Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Pinguin

15 maart 2012

Een tijdje geleden droomde ik dat er een pinguin aan mijn dakvenster zat, buiten op het dak. Het regende en het beestje zat ineengetrokken. Ik pakte het op en zette het in een donker plaatsje op de zolder, lekker warm en droog. In mijn droom wist ik niet dat pinguins niet kunnen vliegen en ik dacht dat het arme beestje niet was meegevlogen naar het warme zuiden omdat zijn vleugeltje beschadigd was. Kei rare droom en erg levendig alsof ik echt die nacht was opgestaan om die pinguin in huis te halen! Iemand een idee?

16 maart 2012

Hoi Utopia

Dakkapel of zolderraam: kan jou het gevoel van verbondenheid met de kosmos; ruimer bewustzijn; verstandelijke kijk op de dingen.

De regen heeft iets vernietigend maar ook iets vruchtbaars, zonder regen zouden planten niet kunnen groeien. Regen wijst dus op een geestelijke bevruchting.

De zolder is het domein van allang vergeten gebeurtenissen die op de zolder in jou droom weggeborgen liggen.

Dieren zijn symbolen van het driftleven en de instincten van jou. Zij symboliseren de natuurlijke kant van jou persoonlijkheid. Het is het symbolen van jou natuurlijke, instinctieve en soms lagere verlangens en krachten.

Pinguin is een zwart wit dier wat jij red, maar er is meer dan alleen zwart wit, daar zitten veen andere kleuren tussen, niet alles in het leven is zwart wit

Dromen over vleugels van vogels geeft aan dat je tegenslagen uiteindelijk zult overwinnen, waarna een tijd van voorspoed aanbreekt.

Groeten H@ns.