Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

weer wat lange dromen

27 september 2012

gewist



1 keer bewerkt. De laatste keer was 3 oktober 2012 door jan123.

27 september 2012

1.Heel veel het getal 2! Kan verschillende betekenissen hebben, dat je de zaken van 2 kanten ziet, zelf 2 kanten hebben, keuzes maken/twijfelen, enz. De rest moet ik nog even goed naar kijken. De zwaan staat voor transformatie, heb een boek over vogels in dromen, kom er nog uitgebreider op terug.

2.Een gang kun je zien als verbinding, tussenruimte. Verhuizen naar je echte ik? Je ontwikkelt je. Nu ik dit schrijf: foto's kun je ook ontwikkelen, de fotozaak kan voor je ontwikkeling staan. De helpdesk staat misschien voor een richting die je eerst op wilde (bijv. manieren om jezelf te ontwikkelen en te groeien), maar uiteindelijk voor een andere manier hebt gekozen. De computer(zaak) staat ook voor verbinding, je kan zo in contact komen met de hele wereld, een soort toegangspunt.

De hond was mogelijk de waakhond in je hoofd, die weggestopte dingen bewaakte? De deur dicht doen ivm de katten kan met controledrang te maken hebben. De webcams kunnen vertellen dat je nieuwsgierig bent naar anderen, hoe doen zij het allemaal? Kopie, oppassen: je wilt iets bewaren. Die plastic kaart is me nog onduidelijk.

Liefs Joyce

27 september 2012

Bedankt voor je uitleg, deze klopt wel heel goed.

Wat ik me alleen afvraag , ik droom zo vaak over werk, met name de banen waar veel gebeurd is , ga bijna denken dat het traumatische ervaringen zijn geweest . Misschie omdat er zoveel gebeurt is en zoveel emotie in zit zijn dat krachtige symbolen geworden, klinkt ook weer logisch.

Van die kopie vind ik knap gevonden, deze zag ik zo niet . Deze verklaring klopt naar mijn gevoel.

Groet Jan



1 keer bewerkt. De laatste keer was 27 september 2012 door jan123.

27 september 2012

gewist



2 keer bewerkt. De laatste keer was 3 oktober 2012 door jan123.

28 september 2012

Je zou de ervaringen op je werk kunnen zien als leermomenten. Waarom ging het zo, hoe had je het anders willen zien, hoe kun je dat doen? Wat heb je ervan geleerd? Hoe kun je het voorkomen? Je onbewuste gebruikt die ervaringen kennelijk om jou iets duidelijk te maken.

De zwaan: transformatie dus, en het archetype alchemist. Welke veranderingen kun je doorvoeren om transformaties te realiseren? Welke negatieve opvattingen kun je omzetten in positieve? Welke angsten die jou beheersen kun je gebruiken om jezelf tot actie aan te zetten ipv jou te deprimeren? Als je die negatieve opvattingen en angsten de baas wordt, kun je transformaties realiseren. Ook staat er dat de zwaan je misschien vertelt dat het tijd is voor een materiele verandering die je energievibraties zal veranderen.

De eieren: de essentie, dus dooier en eiwit, zit in de schaal en wordt hierdoor beschermd. Dit kun je vergelijken met onze essentie: onze ziel wordt beschermd door het fysieke lichaam. Verder staat het ei voor vruchtbaarheid en schepping van het leven.

Je interpretatie van de rest heb je heel goed gezien volgens mij.

Liefs Joyce

28 september 2012

Hoi Joyce ,

Bedankt voor het verder zoeken. Ben er heel blij mee. Ik weet eigenlijk precies wat ik van neg naar pos kan ombuigen , alleen ben ik niet altijd bewust dat ik negatief denk of doe. Maar aldoende leert men zeggen ze toch?

Groeten jan



1 keer bewerkt. De laatste keer was 28 september 2012 door jan123.