Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kattendromen

18 september 2012

Vannacht de tweede droom over een lapjeskat:

1.Ben in supermarkt, er ligt een lapjeskat. Er valt een net overheen, in de lucht hangt een soort machine waar iemand in zit die deze bestuurt, net zit eraan vast.
Ik roep stop en red de kat en stop hem in een tas.
Bij de kassa reken ik iets af, maar ineens ben ik door een soort klapdeurtje gelopen (zoals bij de ingang altijd zijn).
De cassiere zegt dat ik nu alles moet afrekenen wat ik nog in mijn handen heb.
Dat wil ik niet, en gooi een brood door de zaak heen.
Het enige wat ik kan bedenken, is als je a zegt, moet je ook b zeggen. Omdat ik al door het deurtje ben, dus moet ik afrekenen. Maar blijf twijfelen of het dit betekent.

2.De eerste was enkele weken terug:
Er is een lapjeskat bij een rivier zonder water.
Die rivier staat vol mensen, ze staan gebogen en ziet alleen hun ruggen (zoals in die ene reclame).
Ik moet de rivier oversteken.
Er is ook iets met 30.000 euro.

Nu zag ik gister op het nieuws dat er ergens onder een metrobaan een kat gered moest worden. Net lees ik dat die vannacht gered is. Vond het gister nogal zielig en misschien heb ik dat vannacht verwerkt ofzo?

Liefs Joyce

18 september 2012

Hoi Joyce

Een (lapjes)kat in je dromen duidt op ongeluk, verraad en pech. Als je daarentegen een poezenliefhebster bent, staat de poes symbool voor een onafhankelijke geest, sexualiteit, creativiteit en kracht.

Een kassa in je droom vertegenwoordigt financiƫle zorgen. Aan de andere kant zou deze droom juist aan kunnen geven dat je geldelijk gewin kan verwachten.

Deuren hebben een bijzondere betekenis. Als je droomt dat je een deur opent, betekent dit dat er nieuwe mogelijkheden voor je zullen ontstaan. Je komt in een nieuwe fase van je leven en schuift van het ene bewustzijnsniveau naar het andere. Een deur die van buiten geopend wordt, duidt erop dat je je toegankelijker moete opstellen naar anderen. Een deur die aan de binnenkant opent daarentegen vertegenwoordigt je behoefte aan zelfstudie en innerlijke zoektocht.

Kijk maar wat je er mee kan.

Groeten Hans

18 september 2012

1 , ik heb inderdaad ook van die afreken dromen, bij mij was het een pinautomaat. Je ziet iets onder ogen wat je niet helemaal heb gedaan zoals je had willen doen en daar krijg je nu de lasten van . Herkenbaar
De kat betekend voor jouw denk ik een heel gevoellig/intuitief deel van jezelf. Door je mechanische denken , het over-analyseren , span je er een net over waardoor het dier verstrikt raakt. Daar steek je nu een stokje voor, door hem te redden. Alleen heb je nog moeite met het afrekenen , het loslaten van oude problemen en patronen(begrjipelijk) En hier komt de boosheid naar boven , je vergooit je energie er mee.

Interresante dromen.
Het lijkt wel dat jij ipv over een innerlijk kind droomt (wat veel mensen doen) over een innerlijke kat beschikt. Ook in de "oud huis losse planken soldaten droom" wijst de kat jouw de weg
Heb je veel raakvlakken met het dier? Eigenschappen? Gevoelligheid, kattig zijn? scherpezintuigen? , zowel intern of extern scherp zijn? Kwetsbaar? Schuchter?
Jouw onderbewustzijn kiest een kat om zich uit te beelden , volgens mij is dit de meest kwetsbare jij.

2 Katten houden niet van water, (water is emoties) . Die rivier was leeg. Waar water verwacht word staat het helemaal vol met jouw , die zijn rug laat zien , wat bekend dat? Draag jij alle lasten op je rug? Ik las iets over rug en geheimen maar, ik denk eerder dat het met een last te maken heeft en het ontbreken van de bijbehorende emotie. Waar is de emotie gebeven . Moet je daar de 30.000 euro voor betalen.

