopen en me makkelijk kan aanvallen. Misschien moet ik de werkelijkheid (die dus niet echt is volgens de vorige droom van de zwarte cavia) onder ogen zien, en is er boosheid voor nodig, of dat iemand anders mij juist de waarheid vertelt, en dat die cavia dan weg is. Snap alleen niet welke werkelijkheid dat dan is, van wat precies in mijn leven.

Liefs Joyce

12 oktober 2012

Soms kunnen dromen zo ingewikkeld zijn dat je er helemaal in kunt verdwalen. Op zich is dit vreemd omdat het onderbewuste juist een boodschap over wilt brengen, Jammer dat dit zo vaak voor ons niet te begrijpen valt.

Sinds een dag of 2 ben ik me weer meer op lucide aan het focussen. In het boek wat ik lees stelt de schrijfster dat bij een sucsesvolle lucide droom er 90% blijft hangen van de droom , alsof het gewoon iets van vandaag of gisteren is geweest . Je hoeft het dus niet snel te noteren en bang zijn dat er iets verloren gaat. Lijkt me geweldig.

Groet Jan

13 oktober 2012

Gaas word trouwens gebruikt om dieren vast te houden in de ruimte waar wij ze opsluiten

Groet Jan

14 oktober 2012

Ja, het is wel leuk dat je onderbewuste boodschappen brengt maar als je ze niet begrijpt kun je er weinig mee. Misschien daarom ook dat verschillende dromen dezelfde boodschap kunnen hebben. Dat als je de een niet begrijpt, dat je dan een andere droom krijgt, met dezelfde boodschap totdat je hem wel begrijpt.

Dat zou heel handig zijn wat je schrijft over die lucide dromen. Nooit meer blaadjes vol schrijven...

Liefs Joyce