Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

boeken

9 jaar geleden

Kan heel kort zijn dit keer:

Ik las een boek over rondleidingen op zaterdag. Iemand die dan ook bepaalde dingen/rondleidingen doet. Die was vroeger politieagent geweest en er stond een foto/schets/tekening/prent in van een politieagent met zo'n pet zoals vroeger. Er stond trouwens van alles in het boek, oa over allerlei opvattingen van vroeger.

Ben wel bezig met allerlei oude opvattingen te veranderen. Maar wat een boek nou echt betekent in een droom, is me nog niet helemaal duidelijk.

Liefs Joyce

9 jaar geleden

Dat is een korte zeg,

Ik neem aan dat zaterdag je vrijedag is?

Wat ik er uit opmaak is dan je in je vrijetijd je veel bezig houd met zaken uit het verleden dat zich laat zien dmv het boek, waarin jouw levens verhaal staat
Je bent er zo bedreven in geworden dat je als het ware door het boek / verhaal zo een rondleiding kunt geven voor andere mensen, zonder te hoeven nadenken. Met andere woorden, je kent je verhaal heel goed , het is geroutineerd door gedacht door jou

Vroerger deed je deze rondleidingen , het vele nadenk werk over je levens verhaal op oordelende en autoritaire wijze. Of anders gezegd, je voorzag de rondleiding met autoritair commentaar,: beschuldegingen, oordelen, zoektochten , alles wat met politie werk te associeren valt.

Gellukkig is de politie man nu niet meer, dat is verleden tijd. Hij is nu gestopt met zijn beroep. Nu doe jij de rondleidingen uit vrije wil op je zaterdag, je vrijetijd. Geen moeten meer , geen afkeuring , veroordelen en beschuldiginen meer. De agent in jouw is niet meer

Het laat zien dat je op vrijwillige basis aan zelf onderzoek doet. Misschien word er ook wel bedoeld dat je je boek zo goed kent door je rondleidingen dat je het misschien nu ook mag gaan loslaten.
Tijd voor een nieuw boek.


Groet Jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 9 jaar geleden door jan123.

9 jaar geleden

Wow, wat een verhaal kan er zitten achter zo'n klein stukje droom. Ook hier kan ik me weer prima in vinden, dank je wel, herken mezelf in wat je schrijft.

Weet dat ik nog meer gedroomd heb, in een andere droom stond iemand naast een fiets en weet dat er meer omheen gebeurde maar dat was vanmorgen weer kwijt. Eigenlijk zou je de wekker 's nachts 1x moeten zetten, dan herinner je je eerste dromen misschien beter. Zal het eens doen wanneer ik vroeg ga slapen.

Liefs Joyce

9 jaar geleden

Fijn dat het klopt,

Er schoot me trouwens wat te binnen over jouw innerlijke kat.
Katten , vanuit esotrisch standpunt. zijn ware zen meesters. Ze zijn gewoon ,ze kunnen uren liggen en kijken , en met grootse geduld wachten op hun prooi. Ik denk dat die kat dat laat zien aan jouw. Wees stil , laat gebeuren en wees aanwezig. Je zou deze kant kunnen ontwikkellen, is niet zo heel moeilijk . Gewoon gaan liggen en je gedachtes bekijken niet mee doen , loslaten. Mij lukt het half om half. Ik moet zeggen dat ik er wel veel aan heb.

Over het wakker worden klopt inderdaad, het schijnt dat als je een keer wakker bent geweest , hoe lang weet ik niet meer, dat het 2e deel van de slaap dan je rem slaap aktiever word. Heeft iets met het versnellen van het natuurlijke ritme te maken.

Wat ik doe is iedere avond de datum en de tijd en dan schrijf ik dat ik hier mijn dromen van deze nacht ga opschrijven. Dit schijnt het onderbewuste de opdracht tot herrinnen te starten.

Groeten Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 jaar geleden door jan123.