Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

paarden en politiek

4 oktober 2012

1.Ik kwam aan bij een terrein, kennelijk een manege want er kwam een mooi bruin paard me tegemoet toen ik aankwam en dat ik aaide. Op een modderig terrein zat ik te praten met de eigenaresse, zag een stukje verder bij een gebouw (de stallen volgens mij) nog wat ruiters lopen. Ik vertelde over mijn huidige baan en dat er bezuinigingen aankomen (exact hetzelfde verhaal zoals het in het echt ook is). Ik zou bij haar een paar dagen komen werken, betaald of vrijwilligerswerk weet ik niet. Ik bedacht me wel dat ik elke dag naar huis moest voor mijn huisdieren (klonk dus alsof ik op de manege ook bleef slapen/wonen ofzo).

2.Ik loop op straat met iemand richting een rechtbank. Ergens weet ik dat de manege daar vlak achter is. Het schijnt een heel hoog politiek iemand te zijn waarmee ik loop. Bovenaan een hele brede en hoge stenen trap loop ik ineens, hij ook, schijnt de premier te zijn, en nog iemand erbij. Ik vraag: moet ik hier wel bij staan/blijven? Dacht bij mezelf namelijk, hier hoor ik toch niet tussen, als gewoon iemand tussen al die politici (er kwamen er nog een heleboel aan). Maar ik moet doorlopen en sta dus op de bovenste trede met nog wat politici en op de treden eronder staan ze ook allemaal. Die premier staat beneden op de straat en gaat ons toespreken.

Liefs Joyce

4 oktober 2012

1

Het lijkt erop dat jij via je gevoel op zoek bent naar ander werk, alleen is de basis nog onzeker , de modder. Logisch met de huidige tijd.
Het stukje over de huisdieren en huis heeft misschien wel met je huidige werk te maken? Dat je er er nog een sterke verbinding mee hebt?

2

Laat ik nog even los.

Groet Jan

4 oktober 2012

1.Kan wel kloppen ja.Snap alleen niet zo goed wat die basis dan is, de onzekerheid van het nieuwe?

Liefs Joyce

4 oktober 2012

Wellicht, dat kan alleen jij weten natuurlijk. Ik associeer grond met basis, zie het als een element, een voorwaarde waar andere zaken stabiel op kunnen staan of juist op moeten balanceren en oppassen..

Modder is niet slecht en niet goed,. Er kan heel wat moois groeien uit de modder, denk aan een lotus, het is een uiterst voedzame bodem. Maar kan ook voor onzekerheid en onstabilliteit staan , voor je het weet glij je uit of zit je vast.


Misschien kun je een aanwijzing in het paard vinden.
Liep het paard ook in de modder of stond deze op vaste grond?
Ik denk dat het paard op gezonde grond liep en dat de onzekerheid uit een ander deel kwam . Welk deel weet ik nog niet precies.
Grond , aarde is geen mechanisme , niet gekoppeld aan direct denken , het is iets veel primairders als ik puur naar de symboliek kijk. Mijn gevoel zegt daar in tegendat het uit denken en twijfelen voortkomt.

Valt me op dat jij al eerder specifiek over dit element gedroomt hebt: losse planken en nu modder.

Groet Jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 4 oktober 2012 door jan123.

5 oktober 2012

Is droom 2 niet gewoon allerlei commentaar en innerlijke dialoog over jouw werk . Ik bedoel rechtbank , oordelen, politicie overleg plegen , jezefl toespreken , moed inspreken zoeken naar een sturing in het stuurloze?

Groetn Jan

5 oktober 2012

1.Ik begrijp het. Weet niet meer of het paard ook in de modder liep, hij liep buiten het terrein, er staat me heel vaag iets bij van een strand of zand, maar dat is zo vaag dat ik het niet zeker weet. Aan de andere kant, waarom komt dat in me op? Misschien was het wel zo. De lucht/omgeving leek ook schemerend. In ieder geval is ook zand geen vaste grond.

2.Zou heel goed kunnen ja!

Liefs Joyce

5 oktober 2012

Strand is niet per definitie slecht. Ik denk juist wel goed of juist heel erg goed.. Het is de rand van het land en de scheiding met de zee. Dus de rand van jouw bewustzijn en het HeelAl , het grote collectie onbewuste, of iets nuchterder een zee van mogelijkheden?

Groet Jan

5 oktober 2012

Wie weet, mooi bedacht.

Liefs Joyce