Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

zwangere cavia

10 oktober 2012

Ben in een bioscoopzaal maar het is ook een schoolklas. Iemand zegt dat er een muis loopt, ik wil het beestje naar buiten brengen en dan blijkt het een zwarte cavia te zijn. Loop door het gebouw grote marmeren trappen af en buiten laat ik hem wat planten eten. Er ligt daar ook een dood konijn. Ineens zie ik achter me dat het gebouw weg is en er een mooi park vol bomen staat. Ik probeer te ontdekken of het echt een cavia is, door hem te aaien (dan horen ze meestal geluidjes te maken) en wacht af of ik rode ogen krijg (allergisch). Beide dingen gebeuren niet. Vraag me af of de cavia misschien zwanger is en daarom gedumpt is. Ga het gebouw weer binnen en ineens maakt hij een soort stuipbeweging en bevalt van een jong, die deels met plastic/verpakking omhuld is.

Ik denk zelf dat het voor iets nieuws staat, maar iets wat niet echt is, wat verhuld wordt.

Liefs Joyce

10 oktober 2012

bioscoopzaal, klas -> het leven, dagelijks leven
muis -> storing, opschudding, ongewenst
cavia -> meer persoonlijk naar jou toe (want huisdier), en zwart-> negatief, blokkade, spijt/verdriet
park -> ideale setting om cavia (blokkade) vrij te laten (los te laten, op te lossen)
bevalling - >wellicht nieuwe relatie of poging om 'vooruit' te komen
jong in plastiek -> beperkt, gehinderd vanaf het begin, weinig levensvatbaar, geen ademruimte? (in betrekking tot vorig puntje)

Misschien lees ik hier dat je een (nieuwe) relatie hebt die niet zo geweldig loopt. In combinatie met de droom over wonden en rozen, lijkt het me dat wel te zijn.

Bedenk wel dat het een losse interpretatie is die ik geef, het kan heel anders ingekleurd worden of verband houden met iets anders dan jouw relatieproblemen (en blokkades VS persoonlijke groei), dat is ook de gok omdat ik niet veel weet van je.2 keer bewerkt. De laatste keer was 10 oktober 2012 door The Doctor.

10 oktober 2012

Heb geen nieuwe relatie nog maar ben wel met andere nieuwe dingen bezig. Wil eigenlijk ook kijken naar ander werk, denk dat het misschien daarmee te maken heeft. Omdat ik pas ook dromen had over een tweede kans (denk ik althans, gemiste bus en meteen in de tram stappen), een kans die uiteindelijk niks blijkt te zijn (achter een deur bleek een zware moeilijk te openen deur te zitten, en omdat ik die deur zocht aangezien ik dacht dat het een toilet was miste ik weer een bus), een droom over werk, en een droom over een verkeerde keuze (in de verkeerde trein zitten, en te laat zijn, dat was vannacht trouwens).

Misschien moet ik nog niet direct een andere baan zoeken, aangezien ik in het echt dit ook niet meteen nu al moet, heb nog genoeg tijd voor de reorganisatie er is. Die controle over de (verre) toekomst willen uitoefenen is wel een oude gewoonte van me die ik al wel een stukje heb losgelaten (vandaar die zwarte en weinig levende cavia, dat stukje is al halfdood). Dreig daar nu weer in te vervallen denk ik. Minstens 2 dromen lieten ook zien dat haasten juist niet goed uitpakte.

Vind het wel goed bedacht van dat loslaten in het park. Had kunnen loslaten, maar deed het niet. En dan komt er ineens dat nieuwe jong wat niet in orde is. Ik moet dus loslaten (die oude gewoonte), anders pakt het verkeerd uit.

Liefs Joyce

10 oktober 2012

Toch is het apart dat er zo'n groot contrast ontstaat als jij de trap afloopt.
Aan de ene kant is er groei , bomen etc, en de ander kant is er dood , het konijn , en de cavia die met een gebrekkig nieuw begin aankomt zetten.
Positiefe omgeving en negatieve? ontwikkeling . Symboliseerd dit een dreigende misser of iets heel anders?

Misschien kun je het de cavia vragen? Ik merk dat vlak voordat ik ga slapen weer flarden van dromen van afgelopen nacht binnnen krijg.
Als of je zo weer op een vervolg verder kunt gaan. Misschien kun jij hier ook gebruik van maken. In het tussen gebied(tussen slapen en waken) kun je heel makkelijk , althans makkkelijker communiceren met de droomwereld.

Ik denk dat het wel duidelijk is dat jij hier iets uit mag leren, er word je immers iets getoond en tegelijkertijd is het een leerklas.
Je ziet een muis die getransformeert word naar een cavia maar daar tussen zitten ook nog wat elementen

muis - cavia- dood konijn- dan jouw poging tot groei (planten) - jong in plastic

Muis associeer ik met: knagen aan .misschien ook wel angsten?

Cavia had je zelf een hele mooie betekenis op gevonden, absoberend gevoels dier. Heeft het diertje zich te veel met energie van anderen geabsorbeert?

Een konijn associeer ik met voorplanting, dat is volgens mijn het enigste waar konijnen goed in zijn?

Kan het jong in plastic staan voor kunstmatige geboorte van een nieuw idee? Forceren ? Nieuwe energie of hoop persen uit ....?

Groet Jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 10 oktober 2012 door jan123.

10 oktober 2012

hmm , een park met bomen,
Een park is aangelegd door mensen, kunstmatig. :kunstmatig de cavia voeden en redden , het dode konijn : kunstmatige groei?
Dit samen met het plastic geeft mijn een dubbele boodschap van het kunstmatige

Kan het zijn dat dit symboliseert dat je ergens mee denkt te groeien maar dat je gevoel dat tegenspreekt?
Dat je juist je gevoel meer aandacht mag gaan geven? Ipv rationaliseren?

Doordat jij in het gebouw bent , bevalt de cavia, . Kan het gebouw voor een denkproces staan? Waaruit een kunsmatig jong opgewekt word?
Dus weer het denken wat vervormt en min of meer tot last is?

Groet Jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 10 oktober 2012 door jan123.

11 oktober 2012

Ja, de cavia als problemen absorberend en zich opofferend dier. In dat geval zou de oude gewoonte niet de controledrang zijn, maar dus deze eigenschappen. Zou ook best kunnen. Dacht aan de controledrang omdat ik het meteen dacht te kunnen plaatsen in mijn werksituatie.

Dat opofferen ben ik wel ook aan het loslaten, wat op zich goed is, waardoor ik het kunstmatige niet kan plaatsen. Er zou dus iets uit voortkomen wat niet echt is. Qua werk zoeken was ik wel even weer rationeel bezig. Daar wijst het dus op. Dat moet ik loslaten. Goed gezien van dat park, had er nog niet bij stilgestaan dat dat kunstmatig aangelegd is, net als een tuin trouwens. Zal het eens proberen te vragen, benieuwd of het lukt.

Liefs Joyce