Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Steeds hetzelfde huis

Arno
17 jaar geleden

Over een periode van zo'n 2 jaar heb ik een aantal keer een droom over een huis gehad. Het huis is steeds hetzelfde maar ik kom steeds een stapje verder in het huis en ontdek steeds weer andere dingen. Het is een vrij groot vrijstaand huis waavan de entree in een hele strakke woonkamer uitkomt. Nu is het vreemde dat er een verdieping lager (een soort kelder) een heel knus en gezellig gedeelte is waar ik in de laatste keer dat ik erover droomde een aantal luiken ontdekte waarin een grote verzaming oude wijnen lag. Het gevoel dat ik in de droom bij deze ruimte heb is dat er iets niet klopt, alsof je er niet mag komen. Ik weet ook niet zeker of ik dit huis gekocht heb of niet. De ene keer is mijn vriendin erbij en de ander keer niet. De vorige keer dat ik over dit huis droomde ontdekte ik een soort verborgen ruimte. Een ruimte waar je alleen op een hele vreemde manier kon komen door je door een soort kleine opening te wurmen vanuit een soort schuur. Deze ruimte was heel groot en erg rommelig maar wel weer gezellig.

molly
17 jaar geleden

hoi arno,

een huis ,de verschillende ruimte/kamers in een huis staan voor verschillende aspecten van jezelf. het lijkt er in je droom dus op dat je jezelf dus volop aan het "ontdekken"bent ,aan het ontwikkelen bent en steeds meer kanten van jezelf aan het ontdekken bent. grotendeels door eigen ervaringen die je meemaakt en deels door zaken/gevoelens die je leert via je vriendin.
de grote verzameling oude wijnen kan staan voor een groot succes in zaken ,het gevoel alsof je daar niet mag komen,zou dan betekenen dat het daar op dat moment nog even te vroeg voor zou zijn en dat je je nog wat verder moest ontwikkelen om daartoe te komen.
groetjes molly

Arno
17 jaar geleden

Leuk,

Dankjewel Molly

Janneke
17 jaar geleden

Zo'n soort droom heb ik ook zeer regelmatig!!!

Ben dan elke keer verbaast dat ik opnieuw een kamer ontdek, en ik weet ook wanneer ik dat huis binnen stap dat ik er vaker ben geweest, laast ontdekte ik een nieuwe slaapkamer met uitzicht op de oceaan....hahaha best prettig!

toch leuk om te lezen dat het positief te verklaren is!

Lidia
17 jaar geleden

Bij toeval dat ik dit lees.

Ik ben ruim 15 jaar geleden verhuisd, maar ik droom steeds over mijn dat huis waar ik 15 jaar geleden gewoond heb.
Die droom komt regelmatig terug.
Dan ben ik in een slaapkamer, die ik nog heel goed herken.
Of..dan kom ik mijn oude buren tegen, en was op visite in mijn vorige huis, en bleef er toen ook maar weer wonen.
De huidige bewoners waren er niet.

Gr. Lidia