Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Net slapen en dan plotseling wakker schrikken

Krekel
12 jaar geleden

ik wordt weleens wakker en dan vlieg ik...mn ziel treedt mijn lichaam in dat geval niet uit maar neemt mn lichaam gewoon mee de lucht in:o

GOOOOOOO
12 jaar geleden

IK BEN HET EENS MET PETERR ALEMAAL GE LUUUUUUUUUUL

Esmee3
12 jaar geleden

Weet dat dit een oud topic is, maar wil er toch even op reageren voor de mensen die het nog steeds willen weten of met zo'n zelfde vraag zitten.

Omdat ik zelf al een tijd gefascineerd ben met het proces van lucide dromen en slaapgedrag heb ik al veel gelezen over allerlei verschijnsele die daarmee te maken hebben. Hypnagoge schok is daar één van. De meest geondersteunde bewering is dat dit komt door verkeerde interpretaties van je brein. Doordat je lichaam in een relaxte stand gaat als je gaan slapen, misinterpreteert je brein dit als vallen en zal deze je lichaam proberen te corrigeren (e.g. zodat je zou blijven staan als je viel) door je spieren aan te spannen. Ook wordt er soms gezegd dat dit de transitie van rust aanduidt; je spieren ontspannen zich. Naar mijn idee wordt dit het minst goed uitgelegd en ik neig dus eerder naar de eerste bewering, maar aangezien deze schokken niet gevaarlijk zijn, zijn ze heel weinig onderzocht. Daarom is er vrij weinig informatie over bekend.

Zie:
[www.wisegeek.com]

P.S. Ik wil de mensen hier er even op wijzen dat deze website niet bedoeld is om elkaar uit te gaan schelden of onderuit te halen. Respecteer iemand's mening en gedraag je volwassen. Discussie is natuurlijk niks mis mee, maar hou het netjes, wees respectvol!

Mart
12 jaar geleden

Als je opeens wakker schrikt is dat een teken dat je binnen 7 dagen dood gaat! whihi groetjes mart en Sophie ^^

MisterR.
12 jaar geleden

Ik heb dit altijd als ik in de bus in slaapval en dan na een tijdje slapen schrik ik wakker mijn klasgenoten die op dat moment naast me zitten zijn hier inmiddels aan gewent geraakt......
Maar nou is mijn vraag moet ik dit nu als positief of negatief opvatten dat wakker schrikken...

Groeten!!

Ronald
11 jaar geleden

Ik denk dat een alien je liet schikken...

Sorry maar vindt de, je ziel verlaat je lichaam reactie" echt nergens op slaan.
Het zijn je spieren die zich ontspannen... En je hersenen geven daar een reactie op in dit geval ( schik )...

Ronald
11 jaar geleden

whahahahh!!!!

Marvin
11 jaar geleden

Dit hebben veel mensen, wat dit betekent is dat je in diepe slaap bent. oftwewel je spieren beginnen je heel erg te ontspannen, te ontspannen eigenlijk. Je lichaam geeft een klein schokje om leven in je botten te houden. Als je lichaam dat niet doet dan ben je de volgende dag echt knock-out. Dus is niks ergs aan, is gewoon natuurlijk. En als je dat een keer hebt gehad betekent het dat je heel lekker gaat slapen die nacht en in diepe slaap ligt. Kortom: het is gewoon goed voor je lichaam, niks ergs aan!!

rachel40
11 jaar geleden

Ik ben het met peter eens. Ik heb net een traumatische situatie meegemaakt. De dag dat het achter de rug was, is het lichaam oververmoeid maar de ervaring en gebeurtenissen razen nog door ons hoofd. Als we gaan slapen met de gedachte dat alles achter de rug is kun je je lichaam rust gunnen. We vallen in slaap maar kunnen de impulsen van stress, verdriet en angst niet tegelijk verwerken. Ik schrok wakker maar viel meteen weer in slaap. Het is medisch echt te verklaren.

rachel40
11 jaar geleden

Herstel ik bedoel dat ik het met erik de neurochirurg eens ben.

11 jaar geleden

Je bent zeker niet de enige die dat heeft. Ik heb dat ook af en toe.
Je kan er verscillende opvattingen voor hebben, volgens mij is het je ziel die als 'een blok terug in je lichaam zakt'
je ziel is dan even ergens anders geweest.

Lies

Johan
11 jaar geleden

volgens mij ben jij gewoon een pedofiel die strakke kindertjes probeert te lokken.

Yves
9 jaar geleden

Ik zou het echt niet weten maar ik zeg het zo, Ik was klaar met Gamen en dacht lekker te slapen ik ging naar me bed ik stopte me lekker in, ik wou net me ogen dicht toen, Scchrok ik van Wat Wat tegen me begon te roepen Ik pakte me deken heeel hard vast en begon te zweten daarna was ik wel ff angstig net een trauma iets maar ben harde kerel. Pleaasse help met dit iets





Deze discussie is gesloten.