Nogmaals interresante droom, zitten meerdere lagen in en ik kan hem niet helemaal verwoorden maar gevoelsmatig zeg ik dat dit in de richting van de betekenis ervan komt . En dat er meerdere betekenissen voor te vinden zijn: Zou dat ook direct het geniale zijn van het onderbewuste? Dat deze het zo verpakt voor je dat je er meerdere kanten mee op kunt en dat ze allebei voor je gevoel klopppen? Zou dat de truk zijn ? Ze zeggen dat het onderbewuste gigantisch meer intelligent is als het "normale"denk systeem

.Dat boek van laberge is helaas in het engels, ik ben in het 1e hoofdstuk bezig, en ben geen ster in engels, maar dit is goed te volgen. Het is ook geen lees boek, het is een doe boek, met relavante theoretische achtergrond. Het waren 2 boeken een heel beknopt 90 pagina's en de andere met de theorie van 200 pagina's. Ik vond 10 ook wel veel. In het andere boek van hem heeft hij het er over om tenminste 1 droom per nacht de hele week te kunnen onthouden. Dat moet te doen zijn. Als je het wat lijkt kan ik je wel vertellen waar je het boek kunt downloaden. Er zullen ook vast wel nederlandse boeken via de bieb of bv bol te krijgen zijn. Het belangrijkste is denk ik het motiveren en feedback krijgen. Ik heb ook al eens op het ld4all forum gekeken maar daar ligt de nadruk puur op de ervaring van het lucide en niet de droom verklaringen. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk om te herkkennen wat ik zie in mijn droom. Dus een combi van lucide en interpretatie is wat ik zoek.

Werk jij met een notitie blok naast je bed? Ik deed er niets mee . Heb me gisteren voorgenomen het wel te doen, direct na de droom als ik snachts wakker word. Viel niet mee, was moe en wilde eigenlijk gewoon blijven liggen. Het is even omschakelen

Groet Jan


Groet Jan6 keer bewerkt. De laatste keer was 18 september 2012 door jan123.

18 september 2012

Ik heb ook nog 2 korte dromen

1 Ik fiets of rolschaats in Tsjechiƫ , dan kom ik uit bij een woonwijk in een rijtjes huis en er is een vader die buitenstaat voor zijn woning. Hij nodigt me uit om naar binnen te lopen en zijn kinderen gedag te zeggen. Maar ik ken geen tsjechies ? Dan zegt hij dat ik gewoon "goeie" tegen ze moet zeggen.
Ik aarzel want goeie betekend in het rusisch grote p*k of iets dergelijks. Toch zeg ik het tegen ze zonder verder te aarzelen.

2 Ik ben met een aantal mensen in een bosrijke omgeving , ik heb een kaart in mijn handen en moet naar een bepaald gebied toe. De kaart is uit een computer spel (warcraft). Ik herrinner me nog een hek in het bos. We zijn op de vlucht voor moordzuchtige aliens . Ik geef aanwijzing maar ze willen niet luisterern en ga de vekeerde kant op.

Groeten Jan

18 september 2012

Bedankt voor jullie reacties.

1.Iets gedaan en nu de lasten klinkt heel treffend bij dit tafereel, benieuwd wat dat precies kan zijn. Ik houd wel erg van katten en sommige eigenschappen kloppen wel. Interessant, dat het misschien wel mijn innerlijke kat kan zijn!

2.Lasten dragen klopt zeker als ik kijk naar de datum (houd alle dromen bij met datum en al). Ging toen erg gebukt onder stress, woede, wanhoop enz. Een enorme prijs. En weer de kat die me er kennelijk doorheen sleept.

Ja, ik zie dat er ook een Nederlands boek van is, ga van de week eens kijken, dat leest voor mij het prettigst. Blijf de verklaringen ook heel interessant vinden, het zijn toch dingen die je onderbewuste jou vertelt. Onmisbare dingen eigenlijk. Het onbewuste vertelt de dromen zo dat je niet direct door hebt wat de boodschap is, je moet er echt over nadenken. Vandaar ook de symbolen die van alles kunnen voorstellen. Als je letterlijk zou zien waar het over gaat, is het niet meer je onbewuste maar bewustzijn. Ik vind dromen verklaren een heel goede vorm van jezelf leren kennen en op je intuitie leren afgaan, ook omdat bijv. mediteren voor mij absoluut niet werkt. Vind het jammer dat ik in bepaalde moeilijke periodes nooit naar mijn dromen heb gekeken, wie weet had ik dan wel heel andere beslissingen genomen.

