Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vallende kerkklok, sigarettenrook

28 september 2012

Loop wat achter, hier nog een paar dromen van gister.

1.
Bejaardenhuis, loop door een gang en wil een zijgang in naar de andere kant. Maar in zeker twee kamers staat iemand te roken in de deuropening. Vind het vies en wil er niet langs lopen, anders gaan mijn kleren stinken. Loop terug en zie iemand in een rolstoel zitten.

Alweer die rolstoel dus. Pas had ik ook een droomstukje waarin ik een klaslokaal niet binnen wilde gaan, omdat er gerookt werd. Dat zei ik tegen de leraar en die zei dat ik de dag wel later kon inhalen (een training was het) maar dan wel moest betalen. In het echt kan ik niet tegen sigarettenrook.

2.
Ik was in een (denk ik) winkel, al was hij verder leeg. Er waren 2 of 3 vogeltjes, en de eigenaar stond een stukje verder ook met wat vogels. Ik stond bij de 2 of 3 vogeltjes, draaide me om omdat die eigenaar iets van plan was met de vogels, en plots stond er iemand die een van de vogeltjes waar ik bij stond, zo de nek omdraaide. Het andere vogeltje zag dit en schrok zich rot. Werd wakker met een misselijk gevoel van dat kraakgeluid, was echt een nachtmerrie.

In het echt kan ik absoluut niet tegen dierenleed. Ze zagen eruit als mijn eigen vogels in het echt, maar ze waren het niet, alleen wel dezelfde soort.

3.
Zie de klok van de kerktoren zo naar beneden vallen. Ik kijk naar beneden en zie een vuilcontainer, 3 katten, en heel erg vaag 2 straatjes/splitsing van de weg. Als ik naar buiten ga, ligt de klok ineens een heel eind verderop. Ook de omgeving is totaal anders. Halverwege loop ik terug om mijn mobiel te halen om een foto te maken, maar bedenk me ineens dat die al in mijn tas zit. Maar wil wel mijn fiets halen, dus ga terug. Volgende moment sta ik bij de gevallen klok, zet mijn fiets neer. Een andere toeschouwer zet een doos met spullen op mijn fiets, ik kijk boos en ze haalt hem weg. Ik pak mijn camera maar die is van chocola, ik moet hem eerst opeten om hem te gebruiken.

Afgelopen jaar heb ik ook een droom gehad waarin ook een klok van de (een andere) kerktoren viel.

Zie wel dat er in deze dromen dingen terugkomen waar ik me aan erger. Maar vind vooral die vallende klok heel bijzonder...

Liefs Joyce2 keer bewerkt. De laatste keer was 28 september 2012 door Joyce82.

28 september 2012

Hoi Joyce,

Ik denk dat mijn interpretatie is. Ik ben er even mee bezig geweest , vooral nummer 2 is heftig, daar zit veel lading achter, ik hoop dat je met 1 en 3 inzicht krijgt. Hoelanger ik met deze dromen bezig ben hoe meer lading ik er van voel. De klok heeft jouw volgens mijn zeer machtig in de greep gehad.
Gelukkig heb je deze nu laten vallen1
Je loopt door een gang: Je levenspad, die vernauwt is door muren. Dan wil je door zelfonderzoek wellicht naar de anderkant , maar jji kan niet door de deuropening. Deuren staan voor nieuwe mogelijkheden. In die deuropening sta jij te roken. Jouw weg naar voren toe word nog door jezelf ergens tegen gehouden. Het lijkt net of je binnen in de gang nog iets moet oplossen voordat je een kamer in mag. Je loopt terug en ziet weer die rolstoel volgens mij is dat de boosdoener. Een rolstoel is een stukje techniek wat iemand vooruit brengt. Alleen de beeldtaal is wel erge beperkend. Kan het zijn dat jij een techniek op jezelf toepast waarbij jij denkt vooruit te gaan maar dat de techniek in wezen jouw beperkt?

Ook wil de je klas niet in omdat er gerookt word. Je systeem zegt dat je niet wilt leren of niet kan leren van jezelf omdat er nog iets is waardoor jij je systeem verdooft. Ik associeer sigarretten ook met verslaving en gewoonte. Is er soms nog een beperekende gewoonte die jou bellemerd vooruit te gaan en te kunnen leren van jezelf?

Misschien kun je voor jezelf nog speciefieker zijn betreft de beperking. Het gaat om een vrouw, lijkt mij een beperking in het gevoelsleven. Wat was het voor vrouw, uiterlijk ,associaties wat voel je bij haar?

sigaretten rook heeft met verdoezelen en verdoven te maken. Het lamleggen van emoties en energie. Sigaretten werken in op de zenuwen. Rolstoel is de oplossing om vooruit te gaan, vanuit een beperkende situatie. Ik denk dat je het beperkende in jezelf moet opsporen en los moet laten.


