Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

wat losse fragmenten/dromen

26 september 2012

Nog wat eerdere dromen waar ik niet uitkom:

1.
Twee deuren naast elkaar die ik van buitenaf zie. Links toiletdeur waar een sleutel uit het slot steekt, rechts de voordeur. Ik kwam uit de voordeur gelopen en lette goed op dat hij niet zou dichtvallen.

2.
Pratend met een oude mevrouw bij een bejaardenhuis kijk ik in de krant. Ze wil een konijn, maar ik niet, want ik moet die kooi steeds schoonmaken en daar heb ik geen zin in. Er is een witte kat te koop voor maar 30 euro en dat lijkt me een beter plan.

3.
Ik wil wat spullen, oa schoolboeken, verkopen aan een tweedehands winkel. Probeer de spullen in een krat te doen (ondertussen eet ik wat snoepjes die er liggen) maar het lukt niet, ik schreeuw om hulp en een man schreeuwt 'dat doet je oma maar', ik schreeuw terug dat ik die niet meer heb. Uiteindelijk verkoop ik de zooi en krijg 40 euro, veel te weinig vind ik.

4.
Ben op de verjaardag van mijn oma, er staan hapjes op tafel, oa kleine stukjes brood en augurk. Zit op de bank. Loop naar de keuken en in de koelkast liggen tomaatjes in de vorm van pepers, en zo smaken ze ook. Er loopt een meisje rond en ik weet dat ze een oplichtster is. Een kind van 1,5 jaar moet een foto maken van een baby. Later zie ik een babyfoto van mezelf met een baby ernaast, zij schijnt een vriendin voor te stellen en we lijken exact op elkaar.

5.
Ik maak een keuken schoon (in iemands huis) en zie een donker uitzicht, het is avond, met hoge gebouwen. Er staat een gereedschapsmachine naast het aanrecht. Een stukje verder staat een stoel met stof op de linkerleuning maar maak het niet schoon. De deurbel gaat, ik zeg tegen de bewoner (oude man) op te passen om zomaar open te doen. Er komt een lachende vrouw in een rolstoel binnen, er huppelen een paar kinderen omheen. Ik waarschuw de zoon van de oude man die er ook is, want ze is een oplichtster. Later zit ik op een soort schommelstoel met die kinderen, de stoel houdt het niet en we vallen op de grond.

Liefs Joyce

26 september 2012

Altijd leuk nieuwe dromen , het zijn net puzzeltjes.


1 Dit is de moeilijkste

De wc laat jou de sleutel zien. Je kwam uit de voordeur en je ging er wel uit maar was bang dat je niet meer naar binnen kan. Kan dit te maken hebben met de oplossing het lozen van energie wel binnen handbereik hebben maar ergens (onbewust) nog niet durven loslaten?

2 De vraag is wat betekend een konijn voor jou? Kan het konijn met een verre kinderwens te maken hebben ? En de bijbehorende gedachtes dat die jou vrijheid helemaal inperken, dat je op dit moment , liever vrij bent, de witte kat, deze kost je minder energie en moeite?

3 Lozen van oude gedachtes voor nieuwe energie?

Het verkopen van oude spullen is oude gedachtes die je kwijt wilt . Het liefts wil jij je in een keer van alles ontdoen , het proberen om de spullen in een krat te doen . Dat lukt niet in een keer dat weet je ook ,dan zegt een deel van jouw , de man kant in jouw dat je wijs moet zijn (omas zijn meestal wijs)
en verder weet ik er niets van te bakken


4 Dit gaat over groei en de hoop op een beter verleden ?

De verjaardag van je oma, je hebt wat te vieren want je bent weer een stukje wijzer geworden. Je neemt veel energie op en er ligt nog veel meer in de koelkast. Dus binnen handbereik. Alleen wat doed die oplichtster daar? Hou jij jezelf ergens mee voor de gek? Probeer jij opnieuw te beginnen en doe je je best om nieuwe herinnerigen te maken,

Met andere woorden Heb jij hoop op een beter verleden? Want dat kan niet, dan licht je jezelf op.


5 Weer de oplichtster, Waarmee licht ze de boel op, Kan ze stiekum wel lopen? Of doed ze vrolijk maar is ze dat totaal niet ? Steelt ze ?

Deze kan gaan over te graag willen schoonmaken van je geest , te mechanisch, misschien dwingend ? Er zit teveel oude nutteloze troep in je systeem en daar wil je vanaf. Kan het zijn dat jezelf vast houd aan problemen door er te veel aan te denken, want de vrouw in de rolstoel neemt de boel in de maling.
Je wilt heel graag vrij zijn en weer kunnen spelen , schommellen , alleen is de basis nog niet vrij daar heerst nog stof en viezigheid. Allemaal logisch alleen is er weer een element in het spel waarbij je jezelf in de maling neemt. Wat doed lachende vrouw voor jou zodat ze een oplichter is?


Groet Jan6 keer bewerkt. De laatste keer was 26 september 2012 door jan123.

27 september 2012

Je zit weer in de juiste richting, dit klopt echt allemaal. Super! Vooral 4, wil inderdaad het verleden verbeteren, wat natuurlijk niet kan. Moeite met dingen accepteren enzo omdat ik er nog steeds last van heb. 5: denk dat ze een slachtofferrol symboliseert. Ik erger me aan mensen die zichzelf alleen maar als slachtoffer zien, en waarom? Omdat ik soms stiekem ook in die rol verval terwijl ik dat niet wil. Ik erger me dus eigenlijk aan die eigenschap bij mezelf en projecteer dat dan op anderen. Daarmee neem ik mezelf in de maling.

Liefs Joyce

27 september 2012

Wat goed dat je het zelf herkent dat je projecteerd op anderen. Ik denk dat iedereen wel eens terug valt in de slachtoffer rol (onopgemerkt). Ik in ieder geval wel eens, gaat automatisch. Las last een mooie quote die heel toepasbaar is : "niet Reageren maar Reflecteren" Het is echt veel opletten, en opletten dat je je gevoel weer niet negeert . Dan heb je er weer een probleem bij. Kan best ingewikkeld zijn.

Groet Jan