Jazeker, er ligt een schrift met pen naast mijn bed, schrijf alles meteen vol tot in detail, anders vervaagt het. Voorlopig nog vol enthousiasme, waardoor ik wel eindelijk wat makkelijker opsta haha. Verder heb ik nu een lijst gemaakt met de onderwerpen in het kort en mogelijke betekenis, om een lijn erin te ontdekken.

Jouw dromen:

1.Allereerst, heeft Tsjechie een betekenis voor jou? De man neemt jou zoals je bent, ook al spreek je zijn taal niet, hij nodigt je toch uit. Misschien maak je je druk over hoe je op anderen overkomt, maar maakt het hun helemaal niet uit, jij bent zoals je bent.

2.Ze gaan dus uiteindelijk de verkeerde kant op? Ik denk dat je meer moet vertrouwen op jezelf, want dat anderen het niet altijd bij het rechte eind hebben en je dus niet altijd naar ze moet luisteren.

In eerdere dromen, ook van de laatste maand, kwamen verder nog voor:
-een herdershond die in het water drijft, hij lijkt dood/bevroren
-een rat die door de keuken van een eettent rent en ondertussen verandert in een klein hondje

Honden staan voor trouw in het algemeen, maar dat is zo'n weids begrip dat ik er niet echt mee verder kom.

Liefs Joyce1 keer bewerkt. De laatste keer was 18 september 2012 door Joyce82.

18 september 2012

Hoe lang ben jij snachts bezig om te schrijven? En kost je dat niet je nacht rust?

Ik heb ook een keer een muis naar vos en in een hond zien veranderen,
Mijn verklaring is dat iets wat in eerste instantie angst geeft eigenlijk bij beter inzien wel mee valt, en eigenlijk kun je er nog vriendschap mee sluiten ook.


Herdershond: , herder is een heel sociaal beest, schaapies hoeden.Trouw zijn aan emoties van anderen, en daar bij zelf bevroren zijn ??
Ik zie wel een aardige gelijkinis


Groeten Jan3 keer bewerkt. De laatste keer was 18 september 2012 door jan123.

18 september 2012

Kost zo'n 5-10 minuten, schrijf erg snel, en 's nachts val ik meestal wel snel weer in slaap.

Heel treffende betekenissen noem je weer, klopt zeker.

Liefs Joyce

19 september 2012

gewist3 keer bewerkt. De laatste keer was 3 oktober 2012 door jan123.

19 september 2012

Ik had zo juist een realistatie toen ik op weg naar huis was.
Mischien weet je dit al en heb je er niets aan maar, ik wil het toch delen.
Het gaat over droomsymbolen.
Je weet dat alles in je droom is een manifistatie vande dromer.
Nu zat ik een klein beetje in categorieen te denken

Je hebt dierlijke symbolen groep : de zogenaamde levende symbolen , en de mechanische symbolen groep. De voertuigen en machines.
Nu besefte ik me dat alle dieren staan voor de eigenschappen van jezelf op onderbewust, instinctief niveau
Auto's ,treinen, fietsen , helikopters en rakketten, enz. Zijn allemaal mechanismen, bedacht , gecreeerd door het ego.

Je kan dus over een spoorweg overgang symbool dromen als bewakings-mechanisme-dwangmatigheid , en over een doberman als dierlijke symbool : het bewakings-instinct.

Je onderbewuste pakt voor wat hij jouw wilt duidelijk maken een dier wat het dichts in de buurt komt van de omschrijving van het beest die opgeslagen ligt in het geheugen.

Ik heb ook sterk het idee dat je vaak denkt oh, een poesje die heb ik gistern op tv gezien , dat zal het wel wezen. Ik denk dat je geheugen kijkt wat voor info er het makkelijkst te pakken is om iets te vertellen tegen jouw. Want dat poesje zit voor beiden vers in het geheugen. Alleen de context is/kan dus totaal anders zijn.

Dit maakt het interpreteren een stuk makkelijker, voor mij althans. .

Zou de volgende vergelijking ook in relatie staan?
Stedelijke gebieden versus natuurlandschap?

En niet te vergeten tussen de dier en mechaniesche symbolen , de archetypes en de mensen. Lijkt mij dat mensen een meer gematigd deel van de persoonlijkheid vertegenwoordigen. Archetypers , brandweer, politie etc zijn volgens mij weer een hoger deel van de persoonlijkheid, deze figuren hebben veel kracht en uitstraling. Zou je kunnen stellen dat deze eigenschappen zowel dicht tegen het onderbewuste als het hogerzelf aan liggen????
In een soort van dubbel rol dus?


