Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

hij liet me achter

zoƫ
7 april 2008

hallo,

ik had een paar jaar geleden een hele rare droom, zo raar dat ik hem nu nog steeds weet.

ik kan het verhaal natuurlijk heel lang maken, maar ik denk dat niemand dat dan nog boeit.
dus wil ik graag het laatste stuk kwijt.

ik zat vast gebonden in een boot, geblindoekt en wel. ik kon allerlei gluiden horen, maar wist niet waar ik was. ik hoorde de stem van een vriend, we waren verliefd. maar zijn vader was tegen mij, hij was een grootgrondbezitter en een soort "baas" over een groot stuk land met bergen en rivieren, het mooiste langschap dat je alleen maar in je gedachte kan brengen. hij had zijn zoon uitgehuwlijkt aan een ander meisje. ze had oranje haar en sproeten en was 16 jaar. mijn vriend was 19 en dood ongelukkig natuurlijk. ik was daar een jaar of 14, tewijl ik zelf toen die tijd een jaar of 11 was, toen ik het droomde. nu immers bijna 14.
de boot hobbelde over het water. volgens mij vaarden we op een soort rivier. het water was doodstil en maakte bijna geen golven. opeens stopte mijn vriend met roeien, hij haalde de blinddoek van mij af. ik zag waar we waren...
het was de mooiste rivier die ik ooit had gezien. er lagen leliebladen in, heel groot, zo groot dat je er wel languit op kon liggen.
dan zou je er toch ook op blijven drijven?
mijn vriend zei: "ik wil dit eigenlijk niet doen, maar het is voor je eigen best wil. leef jij nou maar gewoon voort in waar je vandaan komt"

verder zei hij niets meer hij negeerde me volkomen. hij duwde me over boort en vaarde weg. ik riep hem na : "waarom doe je dit? IK HAAT JE, ik wil je ook nooit meer zien ik weet wel waarom...

ik kon niet meer praten,
iets trok me naar beneden
ik kon niets meer zien alles werd zwart...
...
ik werd wakker, allemaal ambulances om me heen.
ik hoorde mijn moeder mijn naam schreeuwen. ik was gewond en lag op een brug.

op dat moment werd ik door mijn wekker verstoord....
ik wist mijn droom nog tot in de puntjes toe... maar vertelde hem aan niemand.