Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen over een piano

26 maart 2008

ik droom geregeld dat ik pianospeel in m'n droom. nu moet ik wel zeggen dat ik ooit zelf pianospeelde maar dan als een amateur.

in m'n droom ben ik een virtuoos. meestal is er een mooie vrouw aanwezig in m'n droom.

wat kan de link zijn en wat betekent m'n droom?



1 keer bewerkt. De laatste keer was 30 oktober 2010 door Kuikentje.

Geert Jalink
14 augustus 2011

Ik heb deze droom ook, maar dan is de piano van de mooie vrouw, en meestal is de piano net te klein om een muziek stuk van bijvoorbeeld Mozart of Beethoven te spelen. In mijn droom probeer ik bijvoorbeeld Sonata Quasa Une Fantasia te spelen welke ik normaal gesproken in real life kan spelen, maar de piano heeft te weinig toetsen. De mooie vrouw vind het in mijn dromen niet leuk dat ik haar aftroef met mooie stukken muziek. Maar het is geen jaloezie.

Ook heb ik dromen over piano's waar iets mee mis is, ze zijn vals, te klein (kleine toetsen) en zonder halve noten. Zelden droom ik dat ik mijn kunsten op muzikaal gebied kan uitoefenen in mijn droom.

Soky
17 augustus 2011

Ik droomde vannacht ook over piano. Ik was als vrijwilligster in een bejaardenhuis. plots hoorde ik een klassiek muziek, het werd zacht gespeeld! Ik dacht ik mijn droomde wat is dat voor een dooie muziek. ik ging zoeken waar de muziek vandaan kwam. In een groot zaal achter een deur, zag ik een jongeman piano spelen. Plots vond ik de klassieke muziek zo mooi. zijn mobiel ging over, hij beantwoordde dat telefoontje, nadat hij ophing zei hij dat ik naast hem moest zitten, hij plaatste een kruk/stoel, het was de exachte hoogte. Was darover verwonderd, ik hoefde de stoel niet af te stellen. Hij speelde mooie klassieke muziek. Plots kwamen 2 a 3 vrouwen bij hem. 1 van die vrouwen vond ik knap, ze had lang blond haar. Ik werd onzeker van haar.wilde weglopen, maar iets in mijn droom zei dat hij niet van blond houdt, maar meer op mijn type soort viel. Hij speelde de piano waar.die andere dames bij waren. 1 van die dames zei tegen mij, "je speelt net goed als hij" maar ik had de piano eens niet aangeraakt. De piano knoppen werden aan mijn kant bespeeld, terwijl ik niks deed, maar als hij aan zijn kant bespeelde, dan werd automatisch ook aan mijn kant bespeeld. Ik weet niet hoe hij eruit zag, kan zijn gezicht niet herinneren, maar ik werd smoorverliefd op hem. Meer erotisch verliefd!