Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

wonden en tatoeage en tuin

9 oktober 2012

1.Ik werd wakker en ik zag allerlei wonden op mijn lichaam. Soort muggenbulten, maar ook grote rode plekken, leek wel brandwonden/littekens of wijnvlekachtigs. Zag ze oa op mijn arm en onder mijn hals. Op mijn buik echter zat een enorme tatoeage van grote rode rozen, omlijnd met kleine zwarte roosjes. Later ga ik naar een huisarts. Ik wilde eerst naar het toilet maar dat was echt supersmal, kon er nauwelijks in.

(dit is niet de hele droom maar opnieuw waren er erg veel verdere dingen en details, dit vond ik het opmerkelijkste)

Zelf denk ik dat de wonden staan voor dingen uit mijn vorige relatie. Rozen staan echter voor liefde, alhoewel zwart omrand. Kan kloppen, de relatie was slecht. Maar waarom als tatoeage? Zou de huisarts de wonden genezen hebben in mijn onbewuste?

2.Ik loop in een huis en ga met de trap naar beneden de prachtige tuin in. Er staan ook prachtige huizen omheen. Er lopen wat jongens rond. Ook een familielid van mijn ex. Zij en ik fotograferen van alles in de tuin, allerlei bloemen enzo. Ex belt mij dat ik haar moet brengen naar hem, ik zeg ja, maar ineens begint hij te schelden en zeg ik, nee ik doe het niet.

Liefs Joyce

9 oktober 2012

1 Wakker worden , letterlijk wakker worden, zien dat je in een illusie zat ? Rode rozen met randen , inderdaad liefde met een tintje zwart. Lit tekens in jouw emotionele lichaam. Lijkt er op dat er bij jouw heel wat naar buiten aan het komen is.

De vraag waarom de tatoe klinkt mij alsof het letterlijk nog in jouw emotionele lichaam getekend staat.

Jij droomt ook over een toilet wat niet past. Van de week had ik ook 2 maal een droom waarin ik niet naar het toilet kon omdat deze te vies was.
Ik visualiseerde het toilet en maakte deze helemaal glimmend schoon. Gistern zag ik in mijn droom een mooi toilet waar ik wel in kon.
Jij zou je toilet kunnen verbouwen, gewoon in je fantasie een werkman of vrouw in het toilet neerzetten die alles mooi breed maakt


2 weet ik nog niet

Groetn Jan



1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 oktober 2012 door jan123.

9 oktober 2012

Ben je trouwens al bezig geweest met vragen stellen aan je droom?

Groet Jan

10 oktober 2012

Die illusie weet ik al langer, dacht ook het meeste verwerkt te hebben, maar blijkbaar zit er nog wat. Vind het net of die tattoo iets blijvends aanduidt ofzo.

Nee, heb er nog geen rustig moment voor kunnen vinden.

Liefs Joyce

10 oktober 2012

Hallo Joyce,

Grotendeels ga ik met Jan akkoord.
Ik lees hier over een tatoeage. Voor mij zegt dat je van het gedragspatroon, dat je had in je vorige relatie, nog steeds 'hebt'. Het kan goed zijn om terug te kijken hoe je reageerde op hem, en wat jou bijdrage was aan slechte situaties. Wanneer dit te moeilijk is, vraag iemand die dichtbij genoeg stond om het te zien. Dit is een waarschuwing dat hetzelfde gedrag weer in een volgende relatie kan/zal opduiken, en tegelijk een kans om er naar te kijken, te herkennen en te groeien.

De kleine zwarte roosjes staan voor beperkingen, voor negatieve emoties, gevoelens, gedachten. In jou.

Naar de huisarts gaan we als er iets scheelt dat moet genezen of opgelost worden. Het toilet is waar we gaan om ons te bevrijden van last, druk, zelfs pijn. Het toilet is te klein, het lukt niet om los te laten. Je houdt vast, waar je zou moeten loslaten. Daarom kan je ook niet genezen, en keren de wonden terug in je droom. Misschien is je leven nu erg stressvol. Misschien heb je de woorden nog niet gevonden, de sleutels die de blokkade aanwijzen zodat je kan het herkennen, uitgraven, losweken en loslaten, en die emotionele problematiek kan leren overstijgen.

Het kan zinvol zijn, op zoek te gaan naar wat er zo vast zit. Het te bekijken langs alle kanten, misschien kunnen tarotkaarten of iets dergelijk er ook bij helpen.

10 oktober 2012

Inderdaad ben ik soms wel bang dat het in een nieuwe relatie ook zo zal gaan. Weet wel heel goed wat de rol van ons beiden was, daar ben ik al uitgebreid naar op zoek gegaan en heb het tot in detail beschreven voor mezelf. Misschien dat ik nog de sleutel moet krijgen tot dat laatste restje wat ergens in me zit en waar ik me niet van bewust ben.

Herinner me wel goed de wonden op mijn arm en onder mijn hals in de droom. Je arm staat voor beweging (inderdaad, werd erg in mijn vrijheid beperkt) en de hals staat voor de schakel tussen lichaam en geest (klopt ook, liet me overhalen terwijl ik het zelf anders wilde doen, dat was tegenstrijdig met elkaar). Die vrijheid heb ik wel weer terug, en aan die schakel werk ik nog, ook om verstand en gevoel in balans te krijgen.

Bedankt voor je uitleg.

Liefs Joyce

10 oktober 2012

Ik denk dat docter dit inderdaad heel goed samengevat heeft. Van die armen en hals was ik nooit op gekomen. Goed gevonden!

Het klopt dat je zegt dat de tatto iets blijvends is.Jouw herrinnering aan hoe het niet moet , liefde met een zwart randje is blijvend , misschien kun je hier wel uit concluderen dat je dezelfde fout nooit meer gaat maken , de tattoo herinnert je er wel aan.
Nu Docter het over lichaamsdelen heeft . De buik is het gevoels centrum. Ik denk dat die tattoo in je gevoel zit als symbool om jouw ook in de toekomst te waarschuwen voor fouten

Groet Jan

10 oktober 2012

Dat las ik ergens en toen viel het meteen op zijn plaats, kon er meteen een link mee leggen. Ja, misschien moet ik het gewoon in mijn achterhoofd houden, dat die relatie was zoals het juist niet moet. Zou zeker mooi zijn als mijn gevoel me daar in de toekomst voor kan waarschuwen!

Jij ook weer bedankt voor je uitleg.

Liefs Joyce

WARNING
11 augustus 2013

dit droom je omdat je een tattoo gaat laten zetten....
De grote rode ronde soort muggebult achtige lekkende brandplekken zijn een reactie op de inkt....