Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

schoolklas, regenboog / bus, planten

30 september 2012

1.Zit in een klas, voor me op tafel liggen mijn schrift met aantekeningen en mijn tas. De tas houd ik een beetje open zodat ik stiekem mijn mobieltje kan gebruiken. Mijn vroegere geschiedenisleraar maant me op te letten en op een bepaald moment pakt hij mijn schrift en kijkt wat er in staat. Ik kijk naar buiten en zie een mooie regenboog en kijk er nog eens goed naar. Het was buiten ook een stil groen graslandschap, weiland ofzo.

2.Ik ben in een bus, er zit een oude vieze man met twee planten op schoot. Ik pak een plant en bijna grijpt de man mij.

Als overeenkomst in deze dromen wordt in beide iets afgepakt. In de eerste is wel duidelijk dat ik een les moet leren, en de regenboog kan staan voor het verenigen van tegenstellingen of iets spiritueels. De rest is onduidelijk, vooral de tweede.

Liefs Joyce

1 oktober 2012

Hoi Joyce.

Bijde dromen willen zeggen dat je zelfstandiger moet worden en dat het tijd wordt im zelf beslissingen te nemen

Een regen boog staat voor verenegingvervelents en iets prettigs
waar soms iet heel moois en prettigs kan voorkomen, denk aan die weilanden.

Die oude man staat voor wijsheid en vergeving

Als er planten in je droom voor komen staat dat voor spitituele groei, zorg dat ze niet van je worden afgepakt

Groetren Hans.

1 oktober 2012

1 De les gaat naar mijn idee over jouw geschiedenis. Een leraar is het autoritaire deel van jouw wat jouw van je verleden wilt laten leren. Een deel van jouw blift niet bij de les(misschien te streng voor jezelf?) en pakt het mobieltje voor ... afleiding? De leraar pakt je schrift. Geef je ergens misschien een klein beetje op als het niet helemaal lukt zoals je witl met zelfonderzoek? Nu is opgeven een nogal zwaarwoord ik bedoel eerder iets richting , het even zat zijn.Het is heel logisch dat je niet altijd gefocused met zelf onderzoek en verbetering bezig kunt zijn.
Misschien ben je daarin af en toe te hard voor je zelf?

De regenboog associeer ik inderdaad met contrast, regen en zonneschijn maar, ook me het oude sprookje , waarbij aan het einde een gouden pot zou staan. Ik denk dat je zelf onderzoek opzich heel goed gaat het nog beter kan gaan zodra je misschien je blik iets wijder zet.(naar buiten kijken, daar is een grasveld, wat een hele voedende bodem is en die mooie regenboog)

Samengevat maak ik er van : Je bent goed bezig met je zelf, wees niet te streng voor jezelf. Anders heb je de neiging om te veel afgeleid te worden
Maar juist in het naar buiten kijken is veel waarde te vinden


2 Deze doe ik liever, en zeker niet op het openbare forum .
Ik denk dat deze droom te persoonlijk is.

Groet Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 1 oktober 2012 door jan123.

1 oktober 2012

2

Tenminste.. Wat voor viezeman is het ? vies qua kleding - onverzorgd verwaarloost , of een oude viezerik die zich vergrijpt aan vrouwen?


Groet Jan

1 oktober 2012

Onverzorgd, vieze kleding, vies haar.

In dat soms het zat zijn kan ik me wel herkennen, en afgeleid word ik zeker vaak. Bedankt weer, hier kan ik wel wat mee.

Liefs Joyce

1 oktober 2012

Zo zie je maar weer dat iederen andere associaties heeft bij vieze man.

Ik dacht dat het om een oude viezerik, een man die zich vergrijpt , viezerik ging. Daarom wilde ik er niets oververmelden.

Ik denk dat je deze zelf moet aanvoelen,

Een suggestie:

Kan het zijn dat een onderontwikkeld deel van jouw nu eindelijk de groei te pakken heeft en dat jij op een of andere manier tegen werkt? Door zijn plant af te pakken? Keert hij zich vervolgens tegen jouw?

Ik snap de bus niet zo goed in dit plaatje. Kan deze voor een automatisme staan , een sleur ?

Groet Jan

1 oktober 2012

Goed bedachte interpretatie, in dat geval zie ik wel overeenkomsten met andere dromen, zoals de sigarettenrook, dat er iets is wat me nog beperkt. Automatisme, gewoonte, ja kan wel kloppen.

Liefs Joyce