Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

massa moorden door hart uit de borstkast te rukken

Martin
23 juni 2012

hoi


ik heb een hele lange realistische droom gehad, waarin ik in de binnenstad van utrecht liep, en iedereen (dus zo'n beetje half utrecht) zonder reden of aarzellen het hart uit de borst kast rukte (door in de borstkast te grijpen en het hard er uit te trekken)

in de droom kwam ik ook 3 bekenden tegen (3 colega's) waarvan ik ook bij 2 het hart er uit trok, behalve bij 1, toen ik die zag hield ik er mee op, maaar, vervolgens bleef het zelfde (dus het moorden) gebeuren, maar dan perongeluk. dat ik mensen omstoote en die vervolgens door een paaltje (met het hart) heen vielen, en alsnog dus veel mensen vermoorden. de laatste persoon die ik in de droom tegen kwam (ook een onbekende) gaf ik expres een duw, waardoor die dus door een paaltje heen viel en het hart op het paaltje bleef liggen,

toen werd ik wakker.


heb al gelezen dat moorden op een eind van een verslaving kan duiden (ben idd gestopt met blowen) maar alle details verder kan ik niet bevatten.

iemand ideeën?

24 juni 2012

Hallo Martin,

Ik zal het eens proberen te verklaren. Niet dat ik heel erg deskundig ben, ik ben slecht ook maar een ervaringsdeskundige in de zin dat heel veel dromen krijg de laatste 3 jaar (ben nu 39jr). Ik hoop dat je er iets uit herkent en aan hebt..

De stad is het symbool van de moeder en het alles omvattende beschermende. In een nachtmerrie kan men dit interpreteren als het verlies van de bescherming tegen beproevingen.
Zelf moorden in een droom betekent in het algemeen dat u aan bedenkelijke avonturen meewerkt waar de eigen naam in het geding komt. In uw geval denk ik dat het inderdaad met het loslaten van oude gewoontes heeft te maken. Wat opvalt aan uw droom is dat de mensen die u raakt bij het doden, het telkens het hart betreft. Hart is de woning van de ziel. Dromen over het hart is een waarschuwingsteken. Meestal wordt hier een ziekte bedoeld (soms ook van iemand uit de naaste familie).
Vermoedelijk bent u in uw leven vaak teleurgesteld in mensen waarin u juist veel vertrouwen had/heeft. In uw droom dood u hen die u uw gevoelsmatig het diepst in uw ziel hebben geraakt. In uw droom hadden deze mensen dus geen hart.
Vermoedelijk heeft u daarom uw heil gezocht in een levensstijl die u nu juist aan het loslaten bent. En u weet dat uw handelen nu eigenlijk in overeenstemming is met uw gevoel. Uw onderbewustzijn ervaart wellicht nog wel steeds verlokkingen die u naar uw oude levensstijl willen trekken. Houdt echter rekening met de mensen die uw nieuwe levensstijl nog niet begrijpen. Zij kunnen waarschijnlijk (nog) niet inzien dat u nu juist in overeenstemming met uw gevoel handelt. Heb geduld met hen.