Ben benieuwd hoe jij dit ziet
Groet Jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 19 september 2012 door jan123.

19 september 2012

Alvast de eerste:

1.Het kan zijn dat je niet genoeg zelfvertrouwen hebt op je werk. Je wees die ene persoon echter wel op het roken, dus waarschijnlijk werk je al wel aan je zelfvertrouwen.
De hond laat jou toe tot je hogere zelf (zolder). Vervolgens wil je dingen afreageren dmv het spel, maar omdat dat niet lukt, laat de droom zien dat afreageren niets oplost.
Wat vind je ervan dat je weer rookte? Misschien verlang je terug naar iets uit de periode dat je rookte, iets dat met roken te maken heeft. Sommige mensen doen het juist vanwege het sociale, net als gezelligheidsdrinkers zeg maar.
Is er een situatie waarin je geen hulp kan of wilt vragen of het niet durft? Of waarin je je machteloos, gevangen of bedreigd voelt? Omdat het om je tong gaat, denk ik dat het iets op gebied van communicatie moet zijn.
Eigenlijk gaan al deze dingen over communicatie/sociale als ik het zo bekijk.

2.Je krijgt een soort metamorfose. Een beautybehandeling is bedoeld om te genieten. Ik denk dat je aan het veranderen bent, in positieve zin, en dat je daarvan mag genieten, dat je trots mag zijn op jezelf, en dat het beloond zal worden.

En ook kan ik vinden over een beautybehandeling: dat je graag aandacht wilt, in dit geval dus voor je nieuwe zelf.

Liefs Joyce2 keer bewerkt. De laatste keer was 19 september 2012 door Joyce82.

19 september 2012

Ja, dieren symboliseren meestal eigenschappen van jezelf, mensen-de aspecten van jezelf, gebouwen-delen/ruimtes van jezelf, voertuigen-levensreis enz. Landschappen staan voor je levenshouding. Een stad staat misschien voor drukte, een rustig landschap voor rust en stilte? Waarbij bomen en planten weer de groei symboliseren. Een agent staat denk ik voor de autoritaire kant van jezelf, of de kant die jou op je vingers tikt. En dan nog de archetypen, de elementen water-vuur-lucht-aarde, handelingen, voorwerpen enz. Ik denk als je al deze dingen een beetje doorhebt, dat je een aardig kader hebt waarbinnen je dromen makkelijker kan plaatsen.

Daarnaast moet je voor jezelf kijken wat een symbool voor jou betekent, dat kan soms ook nog anders zijn. Huisdieren kunnen soms ook weer een andere betekenis hebben dan gewone dieren. Inderdaad komen er soms dingen in terug die je bijv. op tv gezien hebt gister. Dan lijkt het alsof het niets te betekenen heeft, maar waarom haalt je onderbewuste juist dat ene stukje eruit om jou te tonen? Om jou een bepaald iets te laten zien, te laten overdenken.

Liefs Joyce

19 september 2012

Dag Joyce,

1
Heel treffend, het gaat denk ik om de communicatie en zelfverzekerheid, de ik mag er zijn. Dat zijn ook gelijk de 2 chakra's waaraan ik werk . De basis , de ik ben en ik mag er zijn, en de keel, de communicatie poort. Deze 2 chakra;s zijn verbonden , dus in storing in de basis , is ook een storing in de communicatie, grappig dat jij dit zo gezien hebt dat deze 2 elementen hier in voor komen.Ik had dit zelf nog niet gezien. Ik zag eigenlijk alleen maar , bla , bla bla, een heleboel info.:)
Ik heb niets meer met roken , maar het sociale, daar heb je wel weer een punt. Ik wijs iemand er op en ik word aangewezen dat ik dat niet had moeten zeggen, inderdaad zelftwijfels in de communicatie,

2
Fijn , daar zit ik echt op te wachten. Ik realiseer me de laatste dagen dan ook van alles. En ik wil ook echt groeien en werk er keihard voor.

Bedankt voor het kijken.

19 september 2012

Fijn dat je er wat aan hebt.