2.
Ik was in een (denk ik) winkel, mijn verzamel plaats en voorraad plaats van nieuwe energieen, zoals nieuwe ideeen en wensen die ik nodig heb om mezelf te onderhouden en te laten groeien. Hoewel deze nu leeg was en er kennelijk maar 1 grote wens is .Er waren 2 of 3 vogeltjes, zij symboliseren mijn vrijheid,( tenzij ze opgesloten in een kooi zitten) .Dit is mijn hoofdwens want verder zie ik niets in de winkel wat ik nodig heb.

Ik draaide plotseling ,door iets wat ik doe met een deel van mijn persoonlijkheid of ego mijn eigen vrijheid de nek om.

Geplaatst in het kader van de winkel een tamelijk nieuw instinctief gevoel van vrijheid wat je nog niet helemaal vast weet te houden.

Ik kan de juiste woorden voor mezelf niet helemaal vinden maar als ik me op het gedeelte van jouw focus wat de nek omdraait word voel ik de volgende lading opkomen: onpasselijk, onwel, misselijk, nerveus, zelf-vernietiginsdrang, wraak, boos duister en als laatse voel ik angst. Ik weet niet of dit mijn eigen lading of jouw lading is maar dit zit heel diep en komt nu aan de oppervlakte. Nu is de tijd voor jouw om hier mee te handelen, naar mijn gevoel kan er aardig wat shit nog bij je boven komen de komende tijd.

Weet je wat het is... Alle emoties komen voort uit de meest krachtige basis emotie, liefde of het ontbreken daarvan , wat zich in allerlei soorten pijn uit zoals angst , boosheid, woede , haat , afgunst etc etc etc . Liefde is de lijm die het hele universum bij elkaar houd

Ik denk dat je het al heel goed kan maar, wilde toch even kwijt dat je de liefde in jezelf moet gaan opzoeken. Ik stel vaak een groot roze hart voor waar mijn eigen hart zit. Ik ga daar in en dan visualiseer ik alleen maar rose licht om me heen. Daar zet ik een stoel neer en ga zitten en laat al het licht op me inwerken. Na een tijdje word die verbinding krachtiger. Zodra ik uitbalans ben , en ik er aan denk , stap ik in mijn hart. Direct voel ik dan afstand met de pijn , deze is er nog wel , deze mag er ook zijn . maar ik voel een dan een energie veld dat voelt alsof alles oke is.


Ik hoop dat je een goede uitlaapklep weet te vinden.
3.


Zie de klok van de kerktoren zo naar beneden vallen. Ik kijk naar beneden en zie een vuilcontainer, daar dump ik mijn afval mijn oude energie , dus mijn oude gewoontes en overtuigingen die mij niet meerdienen. Ergens voel ik een link met afvoeren en de vallende klok. De klok staat voor tijd, tijd staat voor controle, op tijd afhebben, voor beperkingen dus, ik Kerk staat in de algemene zin voor geloof. Toren staat voor autoriteit en macht. Kan je systeem hiermee bedoelen dat jij nu inziet dat jouw zeer machtige autoritaire, controlerende deel van jouw geest overbodig is en eindelijk mag vallen?Heeft dit controlerend jouw niet jaren in de totale macht gehouden , ben je niet blind daarop af gegaan?
Word alles niet anders als je de totaal regie loslaat? De klok , de machts controle ,ligt nu veel verder weg.
Dit beeld wil jij graag blijven onthouden, je wilt je blijven herrinneren dat je de totalitaire macht mag loslaten, mag laten vallen , door er een foto van te willen maken met je mobiel. Je wilt terug vallen,misschien besef je het niet, maar jij hebt de kennis en ervaring ( jouw tas) om dit te blijven bewerkstellingen als je weer terug valt in het oude controle systeem. Je kunt en wilt dit op eigen kracht doen , hier heb jij niemand voor nodig (de fiets)
Alhoewel er wel weer een deel van jouw al zijn rommel plaats over het op eigen kracht iets kunnen, een zelftwijfel dus.

En de kat(ten) zijn touwens ook weer aanwezig.

Ik hoop dat je er iets mee kan. Ik ben misschien wat speculatief bezig geweest maar dit is wat ik denk en voel.


Groeten Jan16 keer bewerkt. De laatste keer was 29 september 2012 door jan123.

29 september 2012

Ben jij trouwens een schorpioen of een ram ?

30 september 2012

Wow, heel erg bedankt voor je lange uitleg!

