Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Graag uitleg over deze dromen?

28 maart 2012

Goede avond,

Ik ben hier net lid geworden omdat ik hoop dat er iemand is die mij de betekenis van een aantal dromen kan geven. De afgelopen 3 nachten droom ik zo heftig en realistisch dat ik maar met moeite nog in slaap kom. Het stomme is dat ik me heel goed besef dat het een droom is als ik slaap en ook niet echt wakker wil worden. Normaal gesproken zou ik dat wel hebben als het me te heftig word. Ik zal proberen ze in 1 verhaal te zetten omdat ik het gevoel heb dat ze allemaal te maken hebben met elkaar. Iedere op of aanmerking of uitleg is welkom. Ik heb zelf wel een idee maar zou dat graag ook bevestigd willen hebben.

'ik loop in een huis , op de beneden verdieping en de ene kant van de muur lijkt op een oude kelder , de andere kant helemaal in de hoek is een glazen pui. Ziet er ook heel modern uit en er zit een plafond op. De vloer is van laminaat en in de glazen hoek zeg maar loopt water naar binnen en als ik daar naar buiten kijk zie ik een rivier met ongelofelijk veel vissen erin die door de stroming heel hard voorbij gaan. Sommigen komen ook op de vloer binnen terecht terwijl de pui dicht is. Ik probeer alles naar buiten te vegen met een trekker en na een tijdje lijkt dat ook te lukken.

Mijn kinderen zijn er ook en de jongste heeft de haren van een pop helemaal rood gemaakt en op het dekbed en onderlaken tekeningen gemaakt met een stift. ( Mijn kinderen wonen niet bij mij maar bij hun vader) Als ik dan terug loop richting het kelder gedeelte zeg maar, dan is ineens het plafond weg en sta ik op een binnenplaats. Daar staat de rest van het huis en zie ik een aanbouw. Ik weet dat ik daar niet moet zijn om mijn eigen huis in te gaan, ik moet via een trap aan de buitenkant naar de eerste etage en dan kom ik in mijn eigen huis. Mijn moeder is daar ook ( zij is al een jaar of 15 overleden en in al die jaren heb ik haar maar 4 keer in een droom gezien) Ze is zorgzaam en doet huishoudelijke dingen. Verder spreekt ze niet en ziet ze eruit als een jonge vrouw met mooie lange haren.

Dan ontmoet ik ineens veel mensen die dingen met me doen die ik niet wil maar wel toe laat. Als er dan iemand naar mij toe komt en me iets aanbied laat ik weten dat ik dat niet wil en word die persoon heel erg boos en voor ik het weet ben ik compleet in paniek en bel ik met politie en andere instanties en doe huilend mijn verhaal. Ik ben ongelofelijk bang en zoek een schuilplaats en veiligheid.

Dan zie ik een vrouw , getrouwd , vreemdgaan met een kennis van haar en ik word heel erg boos op die kennis. Tijdens de droom zie ik ook ineens mensen van vroeger , kennissen. Wel zijn ze allemaal ouder geworden maar ze begroeten me normaal terwijl ze mij jaren niet hebben gezien. De man van die vrouw word woest en gaat ruzie maken met zijn vrouw. even later komen ze de kamer weer uit en gaan ze samen weg de deur uit. Die man draait zich dan om naar mij en zegt 'ik wil je niet kwijt ' ik ben zo bij je terug blijf hier. Zijn vrouw staat er naast en weet dat dus ook. Ik doe mijn best om er weg te komen wat eerst niet lukt , dan bied die vrouw haar bed aan... uiteindelijk ga ik lopend weg.

Dit waren mijn dromen, slapen doe ik al niet echt meer. Vind het zelfs eng worden om in slaap te vallen dus ik hoop echt dat er iemand is die mij kan uitleggen hoe of wat.

Bedankt voor de moeite mijn verhaal te lezen en ik hoop ook om een reactie te plaatsen

Groeten Amara

30 maart 2012

Het kan echt lijken omdat een bepaald niveau ereg hoog is.
En dat je droomt over bekenden die je jaren niet gezien hebt. Is ook heel duidelijk dat zijn dromen die vaak voorkomen.
Maar meid! Geloof me ga slapen en vergeet nooit!: dromen zijn bedrog!
Dus niks engs aan

G.Ardon
25 mei 2012

Mijn moeder droomde dat er een witte hond of wolf naast haar bed zat, en haar aan keek of hij wat wilde zeggen, mijn moeder zei, ja je bent een brave hond.
Maar hij bleef mij maar aankijken met een vragende blik, het was zo echt en plots was ik wakker en keek op de klok , het was half vier.

Mijn moeder is 91 jaar en ze droomd nooit, zeg ze.
Ik weet niet wat dat betekend.

Met vriendelijke groet,
G.Ardon

maggie
25 mei 2012

volgens mij is je verleden niet goed verwerkt, en gaat het op zo'n manier verwerken???

Michaelk
26 mei 2012

Stoppen met denken en laat je gevoel zn werk doen!

27 mei 2012

Dat zou heel goed kunnen .. heb ik eigenlijk niet zo bij stil gestaan maar is inderdaad wel een hele goede ja. Dankjewel

claudia cancilleri
9 juli 2012

ik had van nacht droom over een donker wezen die mij vast hield,
en toe riep ik god om hulp en toen deed dat donker wezen iets zodat ik
ook niet kon praten ,toen riep ik mijn vriend help me leni en toen vloog het weg.
kunt u me uitleggen wat dat betekent.


alvast hartelijk bedankt,

claudia cancilleri

claudia cancilleri
9 juli 2012

ik had vannacht een nare droom over een donker wezen die mij vast hield
en toen riep ik god om hulp en toen deed dat wezen iets zodat ik niet
om hulp kon roepen, uit eindelijk lukt het me met moeite mijn vriend om
hulp te roepen ik begon te schreeuwen in mijn droom help me leni help me leni
en toe vloog dat wezen weg.
kunt u me uitleggen wat die droom betekent ,het was vreselijk .

11 juli 2012

Ik denk dat het inderdaad een voorbode is geweest. Alles is nu op zijn plek gevallen en zelfs de man en de vrouw situatie ben ik nu aan het afsluiten. Het is dus een soort van onbewust verwerken van huidige problemen geweest of misschien wel een voorbode voor wat zou gaan komen. In ieder geval heb ik nu alle dromen een plek kunnen geven. Het geeft rust dat kan ik je wel zeggen. Bedankt nogmaals voor je reactie , stel het echt op prijs

Indo
11 augustus 2012

Hallo,

Ik droomde gisteren dat mijn moeder mijn zoon van 21 maanden heeft opgegeten???

Rare droom, wat heeft dit te betekenen??