Heb er ook weer twee:

1.
Er is een zangoptreden in mijn wijk en daarna wil ik naar de soort ontmoetingsplek ernaast, maar ga thuis nog even omkleden.
Er staan twee tweepersoonsbedden achter elkaar, en achterin staan kratten opgestapeld met spullen/boodschappen.
Ik lig op de grond en probeer de kratten recht overeind te houden, met handen en voeten.
Ineens zie ik ze niet meer en zie ik alleen de muur, met een losse verwarmingsbuis die een gat bovenin de muur inloopt.
Met mijn voeten trek ik hem eruit, en voor me staat ineens een soort plateau waar een lampje gaat branden en alarm gaat af.
Direct ruik ik, maar geen rooklucht (ook later niet).
Bel ik de ontmoetingsplek (ken die mensen, maar niet het nummer) of de brandweer (maar er is geen brand of rook)?
Ik pak de dect-telefoon, het is kennelijk niet mijn huis (ziet er ook totaal niet uit als mijn huis).
Echt al direct hoor ik op dat moment een telefoniste van de alarmcentrale (van dat alarm).
Weet niet goed hoe ik het moet uitleggen wat er gebeurd is, zij zegt: ik moet eerst kunnen zien waar het vandaan komt en dat kan pas als je de telefoon neerlegt (op vriendelijke wijze).
Ze zou me terugbellen.
Dat gebeurt me niet gauw genoeg, ik zie op een apparaat een nummer staan.
Ik toets 090s in, dus wil het opnieuw doen want die s is verkeerd getoetst.

Eigen uitleg: twijfel wat ik moet doen, en ga ten onrechte uit van het ergste. Ergens weet ik dat het onterecht is, anders was ik wel naar buiten gevlucht toch? Misschien lijken dingen erger dan ze zijn en ga ik daar op in door meteen in de stress te schieten? Iets met onbekend met onbemind verwarren? Te snel conclusies trekken?

Vond het best eng, en op een bepaald moment dacht ik: zal ik wakker worden of verder dromen, maar voor ik het wist, was ik wakker helaas.

2.
Bij de post vind ik onder andere een dikke envelop van een oudere mevrouw die ik ken.
Met glitterachtige blauwe letters staan er namen op.
Ik leg het neer bovenaan de wenteltrap, vanaf beneden (trap is niet hoog).
Ik loop naar boven naar mijn moeder, ze is aan het koken in de keuken.
Plots belt de mevrouw aan.
Mijn moeder heeft de brief niet gezien en ik wil haar uitleggen wie de mevrouw is.
Maar dat gebeurt/lukt niet. Mijn moeder zwijgt, in de hele droom.
In de oven worden (vier?) croissants met kaas ertussen gebakken.
Deze zaten in het pakket van de mevrouw. Er zat nog iets bij maar weet niet wat.
Ik probeer de croissants dicht te doen in de oven, maar eentje floept steeds weer open.
Op een bepaald moment zie ik vanuit de keuken, dat de mevrouw in de kamer ernaast fronzend/verbaasd
kijkt als mijn moeder naar een andere kamer ernaast loopt.
Ik denk: ben dus niet de enige die vindt dat ze soms raar doet en zeker wanneer anderen erbij zijn.
Later doet mijn moeder de croissants in een pan met water. Ze heeft er geen zin meer in.
Ik zeg dat het zonde is.
Later kijkt ze of de croissants nog goed zijn.
Nee zeg ik, ze zijn koud en nat.

Liefs Joyce1 keer bewerkt. De laatste keer was 19 september 2012 door Joyce82.

19 september 2012

1
Ik begin met de verwarmings buis. Daar kreeg ik het gevoel bij van wamte missen, je volgt het gevoel en trekt de leiding er uit en voelt een gat/leegt gemis.? Het zang optreden, behoefte aan sociale uiting. De ontmoetingsplaats, je hebt de behoefte om gelijkgestemden te vinden?Mensen die jouw begrijpen?
Je ervaart de leegte van het gat. Het ontbreken van een stukje warmte in je en je innerlijke alarm gaat af. Moet ik al zelf aktie ondernemen vraag je aanjezelf? Jouw antwoord daar op is dat je eerst wilt zien , wilt afwachten , de tekenen zijn er wel maar ze zijn nog niet duidelijk genoeg. Het feit dat het zich in jouw wijk afspeelt betekend dat het om sociale contacten gaat die aan jouw niveau matchen. Geen oppervlakkige praatjes voor jouw. Jij wilt een klankbord.

