Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bad nemen

10 jaar geleden

Gisteren heb ik een vervelend onderzoek/behandeling in het ziekenhuis gehad. Ik kreeg direct de uitslag: helemaal goed!
Fijn nieuws.
Nu denk ik dat mijn droom van vannacht daar iets mee te maken had.
Ik droomde dat ik een bad nam in het openbaar. Ik had goed uitzicht op een drukke weg/kruispunt.
Ik voelde wel lichte gene en zorgde dat ik helemaal onder het schuim bleef.
Verder was het een prettige ervaring. In de droom kwam ik een oude kennis tegen. Hij was blij om me te zien en liet merken dat ik veel voor hem betekend heb. Dat verraste me. Het was een fijn gevoel. Hij liet zien hoe 'dik' hij was geworden (buikvet). Ik vertelde hem dat ik nog dikker was geworden en daarom liever onder het schuim bleef. Dat maakte hem niet uit. Volgens hem was ik nog even bijzonder.
Later kwam hij terug en vertelde me dat hij een mooi kado voor me had. Ook benadrukte hij dat het duur was. Het was iets wat ik graag wilde hebben. Ik was erg dankbaar en ontroerd.

Ik hoop dat iemand mij op weg kan helpen?

10 jaar geleden

Hoi Euredice

Als in de droom op een kruispunt aankomt is ook in het waakbestaan op een kruispunt in het leven terechtgekomen, Van daaruit zal de dromer moeten kiezen welke weg hij in moet slaan, zowel in de droom als in het waakbestaan.

Baden

Psychologisch: zich willen bevrijden van hersenspinsels en zorgen. Het symboliseert met een schone lei beginnen. In warm water baden, is een plan tot mislukken gedoemd. In koud water baden is een voorspoedige toekomst. In helder water baden geeft een toekomst vol vreugde. In stromend en troebel water geeft depressie en in de openlucht baden staat voor frisse moed in het leven.

De kennissen in de droom staan symbool voor hulp en gedeelde meningen. Zijn de kennissen in de droom goedgezinde mensen dan staan we in het waakbestaan niet alleen in onze mening. Zijn de kennissen in de droom hulpvaardig dan kunnen we ook in het waakbestaan rekenen op hulp.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.