Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vliegtuig pakt zolderraam eruit

7 oktober 2012

Ik ben best wel hoog in een gebouw en kijk naar buiten. Zie een vliegtuig heel erg laag vliegen (niet mijn kant op), hij schijnt bijna te gaan landen. Maar hij vliegt wel erg laag, echt rakelings boven de huizen/verkeer. En dan ineens pakt hij met het landingsgestel een zolderraam uit het dak van een huis. Zo'n oud pand waar je dan zo'n raam aan de buitenkant ziet uitsteken.

Ik ga naar beneden en wil de politie bellen, maar daar staat een lerares die mij dat verbiedt. Toch ga ik naar buiten, loop over weggetjes langs huizen (omgeving ziet er anders uit dan daarnet) en bel de politie. Die vindt het niet zo bijzonder.

Ineens loop ik binnen op een (andere) school waar de scholieren mij willen aanvallen. Een leraar houdt ze tegen.

Het vliegtuig was donkergrijs, er stonden in geel en rood letters op, hoekige (dus niet ronde) letters. Gewoon als een passagiersvliegtuig zag het eruit.

Mijn eigen interpretatie:
Het dak kan voor het rationele of voor bescherming staan. Alsof ik een stukje van mijn verstand of bescherming weghaal ofzo. Maar het lijkt niet erg allemaal, want de politie vindt het niet bijzonder. Iets concreets kan ik er niet van maken, ook de betekenis van een vliegtuig blijft lastig.

Liefs Joyce

7 oktober 2012

Het toestel wat jij zag doed me een beetje denken aan de bijlmer ramp , deze is van de week herdacht . Ik vond een foto van het toestel voor de crash :[air-crash.webs.com] . Heeft verders niets met je droom te maken maar, ik legde een er een link mee.

Voor de rest van je droom kan ik er eigelijk weing van maken,. Ik laat het nog even bezinken,

Heel abstract gezien komt het mij over dat het vliegtuig een bepaalde krachtige techniek vertegenwoordig die op je in begint te werken en jouw raam , jouw venster naar de buitenwerled eraf trekt. Min of meer de zelfde betekenis die jij er ook aan gaf.Groet Jan

7 oktober 2012

Toch grappig dat dat in je opkomt van de Bijlmerramp, heel vaag staat me iets bij dat er in ieder geval 'Al' op het vliegtuig stond en het scheen iets met Israel te maken te hebben (heb ook in deze droom wat verdere details weggelaten net als in die bus-examendroom, omdat ik dacht dat ze er niet toe deden en het anders steeds zo'n lang verhaal wordt). Had helemaal niet de link met de Bijlmer gelegd, behalve een kort nieuwsbericht waarin stond dat er een herdenking zou zijn heb ik er deze week verder niks over gelezen of gezien (kijk niet veel tv). Wel weet ik nog dat ik destijds als kind op de bank naar de tv zat te kijken toen het net gebeurd was.

Verder, weet niet of het van belang is, leek het of er soort dunne naden over het vliegtuig liepen, in de vorm van onderbroken strepen (volgens mij wit) die het vliegtuig althans de buitenkant in soort vakken verdeelden. Zou kunnen dat de letters ook een dunne omlijning hadden in de vorm van zo'n onderbroken streep (kleur onbekend, geen volgens mij, of gewoon ook donkergrijs).

Liefs Joyce1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 oktober 2012 door Joyce82.

8 oktober 2012

Met die info kan ik verder niets voor je doen

MIsschien het vermogen om invakjes te denken? DIngen categoriseren?

Ik heb er echt geen flauw idee van

Groet Jan