Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

auto;s glijden over de rails

11 oktober 2012

Ik loop een winkel binnen. Het was een winkel met allerlei technische snufjes . Tijdschriften puzzels modeldozen , kortom allerlei hobby toestanden. Ik liep er heel gehaast , apathisch door heen, ik gunde alles geen blik waardig. Ik liep er uit en keek de 2 mannen achter de kassa/balie niet eens aan. Met mijn blik recht vooruit zo de winkel uit.

Ik sta in het winkelcentrum en ben op weg naar huis. Zodra ik het centrum uit ben heb ik eigenlijk geen zin om naar huis te gaan, ik wil naar het cafe in het centrum. IK begin te rennen richting centrum. Ik ren in een woonwijk en daar komt een brommer achter me aan . Ik heb behoorlijk de vaart in het rennen en ren ongeveer net zo hard als de brommer. De man op de brommer zegt dat het behoorlijk hard werken op de brommer is , af en toe moest hij de trappers gebruiken .

Ik rende en rende en zag dat ik al veel te ver van het centrum af was. IK keerde om en liep langs het spoor terug. De weg langs het spoor werd steeds nauwer , half overdekt door een of ander bouwwerk wat nog niet af was, ik liep op bouw zand. Na een poosje kon ik niet verder en hoorde mensen. Er was een of andere toespraak over dat bouw gebeuren en ik zag een man met een bouwhelm op. Doordat ik niet verder kon , wilde niet langs die mensen of was waarschijnlijk op verboden terrein sloop ik een klein stukje terug en spring in een trein.

Ik sta in de trein en weet dat ik fout ben omdat ik geen treinkaartje heb gekocht.
In mijn rechterhand heb ik een groot zwaard.
Er staat opeens een man op en die gaat bij de deur staan en ondervraagt de mensen hard op in het openbaar in de coupe wie er geen kaartje gekocht heeft. De man is geen conducteur , hij heeft niet de juiste kleding maar, gedraagt zich wel zodanig. Ik kijk rond in zie dat de trein maar 1 coupe bevat. Normaal gesproken rijd er altijd zo;n hele sliert met personen wagon’s.
Ik kijk rond en ik weet dat ik er uit gepikt ga worden . Iemand vind mij verdacht en ik word duister gevonden.
De “conducteur” zegt wacht maar, bij de eerst volgende stop pak ik degene die zonder kaartje rijd. (of iets dergelijks). Ik blijf zitten uiteraard. (volgens mij sta ik trouwens met mijn zwaard).
Hij heeft het nog over een of andere test , of dat hij zijn spuit bij moet pakken?
Een ander persoon staat inmiddels bij de deur maar de conducteur pikt mij er nu uit.

Ik spring de trein uit en sta nu opeens op een groot plein in Amsterdam. IK zie als het ware door een camera , (ik zie geen camera maar, mijn zicht , mijn blikveld gaat automatisch . Ik zie daar een tram waar ik nog iemand zie zwart rijden en zich verstoppen tussen de rails. Dan blijft mijn zicht punt daar een tijdje op de rails hangen. Als of er gesuggereerd word dat er nog veel meer gaande is dat wij niet zien in eerste instantie.
Dan kijk ik naar links en zie een auto met speciale wielen op de tram baan rijden. Daarna zie ik allemaal auto;s die pogingen doen om op de rails te rijden maar er continu van af slippen.
Dan zie ik een shot van boven af op een stuk tram rails waar auto;s op rijden en die door tegen wind gewoon terug geblazen worden over de gladde ondergrond.
Ik zie een Porsche over de rails een plas in rijden en helemaal onder water door rijden , zie alleen nog een stukje kofferbak met de tekst Porsche. De auto blijft het gewoon doen onder water

De rest van de droom ben ik helaas kwijt. Er mist nog een gedeelte voor en na de droom

Groet Jan



1 keer bewerkt. De laatste keer was 11 oktober 2012 door jan123.

11 oktober 2012

Voor technische snufjes heb je verstand nodig, kennis van zaken. Je loopt je verstand voorbij, je kiest kennelijk voor je gevoel.
Dat cafe staat denk ik voor iets sociaals.
Je begint je zoektocht met volle vaart, volledig op eigen kracht, meer nog dan op je bmx-fiets van gister, nu gebruik je alleen je lichaamskracht.
Die man vertelt je misschien dat het niet altijd zo snel en makkelijk gaat, soms moet je even wat meer inspanning leveren. Niets gaat vanzelf.
Maar je gaat door en door en komt in het zand terecht, een losse ondergrond. Daar wil je om de een of andere reden weg.
Je voelt je schuldig en verdedigt jezelf met het zwaard. Toch word je eruit gepikt. Weer wil je weg.
Die rails, zoals je ze beschrijft dat er meer gaande is, doet me denken aan: tussen de regels door lezen.
Die auto's nemen een weg die voor hen ongeschikt en onbegaanbaar is.
Die Porsche rijdt misschien je gevoel, je emoties in?

Misschien moet je niet alleen op je gevoel, maar ook op je verstand vertrouwen. Dat je met gevoel én verstand wel die 2 situaties kan overwinnen die je nu uit de weg gaat. Dat je anders een weg bewandelt die je niet kan bewandelen. En dat je dan ondergedompeld wordt in emoties.

Liefs Joyce

12 oktober 2012

Bedankt voor het kijken,

Ik weet het allemaal nog niet. Ik kan me niet helemaal er in vinden. Weet je wat het is . De droom is veels te lang. Te veel info.
Waardoor ik er geen echt duidelijk thema uit kan halen

Ik laat deze droom los.

Groet Jan

12 oktober 2012

Misschien heb je wel gelijk , of ben je heel erg in de richting maar, ik voel er niets bij. Zelf snap ik er niet zo veel van

Groet Jan



1 keer bewerkt. De laatste keer was 12 oktober 2012 door jan123.