Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

buurtfeestje rond het spoor + waardebon 3 euro

1 oktober 2012

1.Ik zit met wat mensen langs treinrails (enkel spoor) die volgens mij in een bocht/slingerend lopen, het is geen rechte spoorweg en, misschien is het zelfs maar een kort stuk rails. Eromheen staat aan beide kanten een recht laag muurtje, zo een waar je op kan zitten. (die ook voorkwam in de droom over het pad met water en steentjes waar ook zo'n muurtje omheen stond).

Het is een buurtfeestje, en een jongen slijpt de rails, ik zie soort rechte krasjes dwars in de rails. Ik zit met deze jongen eerst op het ene muurtje, daarna op de andere. Hij schijnt mijn vriend te zijn. Toen ging in het echt de wekker af...

2.Ik krijg een brief van mijn werk, dat het minder uren worden, en er staan allerlei medische gegevens in (niet van mezelf) waar ik naar het schijnt normaal gesproken geen toegang tot heb, en daar verbaasde ik me over dat ik die mocht inzien. Er zat ook een waardebon van 3 euro bij, schandalig vond ik, dat kreeg ik als soort oprotpremie zeg maar. Later zette ik de doos/papieren boos neer, maar pakte toch nog gauw de 3 euro-bon.

Liefs Joyce



2 keer bewerkt. De laatste keer was 1 oktober 2012 door Joyce82.

1 oktober 2012

Na wat nadenken:

1.Mijn sociale vaardigheden bijslijpen? Alleen die rails en de krassen kan ik daar niet helemaal bij indenken... Of krast iemand in mijn levensweg? Maar dan snap ik het buurtfeestje niet meer.

2.Huidige baan levert te weinig op (in verschillende opzichten). Grappig is dat ik vandaag toevallig nog met iemand erover sprak, over mijn baan en eventueel iets anders zoeken (zonder bewust met deze droom bezig te zijn geweest). Het moeilijke met zo'n interpretatie is dat ik gelijk denk dat het kan kloppen, want mijn baan levert me inderdaad niks op, behalve het betalen van de rekeningen. Het is dan moeilijk om toch verder te kijken naar eventuele andere interpretaties.

Liefs Joyce

2 oktober 2012

Hoi Joyce


1 Moeilijk , er zitten tegenstrijdigheden in , vooruitgan maar niet recht op het doel af, slingerend. voorruit tussen de blokkades door. Een jongen , jouw mannelijk kant, verstand die saboteert, maar richt weinig schade aan lijkt mij. Buurt feestje kan sociaal zijn , misschien ook iets van grotere denkgebieden/ denkwijzes die zich bij jou op elkaar aansluiten waardoor er feest is? Heb vannacht ook over feest gedroomt en snap het symbool nog niet helemaal. Feesten doe je om je los te maken van het dagelijkse, dus een vorm van afreageren of vreugde socialisen , genieten ,losgaan.
Ik weet het niet ..

Waarschijnlijk komt de boodschap nog well eens terug.


2 Inderdaad als je niet verder kan kijken dan lijkt mij dat het vrij duidelijk is. DIe medische gegevens, geven misschien wel aan dat het bedrijf ongezond is ?


Groeten Jan



1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 oktober 2012 door jan123.

2 oktober 2012

1.Ja, moeilijke is dit he. Nu heb ik al vaker over treinen/sporen gedroomd, en wil nu een lijstje gaan maken van hoe die dan in de dromen voorkwamen. Kijken of er een soort ontwikkeling in zit. Het begon toen eens met een trein die plots van de rails af zo de straat op reed en stopte, hij parkeerde op de gewone straat. Zelf dacht ik dat het betekende dat ik het spoor van anderen niet meer volgde, dat ik daarvan afstapte. Maar het is meer de bus die voor menigte volgen enzo staat. Alhoewel de trein op een vastomlijnd spoor rijdt, die kan nooit zomaar links of rechts gaan, de eigen weg gaan, terwijl het wel weer voor levensreis staat. Lastig.

2.Het bedrijf is inderdaad niet zo gezond meer.

Vannacht werd ik wakker na mijn eerste droom die erg lang en vol details zat. Zat zo te schrijven dat ik meteen probeerde het te interpreteren. Zal proberen hem kort samen te vatten.

Het kwam erop neer dat ik en mijn moeder de buurvrouw wilde verraden dmv aangifte omdat die haar honden verwaarloosde. We hadden dezelfde gezamenlijke hal (geen trappenhuis ofzo, maar een halletje zoals die in elke woning zelf zit, vanwaar je de andere kamers inloopt). Ik en mijn moeder verzamelen stiekem bewijzen via internet voor de aangifte, voorzichtig, want de buurvrouw mag ons niet betrappen. Ineens ben ik nu bij het station, nog wel dezelfde droom en omgeving. Een actrice verstopt zich voor een man en ik help haar het station in te vluchten. Maar de man haalt haar in, want ik blijk haar kaartje niet te hebben waardoor ze het station niet in mag. Ik raak in paniek, ik moet terug naar huis, want ik deed geheimzinnig tegen mijn moeder en ze zal nu vast mijn kasten doorzoeken. Dat mag niet, dan vindt ze mijn geheim en moet ik uitleg geven.

