Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

aanrijding kind en afrekening

15 september 2012

Vannacht droom ik dat ik met een excollega in de auto zaten , ik zat achter het stuur en we gingen redelijk hard door de stad waar ik woon. Hoewel ik niet het belastings kantoor gezien heb , weet ik dat de weg waar ik op reed vlakbij een belastingskantoor zit
De koppeling slipte veel te lang door en ik keek mijn collega aan . "Ik was het ' niet zij hij , en begon zich te verontschuldigen. Ik zei ook niet dat hij het gedaan had , hij trok het zich kennelijk aan. Ik keek naar de pedalen van de auto en die waren nu in het midden vd auto ipv aan de bestuurders zijde.

We naderden een rotonde van rechts , (bij ons hebben alle rotondes haaietanden) en ik zag allemaal kinderen op fietsjes en brommertjes rijden.
Ik dacht dat ik er nog wel voor kon gaan de meeste zaten op de linker binnen baan van de rotonde maar kennelijk gingen ze net ook naar rechts .
Ik reed tegen een jongetje aan. ik duwde hem in de flank en hij viel. Het was geen harde botsing. Ik zette de auto langs de kant vd weg. Daar was een middelbare school. (staat er in het echt ook) en we stonden op een grasveld langs de weg. Het stikte er weer van de jongetjes met fietsjes. Ik liep naar het jongetje toe en zei tegen hem dat ik niet hoopte dat ik hem veel pijn heb gedaan. Het kwam er nogal overdreven uitleggend uit. alsof ik tegen een kind van 2 aan het praten was. Toen kwam er een vader van dat jongetje aan en ik zei dat ik alles zal regelen. Ik vertelde dat het jongetje naar de dokter moest en de fiets naar de fietsenmaker. "Dan hoor ik wel wat het kost en ik hoop niet dat ik het jongetje letsel heb gegeven"
De vader gaf hierop geen antwoord.

Ik kreeg een pallet gestapelt hout te zien met mijjn handschrift op de planken. (vroeger heb ik in een houtzagerij gewerkt) . Daarna zag ik een soort hoge tafeltje/balie met een pin automaat een paar roze en paarse gepolijste edelstenen en een wittig steentje waar een boedha uit gesneden was(een ingevouwen boeddha , zo eentje die in de neerstort positie van klm gehurkt zit. Met zijn handen in zijn nek , klein opgerolt, het was een vierkant geheel )
De vader stond met zijn rug naar mij toe en wilde het bedrag in te toesten. Hij gaf mij nog steeds geen antwoord ik kon hem niet bereiken. Ik wilde op zijn minst dat de boel geschouwt werd voordat ik hem iets zou betalen. Ik keek om me heen of ik me collega kon vinden maar, die was weg

Einde droom

Ben benieuwd naar interpretaties die mij een andere kijk op de zaak kunnen geven

Groeten Jan

15 september 2012

het was trouwens geen onheilspellige of angstige boedha, het leek op een knuffel boedha.

15 september 2012

Het feit dat je passagier bent, en niet zelf de auto bestuurt, kan betekenen dat je je door iets of iemand anders laat leiden. Alhoewel je ook schrijft 'ik zette de auto langs de weg' enz., dus misschien heb je wel plots de leiding over je eigen leven (besturing van de auto) zelf overgenomen, en vervolgens voel je je schuldig (ongeluk) en probeert je nogal te verontschuldigen maar dat is nergens voor nodig (aangezien de vader totaal niet reageert).

De kinderen kunnen staan voor dingen uit je jeugd. Eén ervan heb je beschadigd, aangetast (aangereden), misschien ben je bezig dat aspect te veranderen, een kwetsbaar deel van jezelf bijv. Weet je toevallig de exacte leeftijd van het jongetje? Dat getal kan weer verwijzen naar iets in je leven waarin dat getal terugkomt.

Je vertelde al dat je bezig bent je angsten los te laten. Onbewust voel je je daar misschien schuldig over, als een soort niet meer loyaal zijn aan je achtergrond.

