Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

wandelpad van water, glazen huis, vijf broers

9 jaar geleden

1.Ik loop op een wandelpad dat gevuld is met water, tot enkelhoogte, en er staan aan beide kanten lage dikke muurtjes omheen. Er staat ook een tafel op het waterpad. Er staat me iets bij van mooie steentjes, en nog veel vager ook iets van een fontein.

2.Ik ben in een glazen huis, waar ik samen met een kennisje moet vluchten voor die persoon waar ik die vervelende ervaring mee gehad heb (van die achtervolgingsdroom). Zij mag naar buiten naar de wasserette, ik probeer die persoon te vragen met een smoes of ik ook mee mag. De kennis heeft een stofzuigerslang in haar handen ofzo, ik loop achter haar aan en doe er een dop/glas op. Buiten laten we een vaas vallen in de sneeuw. We rennen maar door en door, een lange weg vol sneeuwplekken die langzaam naar beneden loopt. We proberen de sneeuwplekken te ontwijken. Ik roep naar haar (en nog iemand die er kennelijk bij is): blijf rechts. Er staat me iets bij van een fietser en ergens een gewond dier.

3.Ik zie een gezin van vijf broers, ze staan voor een staldeur, het lijkt dezelfde straat als uit droom 2. Ze moeten ieder 500 euro per maand gaan betalen aan hun moeder. De vader is ook aanwezig op dat moment. Ik denk: ze heeft dan 1500 per maand, waarom, ze kan toch een uitkering krijgen. (5x500 is natuurlijk 2500, maar die 1+5+0+0 is 6 en dat getal kwam pas ook in een droom voor).
Ik loop met de/mijn? vader in een stad, die niet op die stad lijkt zoals ik hem echt ken. We lopen over een bruggetje en hij zegt dat we naar een andere stad gaan verhuizen. Nee zeg ik, ik wil niet tussen de criminelen wonen. In een winkel wil ik een truitje kopen, twee vriendinnen uit elkaar nee toch niet (vage zin, maar zo schreef ik hem dus op). Ik zeg ook nog dat die truitjes ook niks voor de broers zijn, dat past niet qua maat en model.

Liefs Joyce1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 jaar geleden door Joyce82.

9 jaar geleden

1
Lopen door de emoties van het leven. De dikke muurtjes houden de emoties vast. Zegt de tafel met de steentjes dat je je misschien meer mag verdiepen in spirualiteit, en of edelstenen?

2
Ik zou me heel bekeken voelen in een glazen huis. Stof zuiger en wasserete , ontdoen van negatieve energie. Houd jij ergens onbewust de dop erop zodat je niet te veel loslaat ? Een denkbeeld achtervolgt jouw en je kan het denkbeeld niet buitensluiten je muren , je huis is van glas , alles komt binnen en je kan je daardoor kwetsbaar voelen . Glas is breekbaar.

3 Past het niet helemaal hoe jij uiterlijk overkomt met wat jij innerlijk voelt?

Rest kijk ik morgen naar

groeten Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 jaar geleden door jan123.

9 jaar geleden

Kan me hier weer heel goed in vinden, dank je wel. Ook in 3, ben benieuwd hoe je dat eruit gehaald hebt? Dat verhuizen wijst denk ik op het overgaan naar een nieuw ik. Dat geld betekent meer inzet, qua energie en doorzetten, het geleerde uit de boeken ook in de praktijk brengen.

Liefs Joyce

9 jaar geleden

3. " Ik zeg ook nog dat die truitjes ook niks voor de broers zijn, dat past niet qua maat en model." Hiermee rijmt uitelijk in innerlijk niet helemaal.

Ik weet er alles van , als je innerlijk veranderd en je wilt alles zo goed en zuiver mogelijk doen dan kom je erachter dat er veel mensen het totaal niet boeit om goed naar jezelf en de buitenwereld te zijn. Leven van ego-centrisme is wat veel mensen doen. Ik probeer me er zo weinig mogelijk van aan te trekken. Ook willen de mensen je in een hokje stoppen en in stereotiepes denken. Dan komen ze erachter dat ik totaal niet zo ben en dat geeft mij soms een gevoel van anders zijn, waarmee de link naar alleen zijn snel gemaakt is in gedachten.

Ik ben heel benieuwd of het jouw ook gaat lukken om je nieuwe ik te worden (eigenlijk is het je echte ik waar je naar terug keert, connectie met de ziel maken)

Dat geld zag ik niet, maar wel heel logisch. In de stal word van alles gedaan om het hele boerenbedrijf , jouw systeem te onderhouden , te verzorgen en te doen groeien. Mooie symboliek in de context hoe jij het gedroomt hebt.

Ik had lucidedromen.nl een mailtje gestuurd en antwoord gehad, over een week of 2 word er gestart met de cursus. Er komt ook een proefles.
Ben benieuwd. Op zich zal je alle info ook op internet kunnen vinden, maar ik heb een systeem nodig. Anders word het voor mij te onoverzichtelijk en raak ik de draad kwijt, en wil van alles tegelijk en bereik weinig.

Groet Jan,1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 jaar geleden door jan123.

9 jaar geleden

Aha, nu snap ik het van die truitjes. Het was ook dameskleding, dus misschien iets met het vrouwelijke en mannelijke. Ik merk dat ook altijd van die stereotypes. En als je er dan van afwijkt, ben je nog verantwoording schuldig ook. Heb vaak dat ik dan net buiten de boot val en dat geeft soms wel een alleen gevoel.

Ja, het nieuwe ik is natuurlijk je eigen ik, die ik nooit bewust heb geleefd. Goeie ook van die stal.

Succes alvast met de cursus!

Liefs Joyce