Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Geen droom maar een raare vraag wat ik wil weeten

16 augustus 2012

Als het licht is dag zeg maar op aarde voel ik me veilig. maar in de nacht onveilig. ik heb altijd licht aan een nacht lampje ik ben bang voor veel dingen. Ik weet niet wat het kan zijn mechien geesten. Of raare geluiden. Of wat anders maar slaap ook met een knuffel. Maar ik ben 16 veel mesen vinden het stom dat ik slaap met een nacht lampje. Maar als iemand logeert kan ik wel zonder licht slaapen. Ik wil weeten wat het is of betekend. Mechien met vroeger of zo mee te maaken. Of wat anders. Als julli met mij contact willen is dit mijn email of msn. Dezevenbonden1@hotmail.com kom niet vaak op msn dus email me maar of op dezen forum een antwoord geeven

Consushi
1 september 2012

Hoi Vanity330,

Er zijn miljoenen mensen die zich bang of onveilig voelen snacht's dus er is niets mis met je. In het donker let je gewoon meer op geluiden dan dat je overdag zou doen en je gaat jezelf dan een beetje bang maken met rare gedachten over geesten of enge dingen. Het beste is om te proberen alleen aan leuke dingen te denken en niet zo op de geluiden te letten. En als ik jou was zou ik gewoon dat nachtlampje aanlaten als je daar beter door slaapt. Nachtlampjes zijn speciaal uitgevonden om snachts te laten branden dus daar is helemaal niets stoms aan hoor en met een knuffel slapen is ook helemaal niet gek. Als jij je daar fijn bij voelt moet je dat gewoon doen.
Groetjes

2 september 2012

hoi hoi

ten eerste met knuffels en nachtlampjes slapen is niet raar... ik ben 18 en doe het ook.
maargoed, er zijn veel mensen die bang zijn in het donker en dat is eigenlijk ook niet zo raar.
je ziet minder goed waardoor je misschien beter hoort en je allemaal rare geluiden opvangt, ook lijken dingen in het donker heel anders... denk maar bijvoorbeeld aan een stoel waar een trui of broek overheen hangt die kan er in het donker heel anders uitzien.

kijk horror en dat soort films spelen zich bijna altijd af in het donker, dit speeld soms ook wel mee met angsten omdat de nacht in films wordt neer gezet als iets engs.

nachtlampjes zijn absoluut niet kinderachtig ik wed dat er genoeg volwassenen het ook hebben, en wat de knuffel betreft lekker mee blijven slapen als deze je een veilig gevoel geeft, ik doe het ook en ben nog lang niet van plan deze weg te doen ;)

succses

Indrany
7 september 2012

Hey,

In de nacht ben je dichter bij een andere wereld dan overdag. Soms zijn mensen ontvankelijker om boodschappen door te krijgen, waardoor je soms ook droomt. Je bent in je geest zuiverder en daardoor ontvankelijker. Je voelt dan dat er meer is dan wij eigenlijk weten. Niet bang zijn. Er gebeurd niets. Stel jezelf alleen gerust met de gedachte dat er op ons gelet wordt. En dat de hogere macht het goed met je voor heeft.
Welterusten

Loran
15 oktober 2012

Hallo Vanity ik heb het gelezen wees niet bang denk maar aan mijXD. Gewoon blijven slaapen er meedan komt het goed.

15 oktober 2012

Hoi Vanity 330

Overdag ben je naar buiten gericht en bezig. Dan ben je afgeleid. S'nachts wordt het stil en keer je je naar binnen en merk je dingen veel beter op. Zo ook je gevoelens. Misschien dat je gevoelig bent en allerlei dingen die je overdag niet voelt, doordat je te druk bent met andere dingen, s'nachts ineens wel voelt.
Het kunnen ook geesten zijn of energie├źn die je overdag hebt opgelopen, die je nu pas opmerkt, doordat je je nu niet meer op alle dingen van overdag richt.

Als het geesten zijn kun je ze gewoon vragen om weg te gaan. Eis van ze dat ze gaan, omdat ze je bang maken en dat je niet wilt dat ze je bang maken. Als het geesten zijn kan het zijn dat ze helemaal niet in de gaten hebben dat ze je zo bang maken.

Ik heb in het verleden ook vaak een lampje aan gehad als ik me bang voelde. Nu is dat gelukkig niet meer nodig, maar het helpt wel in gevallen van nood. Een knuffel kan je een veilig en vertrouwd gevoel geven. Dit helpt zeker om het "bange" gevoel tegen te gaan. Dus als je het nodig hebt gewoon doen, maak je maar geen zorgen over wat anderen daarvan denken. Ze hoeven het ook helemaal niet eens te weten.

Als je de volgende keer weer bang bent, vraag jezelf dan eens af wat het precies is dat je zo bang maakt. Voel de angst gewoon door je heen stromen. Laat de angst er zijn. Bedenk wat er nu eigenlijk gebeuren kan. Wat het ergste is dat er gebeuren kan en hoe logisch is dat (meestal zijn de angsten niet erg logisch, maar opgebouwd uit gevoel). En merk op dat hetgeen waar je zo bang voor bent helemaal niet werkelijk is.

Succes en hopelijk ben je op een dag ook geen lampje of knuffel meer nodig, omdat je gewoon in jezelf het vertrouwen hebt gevonden om de angst te overwinnen!!

groetjes little_star_orion

21 januari 2013

ik was vroeger erger bang dan nu

in het donker zonder licht te slapen dan komen er allerlei rare gedachten door me hoofd die ik helemaal niet wilt
of zeg ik gewoon iets raars wat ik ook niet bewust doe
dan voel ik soms iets om me heen terwijl als ik met lamp slaap voel ik dat niet en voel k me wat veiliger
ik woon net pas thuis en dan ben ik wel weer eens bang en soms kan ik zonder licht omdat dan vind dat ik me niet moet aanstellen
en eerst woonde bij een leefgroep daar had ik weleens rare gedachten maar niet zo erg maar sliep wel met lamp maar toen was het wel wat minder
maar als ik samen ben kan ik wel gewoon zonder lamp
maar ik heb ook wel dingen gezien in het geesten kant die me bang maakte maar ik ben gewoon bang in het donker en nare gedachten
s' nachts was ik super bang ik sliep met lamp uit droomde dat iemand me aanviel en werd wakker en was super bang kon niet met zonder lamp en kreeg ik ook van die rare gedachtens1 keer bewerkt. De laatste keer was 21 januari 2013 door ZickaLove.