2 laat ik nog even bezinken,
Heeft dit te maken met jouw moeder, dat ze eigenlijk niet echt intresse in jouw toont? Dat jij , de wijze oude vrouw, zegt kijk dit ben ik, en dat zij jouw dan negeert. Leg je daar bij jouw brief , jouw boodschap naar haar , wie jij echt bent , neer. Laat je dat niet zien aan je moeder omdat ze toch zwijgt?
Jij stopt er steeds weer energie in , de croisants proberen te bakken. Terwijl zij het op geeft en de boel in het water gooit.?


Groeten Jan4 keer bewerkt. De laatste keer was 19 september 2012 door jan123.

19 september 2012

Ik vond een oefening in het boek die ik wel interresant vond, ik zal hem delen.

Een mogelijke weg om lucide te worden is dat je eerst moet kijken naar welke tekens het meeste in je droom voorkomen , zodra je dat weet kun je van dat teken een soort studie overdag maken , zodat je op een gegeven moment je dat ook in je droom gaat afvragen.

Hij stelt voor om je eigen dromen te categoriseren.
Dus iedere droom ontleden op basis van :

1: Gedachtes en gevoelens vanuit de ik vorm, wat doe ik en wat voel ik
2: akties: alle akties uit de droomwereld, de eigen akties, en de ander mensen dieren etc.
3: Vorm verandering : plaatsen , mensen , dingen die vaak bizar van vorm veranderen. Het ene moment een kat het andere moment een tijger.
4 Context / kader, spullen mensen of dingen op of in de verkeerde plaats zien. Je wc in de woonkamer

Er staat om in iedere droom te gaan tellen hoeveel van de verschillende categorieen aanwezig zijn.
De gene die er uitspring kan je gebruiken om overdag zaken te gaan checken.

Stel dat aktie jouw teken is dan stelt de schrijver voor om overdag , de bewegingen van mensen dieren auto;s en alles wat eigenlijk beweegt te bestuderen.
De kans zou groot zijn dat je dit ook in je droom doet.

Ik geloof dat wel. Als je de intentie er achter zet dan word je er bewust van.
Hij verteld dat het vooral een mentaal kunstje is. veel observeren

Groet Jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 19 september 2012 door jan123.

20 september 2012

Vond online nog een boek/handleiding over dromen

[members.casema.nl]

Ik weet niet of het wat is maar, ach het is gratis info toch?

Groeten Jan

20 september 2012

Daar was ik nog niet op gekomen, van die warmte. Knap dat je nog wat heb weten te maken van die tweede, daar snapte ik werkelijk niks van. Maar je zou wel eens in de goede richting kunnen zitten.

Dank voor de oefening en de link, een hoop info zo te zien! Die oefening ga ik zeker proberen.

Vannacht nauwelijks wat herinnerd, plaats zo nog een andere droom.

Liefs Joyce

20 september 2012

Het was echt een gevoel wat ik kreeg bij die buis, daarna ging ik rationeel denken en toen kwam ik tot de conclusie

Idem de moeder. Op basis van een klik die ik voelde ben ik gaan denken,

Vannacht heb ik als doelstelling voor mezelf gesteld dat ik 3 keer verslag zou doen. Is me wel gelukt maar waren hele onsamenhangende fragmentarische dromen. Heb het idee dat er behoorlijk wat gaten in zitten. Ik zal vanavond wat plaatsen en kijken naar jouw droom

Groet Jan

20 september 2012

Ik was nog niet eens op het idee gekomen dat ik die oude mevrouw kon zijn, aangezien ik ook als mezelf in de droom voorkwam. Zo zie je maar weer welke kanten je allemaal op kunt.

Onlangs had ik ook een vreemde droom waarin mijn moeder voorkwam.

Zij en ik waren bij de huisarts. Die vertelde tegen mijn moeder: je moet haar (mij dus) echt vertellen dat ze nog een zus heeft.
Die zus scheen later overleden te zijn (dat vertelde de huisarts erachteraan).
Mijn moeder zat alleen maar apathisch voor zich uit te staren en zei niks.
Ik was alleen maar verbaasd en boos (in mezelf) maar ook blij dat ik een zus heb/had.

In het echt heb ik geen zus.

Liefs Joyce

20 september 2012

Zij en ik waren bij de huisarts. Die vertelde tegen mijn moeder: je moet haar (mij dus) echt vertellen dat ze nog een zus heeft.
Die zus scheen later overleden te zijn (dat vertelde de huisarts erachteraan).
Mijn moeder zat alleen maar apathisch voor zich uit te staren en zei niks.
Ik was alleen maar verbaasd en boos (in mezelf) maar ook blij dat ik een zus heb/had.