De ex-collega: hij verdween dus ergens in de droom, omdat jij zelf dat aspect van jezelf moet veranderen, niemand anders kan dat voor jou doen. Dat hij wel verscheen, zou kunnen betekenen dat het om iets gaat dat anderen jou ook al hadden kunnen vertellen. Iets wat er dik bovenop ligt, maar waar jij overheen kijkt.

Over die boeddha zou je eens nadere info moeten zoeken, en zeker over die speciale houding.

Liefs Joyce

15 september 2012

Dank je voor je antwoord, Joyce

zelf dacht ik dat die pellet hout voor opgestapelde problemen stond.

Het jongetje zou 6 kunnen zijn , maar de problemen liggen door mijn hele jeugd heen verspreid

Omdat ik allemaal jongetjes zag met fietsjes en brommertjes, waarvan ik me nu de kleuren herrinner , oranje en rood ,staan zij voor mijn versnipperde jeugd en systeem. De keuren rood en oranje staan voor resp. de 1e en 2e chakra. Ik ben ook beschadigd in mijn basis in mijn jeugd. Ik draag ook edelstenen om die basis kleur weer aan te vullen. De 2e vernsnipperde chakra is de gevoels chakra. Ik ben er gisteren achter gekomen, doordat jij vroeg waarom ik bang was van de hybride kat, dat ik bang ben om te voelen. Ik verstijf altijd als ik met mensen praat, mijn adem gaat dan om hoog.
Ik denk dat ik niet durf te voelen. Ben nu druk bezig om te gaan voelen en diep te blijven ademen.

Die vader houd me nog steeds bezig, hij is nogal star, stond met zijn rug naar me toe zij niets en gebruikt wel , of doed dingen in naam van spirualiteit
omdat naast zijn pinautomaat edelstenen liggen en de boedda,
. Ik denk dat ik soms te star ben en dit niet goed op los en er maar een edelsteen op loslaat. Het rijmt nog niet helemaal bij me. Een starre snelle oplossing voor het probleem , gelijk afrekenen niet onderzoeken wat het is maar tsjakka , afrekenen. Het zou ook kunnen betekenen ,aangezien ik de laatste tijd voor al mijn problemen maar stenen koop en daar volledig op vertrouw(en het helpt ook echt voor me)(van daar misschien de boedda steen , dat ik echt zie dat stenen rust geven?, de boedha symboliseert de genezende en heilige energie van de stenen?) dat ik daardoor niet verder kijk en er gewoon maar weer een paar eurotjes in steek om nog een steentje aan te schaffen. Dat ik gewaarschuwt word om niet blindelings me problemen we te kopen maar er ook naar te kijken? Terwijk ik er niet in wil blijven hangen en juist vooruit wil kijken. Ik wil alleen maar vooruit kijken en loslaten.

Ik vind het fijn om dromen te delen en feedback te krijgen van je . Je gaat daardoor toch anders naar dingen kijken.
Groeten Jan

15 september 2012

Die pallets kon ik niet plaatsen maar je hebt gelijk, opgestapeld, dus opgestapelde problemen, logisch eigenlijk. Hetzelfde geldt voor die edelstenen en afrekenen, wat ik een mooi stukje vindt. Het is mooi dat de edelstenen je helpen, deze droom bevestigt dat ook maar weer, en het is goed dat je vooruit kijkt, maar dingen uit het verleden kunnen je nu eenmaal blijven achtervolgen. Het is iets negatiefs wat je met je meedraagt, je zal toch moeten proberen om het om te buigen in iets positiefs. Weet zelf hoe moeilijk het is, maar je moet ermee leren omgaan (wat ontzettend makkelijk klinkt maar het absoluut niet is, het is alsof je een geheime sleutel moet vinden in een grote wirwar). Kun je dingen noemen die je ervan geleerd hebt, hoe moeilijk dat ook mag klinken?

Probeer eens te bedenken dat je met mensen praat. Hoe voel je je, waar precies ben je bang voor dat er gebeuren zal? Hoe vaak gebeurt dat dan ook echt, en hoe voel je je dan? En hoe voel je je als datgene niet gebeurt? Zou datgene ook gebeuren als je niet bang was geweest? En wat precies durf je niet te voelen? Wat denk je dat er kan gebeuren?

