Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kattendromen

21 september 2012

Ben er 19-08 mee begonnen. In het begin wel heel veel kunnen onthouden, met af en toe eens een dag dat ik vrijwel niks meer herinnerde. Heb de laatste week al twee of drie keer gehad dat ik in de droom zelf dacht: dit moet ik onthouden om straks uit te zoeken. En dat ik dan juist andere stukken/dromen nog wel wist, maar die ene dus niet. Dan ben je te geforceerd bezig denk ik. Soms herinner ik me hele verhalen, soms allerlei fragmenten. Maar wel veel details, dat altijd wel.

Hoe lang houd jij je dromen al bij?

Liefs Joyce

21 september 2012

Ik houd mijn dromen nu 3 dagen bij. Daar voor herrinnerde ik me overdag flarden van dromen als ik ergens mee bezig was of zo. Dan wist ik gelijk dat het hier iets mee te maken moest hebben. Ook heb ik een hele tijd gehad dat ik de avond er na pas in bed de dromen van afgelopen nacht terug zag.

Ik ben nu dus 3 dagen aan het schrijven s'nachts, in de ochtend werk ik ze uit op de computer en plak ze op het forum. Overdag op mijn werk als er niets te doen is dan blik ik even terug. En savonds ga ik er verder mee aan de slag.
Ik denk dat door er 3 keer per dag aktief mee bezig te zijn je je hersens zo programmeert dat ze op een gegeven moment automatisch dromen gaan opslaan. Wellicht word het noteren dan overbodig?

Ben jij niet overdag moe val al dat nachtelijk geschrijf ? Ik kan het nu wel merken. Ik merk vooral dat ik bij de eerste notitie ik slecht inslaap, dan ben ik erg bezig met alle details in mijn hoofd te prenten zodat ik ze niet vergeet. De 2e keer wakker worden slaap ik wel zo weer in.

Groet Jan

21 september 2012

Ik typ het daarna ook over op de pc. Soms vanuit mijn hoofd, en kijk alleen nog even op papier of ik niks vergeten ben. Opvallend is dat ik daar dan soms details zie staan die ik me op dat moment echt totaal niet meer kan herinneren. Dus noteren blijft toch wel noodzaak helaas! Af en toe slaap ik daarna wat moeilijker in, vooral als ik te laat naar bed ben gegaan. Na een tijdje zal de motivatie om alles op te schrijven ook wel minder worden. Hopelijk hebben we dan al beter geleerd om 's ochtends alles in 1x te kunnen herinneren. Met een nieuwe hobby heb ik in het begin altijd superveel energie, dus de moeheid blijft voorlopig nog even weg.

Verder heb ik dat lijstje met steekwoorden en mogelijke betekenis van elke droom om er dus een lijn in te ontdekken. Het werk stapelt zich op, nog vele gaten te vullen, en elke dag komen er weer nieuwe dromen bij. Het interpreteren gaat al wel vlotter dan eerst. Vind het ook een verrijking van je leven, normaal slaap je om uit te rusten. Maar nu weet ik dat je tegelijkertijd heel veel ontdekt over jezelf, zonder er al teveel moeite voor te doen, behalve het ontcijferen dan.

Liefs Joyce