Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

bmx fietsen en berg beklimmen

10 oktober 2012

1
Ik rijd op een bmx fiets door het centrum , eigenlijk op het niveau daar boven. Met een vriend van vroeger , rijd op op een helling af. Ik tijfel of ik naar beneden durf want de remmen zijn niet zo goed van de bmx. Dan na veel geaarzel ga ik toch naar beneden.

Dan gaat het om een andere oude vriend die altijd zijn geld verbraste, beetje een junkie zeg maar. We zitten in de woonkamer en mijn vader verteld dat hij 2 mensen in dienst had , die altijd de luchtslang van de compressor veel te los liet slingeren als ze er mee werkten. Ik zie nu een van de collega's met een luchtslang in zijn hand en zie zijn gezicht , zijn mond opbollen door de lucht die uit de slang komt. De slang schiet alle kanten op. Als hij de slang aan het einde vast houd is er niets aan de hand maar, dat schijnt hij niet te snappen.

Even later zit ik nu bij een meisje dat baalt dat junkie vriend ijn geld weer verbrast had. Ze had voor hem een 2ehands telefoon geregeld met foto camera er op. Dat gaat dus nu niet door.


2
Ik klim op een berg, ik zoek met mijn hand boven me naar vaste stenen waar ik me verder op naar boven kan klimmen. Het is allemaal heel puntig en ruig. Dan zie ik een stuk puntig berg verderop een man staan. Ik roep naar hem , hij antwoord mij dat ik stil moet zijn omdat er een wolf beneden loopt.


Groet Jan



1 keer bewerkt. De laatste keer was 10 oktober 2012 door jan123.

10 oktober 2012

1.Van een helling kun je diep vallen, maar jij durft het aan, op eigen kracht, ondanks je gebrekkige remmen.

De junk zie ik als iemand of een deel van jezelf die zijn energie (geld) verspilt (door steeds vast te houden aan bepaalde gewoonten of gedachten of te vervallen in oude gewoonten of gedrag) en daardoor dingen misloopt (zoals het mobieltje). Dat meisje kan een deel van jezelf zijn die daarvan baalt.

Die luchtslang en mond doen me denken aan je adem inhouden, volhouden. Misschien probeert je vader uit te leggen hoe de junk kan volhouden om zo van zijn verslaving af te komen. De oplossing lijkt simpel (aan het einde vasthouden), meer vasthoudendheid en volharding kunnen de oplossing zijn. Klinkt logisch maar makkelijk is het niet, je moet denk ik de juiste manier vinden om dat te bereiken. Niet zozeer het volhouden, het doorzetten, op zich, maar meer hoe je dat dan kunt bereiken.

2.Met veel inspanning probeer je je doel te bereiken, ondanks de ruige en puntige obstakels. Kennelijk ook zonder hulpmiddelen, want je gebruikt slechts je handen. De wolf wijst op het ontembare in jezelf, op een strijd met je tweede ik. Het kan aanleiding zijn om met jezelf in het reine te komen.

Liefs Joyce

11 oktober 2012

Goede uitleg , goed gezien Joyce,

Wat ik alleen niet snap is het telefoon symbool in deze context. Telefoon is normaal communicatie. Deze droom zegt door iets los te laten krijg je commmunicatie.

Ik leg de link nog niet helemaal

Groet Jan

11 oktober 2012

Door energie verspillen, loop je de juiste communicatie mis. Als je die oude gewoonten loslaat, komt er vanzelf betere/meer communicatie.

Liefs Joyce

12 oktober 2012

Zou heel goed kunnen.

Dank je

Groet Jan