Dit is heel globaal samengevat. Wat er steeds in terugkomt, is geheim, betrapt, verantwoording afleggen. Het ene geheim (van de buurvrouw) mag wel naar buiten (aangifte over de honden), maar mijn geheim mag niet naar buiten.

Kort gezegd denk ik zo: ik wil vluchten (station), maar blijf steken in het ouderlijk huis. Ik wil iemand verraden, maar wil zelf niet verraden worden. Denk dat het met iets van vroeger te maken heeft waarmee ik worstel, dat mag niet naar buiten maar tegelijk wil ik mijn ouders verraden door op de man af te vragen wat en waarom er vroeger nou precies gebeurd is. Denk dat deze droom vertelt dat ik moet stoppen met de projectie en moet vergeven ofzo.

Wat er ook 2x in voorkomt is onzichtbaarheid (1x ikzelf, en 1x het huis). In de droom erna kwam het ook voor:
Zit in een onzichtbare schoolklas in de open lucht. Het meisje voor mij krijgt een bos rode rozen van een jongen die te laat binnenkomt. Ik zeg tegen het meisje naast me: hoe kan dat nou, zo knap is ze niet. We lezen de brief die ze van hem krijgt. Dit is een groot vel papier waarop de letters gevormd zijn door stukje zwarte wol, met een laag plakplastic/plakband er (deels) overheen. Op de achterkant zie je linksboven een soort mislukt beginstukje en rechtsonder een witte prijssticker, meisje naast me gaat er met een zwarte stift overheen en tekent zogenaamd Chinese tekens om verwarring te creeren.

Liefs Joyce



1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 oktober 2012 door Joyce82.

3 oktober 2012

Het is inderdaad duidelijk dat jij met iets aan het worstelen bent, begrijp ik het goed dat jouw ouders de waarheid niet aan jouw willen vertellen? Ook al zien ze dat jij er niet verder mee komt? Ik begrijp niet zo goed waarom ze jouw daarmee niet willen helpen. Ik ken de situatie natuurlijk niet maar ik zou als ik jou was heel graag eens een goed gesprek met je ouders.

Jij hebt recht op de waarheid, iedereen heeft daar recht op, jij hebt recht om gelukkig te worden , ook al krijgen zij daar schaamte of pijn of wat dan ook van. Zij zijn het jou verplicht . Zij kozen voor jou. Waarom negeert jouw moeder jouw?

Sorry draaf een beetje door maar kan hier zo boos om worden, dat ouders zo raar met hun kinderen om gaan begrijp ik gewoon niet,.
Groet Jan



1 keer bewerkt. De laatste keer was 3 oktober 2012 door jan123.

3 oktober 2012

Er spelen meer dingen en wie weet zou het herkenbaar kunnen zijn hier. Maar herken wel sommige dingen in jouw verhaal. Contact is verder op zich goed, maar praat niet over dat ene want dan klapt de zaak dicht. Zonder praten kom ik er dus ook nooit achter. Heb wel gedacht om eens onder hypnose te gaan, kijken wat daarvan nog in mijn jeugdherinneringen zit.

Het onzichtbare is voor mij nog een beetje onduidelijk, en geheim, tja is daar wel een symbolische betekenis voor? Moet je dat niet gewoon letterlijk zien? Althans in deze droom wel volgens mij, juist omdat daar ook geheimen zijn.

Liefs Joyce

3 oktober 2012

Weten jouw ouders trouwens hoe erg jij er mee zit?

Wat lastig voor je zeg. Ik hoop het beste voor je.

Groet Jan

3 oktober 2012

Over die herkening,

Wat ik doe hier is misschien ook niet helemaal slim , vertel eigenlijk ook te veel. Heb eigenlijk ook geen zin om te censureren.
Misschien moet ik maar eens wat oude berichten gaan wissen

Groet Jan

4 oktober 2012

Nee, omdat ik er zelf ook niet over durf te beginnen. Houd het voor mezelf.

Liefs Joyce

4 oktober 2012

Heb je er wel eens met iemand over kunnen praten , met en pscyg of andere therapeut ?
Waarschijnlijk niet lijkt me want je droomt immers over geheimen en lijkt er in vast te zitten.

Het kan opluchten als je er met iemand over communiceert. Iedereen heeft zo zijn geheimen en dat prima denk, maar wat ik het vervelends vond is altijd maar de angst hebben dat het er een keer onbewust uitkomt. Dat je jezelf verspreekt of zo. Dat bleef bij mij heel lang in mijn systeem rond dwalen.Het werd iets stiekums in me en bouwde echt veel spanning in me op. Ook het niet kunnen uiten van mijn geheim en nergens gehoord of erkend te worden was verschrikkelijk. Vooral om met mezelf verder te gaan was heel moeilijk , maar toen ik inzag dat het allemaal met die zeer onstabiele basis te maken had die mijn ouders gecreeerd hadden voor me gaf me dat enigsinds verlichting. Alleen kun je niet alles rationaliseren , je gevoel moet zich ook kunnen herstellen.

Groet Jan