Dit gaat over de relatie tussen je moeder en jij , dit is hoe jij ziet en denkt hoe haar beeld over jouw is. Of het op waarheid berust is weet alleen jij maar, je droomt het niets voor niets dus zal er absoluut een kern van waarheid in zitten.

Jij en je moeder en de dokter, jouw dokter , jouw autoriteit die zegt nu is het welletjes , ik wil de boel rechtzetten en helen.
Jouw dokter, jouw autoritaire/helende kant , zegt . Nu ga je mijn zien als meer. Je vertelt dat je ook een zus hebt. Meer van jouw dus. Zo zie ik het , je wilt voor vol , voor compleet worden aangezien. Maar je moeder reageert daar niet op jij kent haar reactie. Zij wilt kennelijk niet veranderen en zien dat jij meer bent dan zij ziet in jouw.

Jij bakt croisants , jij probeert de energie tussen jullie te transformeren naar iets beters toe, een eetbaar produkt. Zij gooit de boel in het water. Wat wil ze daar mee bereiken?, Ze kan de pan laten koken, Ze kan de boel flink aan de kook brengen bij jou, koken van woede! Ik word boos , ik wil het er uit gooien , ik wil vloeken , de tranen kan ik in mijn ogen voelen. Nu niet meer, nu is het mooi geweest punt .

Sorry ik weet niet hiermee iets verkeerds heb gezegd maar, het werd nogal intens. Zodra ik bij die pan kwam met schrijven, voelde ik echte woede en nijd bij mezelf opkomen. Ik werd er echt laaiend van en ik weet niet waarom of dit van mezelf of van jouw droom afkwam. Ik kan namelijk nogal sterk rechtvaardig zijn , kan echt boos worden om onrecht. En ik kan ook gevoelens van andere absorberen , zelfs op afstand of via bv tv.

Groeten Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 20 september 2012 door jan123.

20 september 2012

Dan voel je de dingen heel goed aan, want ik herken het allemaal wat je schrijft. Kan het ook zeker plaatsen. Er spelen wat dingen die te ingewikkeld zijn om hier op te schrijven, maar er is oa wel iets van vroeger waarover zij nooit praat, maar wat ik heel erg graag wil weten, en wat mij ook aangaat, waar ik recht op heb. Maar wel nooit zal weten.

Dank je wel voor deze uitleg, heb hier echt ontzettend veel aan!

Liefs Joyce

20 september 2012

Fijn dat ik je kon helpen

Ik twijfelde ook echt om dit op te schrijven , wil niemand kwetsen. Maar het gevoel was zo sterk dat het er gewoon uit moest. Waarschijnlijk ook omdat het bij mij iets aanraakt. Ik ook mocht er eigenlijk niet zijn. Ik werd ook niet voor vol gezien , ik stond altijd in de schaduw van mijn vader. Vandaar de directe herkenning van genegeerd worden

Groet Jan

20 september 2012

Bij mij was het weer wat anders, dingen die verzwegen/verdraaid zijn maar waarvan ik wel een idee heb hoe het gegaan is en die overal invloed op (gehad) hebben. Hoop er via mijn dromen nog wat meer over te ontdekken, en eventuele harde woorden vind ik geen probleem, soms kan dat juist de ogen openen.

Liefs Joyce

21 september 2012

Grappig: ik lees in een boek dat croissants ook wel eens maantanden werden genoemd. De tanden van de maan, van het vrouwelijke dus. Haar scherpe tanden wil ik opwarmen, laten zien, zo van kijk eens, maar zij gooit ze in het water.

Kwam dit tegen in De mens en zijn symbolen, op Google Books.

Liefs Joyce

21 september 2012

Tja, sprekend zeg, maan is ook emoties , rust afkoelen en inderdaad het vrouwelijke.
Zijn een boel lagen die jij denk ik allemaal kan toepassen.


Ik ben trouwens met dat engelse boek gestopt. Werd een beetje gek van die taal. Lees nu dat nederlandse boek op internet.
Wat ik me trouwens afvraag : Hoe lang noteer jij al dromen? En merk je verschil, groei je met het herrinneren? Meer details?

Groeten Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 21 september 2012 door jan123.