Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

bus en examen missen

6 oktober 2012

Weer veel geschreven, zal het kort samenvatten (is 1 droom).

Sta voor een gebouw en er staat een man voor. Ineens vraagt een agent of ik de man gezien heb, want krijg dan beloning. Ja zeg ik, en mijn moeder zag hem ook. Maar haar zie ik ineens niet meer, ze is haar tas vergeten.

In een huis klim ik op meerdere verdiepingen door de raampjes naar binnen (van die kleine bovenraampjes waar een volwassen mens echt niet door kan) omdat ik die tas moest vinden. Bij het laatste raampje, beneden, zei een oudere dame vanachter een bureau in het huis dat ik nu wel gewoon zo naar buiten mocht gaan. Ik bedank haar.

Kan drie kanten op in de tuin: midden=trap naar boven, rechts=soort roosters maar spinnen+webben, dus ga links en vind de uitgang.

Ik moet de bus halen (vanuit de bus kan ik makkelijker zien of mijn moeder ergens loopt) en ren over een kruispunt maar is zoveel verkeer dat ik telkens moet wachten. Kan nog net een fietser waarschuwen die wel doorrijdt en bijna aangereden wordt. Ik zie de bus maar mis hem. Baal ontzettend en loop te schelden.

Plots is ernaast een tramhalte (in het echt helemaal niet op die plek) en kan dus alsnog de tram pakken. Uiteindelijk kom ik op de examenlocatie aan, maar ben te laat. De andere leerlingen zitten in de wachtruimte en zijn al klaar, ze hebben broodjes gegeten. Ik loop naar de kantine en pak twee broodjes, mag eigenlijk niet dus hou ze opzij tegen me aangedrukt. Iemand vraagt: hoe ging je examen? Weet niet wat ik moet zeggen want ik heb het dus niet gemaakt.

Voor zover ik het kan begrijpen, laat een gemiste bus vaak een gemiste kans zien. Maar, er blijkt ineens een tram te zijn die ik dus wel haal. Tweede kans ofzo? Maar kennelijk toch ook te laat, want het examen is al voorbij.

Liefs Joyce

6 oktober 2012

En daar is de handtas weer...

Handtas kwijt , moeder , man , beloning , agent, gebouw

Kennis/ervaring/prakitsche hulp kwijt , of op zoek naar ,
Je kijkt in je eigenzelf , maar de raampjes zijn te klein, het zelf onderzoek ,in vele lagen van jouw bewustzijn.
De onderste verdieping, het onderbewuste , een oude dame vanachter een bureau(bureau heb je ook al eerder gedroomt in losseplanken), Oude kennis die je al bij je draagt. = vertrouwen op diepe kennis die al aanwezig is .

Hmm , bus halen om moeder te vinden, maar dat lukt niet door alle obstructies. Staat de moeder voor jouw innerlijke moeder of voor de kant die je van je moeder hebt. Dus als ik maar met de rest in de bus mee ga, in de sleur , in het gareel dan vind ik mijn moeder en haar goedkeuring?

Examen gemist: Had je ergens verwacht dat je nu klaar was met het oplossen van je zelf onderzoek? Je gunt je zelf de broodjes niet. Waarom niet? Ben je te streng voor je zelf?

Ik zie de bus en de tram als 2 verschillende uitbeeldingen in jouw droom, de bus heeft met je moeder te maken, en de tram met je examen , ik zie er geen 2e kans in maar als afzonderlijke hoofdstukken in een verhaal. Ik weet niet hoe jij dit ervaren hebt?


De boodschap die ik hier uithaal is :

Vertrouw er op dat alle kennis in het onderbewuste ligt op geslagen, hoe hoog het gebouw ook is, dus hoever je ook zoekt. Het is er gewoon. Niet te veel denken dus maar gewoon vinden , doen.

En wees niet te streng voor jezelf, gun jezelf ook eens een beloning voor al je harde werk aan jezelf, ook al vind je nog steeds dat je er nog niet bent.
Je hebt het hartstikke goed gedaan , je durft te onderzoeken, veel mensen kijken nooit naar zichzelf en geven alleen maar andere de schuld, jij bent inteligenter dan dat ,je doed er je uiterste best voor.


Groet Jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 6 oktober 2012 door jan123.

7 oktober 2012

Bedankt voor je lange uitleg. Zou kunnen dat ik toch goedkeuring zoek, het schijnt dat zij ook al richting het examen was, maar dat examen mis ik, dus misschien heb ik die goedkeuring niet meer nodig. Merk wel met kleine dingetjes dat ik mezelf al iets minder aantrek van anderen, in ieder geval in vergelijking met eerst. Vind zelf dat ik wel redelijk ver ben met zelfonderzoek maar ben net een paar maanden bezig dus zo ver kan ik ook nog niet zijn. Goed bedacht van dat brood. Dat kan ook wel kloppen, ik stelde altijd hoge eisen aan mezelf maar probeer ook dat wel te minderen.

Heb er nog eens over nagedacht en vind het wel opmerkelijk dat ik door de ramen klim, dus een ongebruikelijke, moeilijkere weg dan gewoon door de deur. Ik wring me dus in allerlei bochten, en ook op dat kruispunt doe ik mijn uiterste best om door het verkeer te rennen om de bus te halen. Dat komt wel overeen met hoe ik voorheen altijd was, mezelf het moeilijk maken door allerlei dingen uit te proberen.

Toen ik in die tram zat, zag ik een route-ding ofzo hangen, met een halte bij mijn huis. Toen dacht ik: dus had ook daar al kunnen instappen. Dat zie ik nu als: ik had het al eerder zo kunnen doen, via een makkelijke weg, dichterbij dan ik dacht. Toch een gemiste kans dus, maar krijg nu een tweede via de tram. Alleen rijdt een tram op rails, staat voor meer structuur misschien? Zonder uitspattingen zoals ineens van keuze veranderen. En dat ik daarbij mezelf het beste moet gunnen in de vorm van die broodjes.

Liefs Joyce