Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom uitleg aub

3 mei 2012

Hey kan iemand me alsjeblieft mijn droom uitleggen ?
Ik zag mijn overleden ex hij wou mij terug en ik stemde toe zonder woorden, en toen kwam ik mijn klas binnen met mijn baby? Ik liet hem/haar zien aan mij vriendin en liep door naar mijn ex en liet hem zien. hij pakte mijn hand vast en k duwde zijn hand weg. ik weet niet of het nou was omdat ik niet wou dat iemand wist dat we terug bij elkaar waren of Dat ik me schaamde .. En had blijkbaar geen man hij was overleden..
Sorry voor tekst met fouten kan door mijn ipad komen..

Jacqueline Voskuil
8 mei 2012

Hallo dromer/droomster,

Dromen waarin een overledene voor komt kan als heel apart worden ervaren. Of naar of fijn, het is maar net hoe de overledene er uit ziet of reageert.
En hoe jij als dromer reageert. Ik heb het idee dat je een (jonge) vrouw bent dus zo zal ik ook iets over de droom vertellen, goed?
Als een overledene in de droom komt heeft hij/zij iets te vertellen. En dat heeft altijd te maken met de dromer zelf. Jouw ex wilde je graag terug, het betekent dat hij zegt dat jij jezelf terug wilt hebben. Is er iets in dagelijkse leven gebeurd of gebeurt er nu iets waar je ergens (een beetje) overstuur van bent geraakt? Je ex zegt eigenlijk, blijf dicht bij jezelf.
Je komt je klas binnen met je baby. Klas betekent school en dat betekent leren. Een baby kan een nieuwe fase in je leven betekenen. Maar je weet niet zeker of de baby een jongen of meisje is. Het betekent dat je niet precies weet of je je vrouwelijke krachten als verzorging in moet zetten bij je innerlijke ontwikkeling of je mannelijke krachten zoals doorzettingsvermogen en doelgerichtheid. Later zeg je 'hem' - is dit toeval of 'weet' je dat je je mannelijke krachten af en toe moet gebruiken maar niet precies weet hoe en wat.
Dit laatste kun je zien in dat je de hand weg duwt van je ex. Handen betekenen kracht. Je ex wil je 'vertellen' dat je genoeg kracht in je hebt maar het afweert. Vind je het moeilijk om je krachtig op te stellen in het dagelijkse leven? Zou je wel eens verzorgd willen worden in plaats van een ander altijd te verzorgen?
Schaamte kan dan makkelijk om het hoekje komen kijken. Een ander kan er toch niets aan doen dat hij of zij ziek is? Je wilt graag helpen maar je zou ook graag tijd voor jezelf willen hebben, dat idee.
Je weet niet zeker dat het schaamte was of dat je niet wilde dat je wist dat jullie weer bij elkaar waren. Prachtig, prachtig. Schaamte heb ik hiervoor iets over verteld maar over dit laatste, geweldig. Het betekent dat je eigenlijk wel heel graag weer bij jezelf wilt zijn en je ex kan dit gevoel 'voelen' en met een droombeeld aangeven.
Misschien is er iets in je leven wat je tegen houdt om jezelf te ontwikkelen. Doe het maar wel. Je kunt het zien aan vriendin (dit ben jezelf) en dat zij blijkbaar geen man had want hij was overleden. Dit heeft veel met jou te maken, dromen over de dood heeft heel vaak te maken met dat je de moed
moet hebben om door te gaan.
Ik weet natuurlijk niet waarmee maar ik wens je hierin wel heel veel geluk en succes.
Ik hoop dat je wat aan mijn droomuitleg hebt, doei he.
Misschien is het leuk om te weten dat ik twee boeken over dromen hebt geschreven (uitgeverij Schors) en een kinderboek fictie over dromen (uitgeverij De Eekhoorn). Tevens ben ik droomdeskundige bij het tijdschrift Intens.
Met vriendelijke groeten Jacqueline Voskuil.