Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik ging Dolfijnen redden die op sterven lagen

12 jaar geleden

Ik droomde dat ik bij een gebied was waar ijs op het water lag, en er lagen dolfijnen op het ijs en ze moesten in het water, en omdat Dolfijnen mijn lievelings dieren zijn ging ik er meteen een optillen, en toen lag er nog een dolfijn op het ijs, en naast die dolfijn stond er een man met een kettingzaag die een gat in het ijs maakte zodat de dolfijn in het water kan. maar toen kwamen ze er achter dat de dolfijn al dood was en toen merkte dat de dolfijn die ik vast hield ook dood was en toen moest ik heel hard huilen.


wat betekend dit?

12 jaar geleden

Hoi stellaantoine


De dolfijn heeft meestal een seksuele betekenis maar kan ook optreden als reddend symbool. Wie over een dolfijn droom staat meestal een periode van intense seksualiteit te wachten.

Het ijs dat in de dromen verschijnt is het symbool voor het bevriezen van gevoelens.

Een gat heeft vaak een seksuele betekenis. Freud was daarvan al overtuigd. Toch kan een gat ook te maken hebben met verlies of verspilling.

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche.

Het is van belang of het om een onbekende of een bekende man gaat. De onbekende man in de droom symboliseert de schaduwkant van de dromer

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.