1.Dit klopt helemaal. De woede, die enkele weken geleden was verdwenen na een bepaalde droom, komt af en toe weer boven. Maar wel in heel lichte mate, meer als irritaties. Heeft te maken met onverantwoorde dingen van mijn moeder, want ik kan wel mezelf proberen te veranderen, haar veranderen kan ik niet. Wat strijd dus. Moet gewoon een manier vinden om daarmee om te gaan en daar werk ik ook aan. Haar onverantwoorde dingen beperkten mij vaak in mijn leven, waardoor ik soms weer in de slachtofferrol kruip. Zodra ik de irritatie weer voel opkomen, moet ik gewoon afleiding zoeken, daar moet ik echt mijn best meer voor doen. Dat onverantwoorde en nog wat dingen zijn mij door haar zo ook aangeleerd, die negatieve eigenschappen moet ik bij mezelf veranderen, ipv eraan ergeren bij haar. Ik weet het wel, maar zet niet genoeg door om het echt te doen, dat is denk ik mijn probleem. Moet in actie komen.

2.Mooi omschreven, ook mooi van die basisemotie liefde. Moet er inderdaad voor waken dat anderen mijn tijd niet inpikken waardoor mijn vrijheid vermindert. Vrijheid is het belangrijkste voor mij. Er zit ook nog veel negatiefs in me, dat is er nog lang niet uit. Ook hier is actie nodig, in de vorm van een uitlaatklep vinden.

3.Ja, die controledrang is altijd enorm geweest. Stukje voor stukje laat ik het wel los merk ik. En dat terugvallen: het zou best kunnen dat ik ergens toch nog iets wilt vasthouden, omdat het vertrouwd is, zo leef ik mijn hele leven al, je raakt toch aan iets gewend hoe negatief datgene soms ook is.

Kan hier zeker weer verder mee!

Nee, ben weegschaal.

Liefs Joyce1 keer bewerkt. De laatste keer was 30 september 2012 door Joyce82.

30 september 2012

Dag joyce,

Ik zou heel graag willen weten voor de juistheid van mijn interpretatie, als leerproces: Welke van de volgende emoties herken jij, die ik voelde opkomen tijdens het schrijven?


onpasselijk, onwel, misselijk, nerveus, zelf-vernietiginsdrang, wraak, boos duister en als laatse voel ik angst.


Groet Jan

30 september 2012

Over sommige twijfel ik, maar zal het proberen:

Ja: onpasselijk, onwel, misselijk (allen alleen in deze droom).

Nerveus: bepaalde momenten in het echte leven (in de droom weet ik het niet).

Nee: zelfvernietigingsdrang. Probeer nu juist zoveel mogelijk te genieten.

Wraak, boos: ja, tov ouders.

Duister: geloof niet dat ik een duistere kant heb ofzo.

Angst: net als nerveus eigenlijk, bepaalde momenten.

Liefs Joyce

30 september 2012

Dank je wel, was voor mij even belangrijk. Dat ik niet totaal en alleen mijn eigen pijn voelde maar dus wel degelijk met pijn uit deze droom te maken had.

Met duister bedoel ik trouwens meer een negatief veld, wat als een soort stroop blijft hangen.

Fijn dat je wat aan mijn interpretatie had.

Doe het graag,

Weet je wat het is , ik kan met mijn dromen naar een therapeut gaan maar dan betaal je al gauw 60 euro en dan ben je 1 misschien 2 dromen verder.
Dit is toch een fantastisch klankbord , dit forum. MIts je natuurlijk de juiste mensen treft. De meeste kunnen niet eens een bedankje terug doen nadat je serieus op een droom in gegaan bent.

Ik ben dan ook heel blij met jouw feedback , het motiveert mij om verder te kijken, waardoor ik echt merk dat het interpreteren en algemene menselijke kennis omhoog gaat.
Hoewel ik wel vaker min of meer korte periodes aktief was op dit forum kreeg ik nooit feedback op niveau . Ik vind het heel bijzonder dat ik, nu ik persoonlijk eindelijk in de lift zit , iemand , jouw dus, hier op dit forum tref die mij gelijkwaardig terug kan antwoorden.
Ik vond dat dit even gezegd mocht worden.

Groeten Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 30 september 2012 door jan123.

30 september 2012

In dat geval, duister: wel de woede/irritaties die nog wat blijven hangen, verder niet.

Ja, ik vind het ook fantastisch om op deze manier dromen uit te wisselen. Jij geeft ook inzichten en betekenissen waar ik zelf niet opgekomen zou zijn, en manieren om naar symbolen te kijken, en daar heb ik heel veel aan nu ik sinds een tijdje aan mezelf werk en probeer mezelf terug te vinden. Volgens mij zijn dromen de enige manier om echt te ontdekken wat er in jezelf speelt. Op mijn beurt ben ik ook heel erg blij met jouw feedback.

Liefs Joyce