Ik vind het ook super om zo dromen uit te wisselen, heb er echt al heel veel van geleerd. Nu ook weer dat kleuren voor chakra's kunnen staan.

Liefs Joyce

16 september 2012

Het zit zo dat ik door omstandigheden in mijn jeugd eigenlijk niemand meer vertrouw. Natuurlijk weet ik dat het onzin is met mijn verstand, maar mijn gevoel blokkeert en dan komt het voor dat ik al mijn spieren voel aantrekken in mijn lijf als ik op mijn werk ben of op visite moet . zelfs naar mijn schoonouders gaan , wat echt hele lieve en begrip volle mensen zijn , is voor mij vaak een drama.

Het is een lastig te doorbreken patroon wat in mijn basis chakra ligt. Het is zo dat ik ook een comunicatie blokkade heb , en wat blijkt . De keelchakra is verbonden met de 1e basis chakra. blauw is namelijk complementair aan rood. Oranje , het gevoel en emoties de 2e chakra is verbonden met het derde oog. Mijn gevoel is weggetrokken en mijn voorhoofd chakra draait overuren. Ik voel ook echt een storing en en voor mijn hoofd als het wat minder gaat. Vandaar dat ik moet leren in de 1e en 2e chakra aanwezig te zijn . Dus voelen voelen voelen..En zorgen dat de communicatie op gang komt . Dromen verwerken op het forum is een veilige en abstracte manier om te uiten.
Zou mooi zijn als er meer mensen hier waren die serieus bezig zijn met de materie.Maar op de een of andere manier is het dun gezaaid.

Fijn dat jij er ook iets van leert. Het is vooral een kwestie van veel doen en ingevingen durfen schrijven zonder de angst te hebben dat je er naast zit.
Dat maakt namelijk helemaal niets uit.

Wat betreft de eerdere droom over die vrouwen in mijn droom , ik denk dat je gelijk hebt. Ik ben kennelijk bang om te voelen , en ik blijf mijn verstand trouw. ALs ik alle spieren aantrek hoef ik niets te voelen en dat is veilig. Dat is het verkeerde patroon wat ik mag gaan veranderen

Groeten Jan

16 september 2012

Wat mensen vertrouwen betreft: kijk vooral naar hun gedrag, daaruit leer je zoveel meer over iemand dan uit zijn woorden. Als gedrag en woorden niet met elkaar stroken, zou het wel eens kunnen dat iemand niet helemaal oprecht is. Woorden zeggen gaat makkelijker dan gedrag, want een deel van gedrag gaat ook onbewust. Je bent in ieder geval al een eind op weg door te weten dat en hoe je met chakra's kunt werken.

Vroeger zat ik bij ex-schoonouders bijna apathisch op de bank. Antwoorden indien nodig, maar spontaan verhalen vertellen durfde ik niet. Nu zou ik het wel durven volgens mij. Omdat ik nu mezelf leer kennen, en toen was ik nog zoveel meer gebonden aan vroeger, dan ik nu doe, realiseer ik me tijdens dit schrijven. Was mezelf niet, was niet eens een persoon, maar nog onderdeel van mijn achtergrond en ouders. Had nergens een mening over, wist nergens vanaf. Ongelofelijk verlegen, en dat is nu wel enorm minder, alhoewel het vaak wel bij oppervlakkige dingen blijft, koetjes en kalfjes, geen gevoelszaken.

Liefs Joyce

16 september 2012

Heel herkenbaar allemaal, ik voelde me ook geen persoon meer. Wat het met mij was dat ik mijn huis als veilig beschouwde en alles en iedereen die daarbuiten hoort als onveilig beschouwde. Zelfs als mijn vriendin thuis kwam , terwijl ik er al was, klapte ik 20 minuten dicht , kreeg hoofdpijn stress , etc etc. En inderdaad als ik meer als 2 woorden zeg bij iemand is dat al veel.

Vanacht weinig onthouden van mijn dromen. Wellicht eerst de andere dromen verwerken voordat er weer nieuwe aanvoer komt.

Groeten Jan.

16 september 2012

Heb er weer eentje, zal hem kort samenvatten in een nieuw topic.

Liefs Joyce