Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Huwelijk en vluchten

8 maart 2012

Ik droomde dat ik met een man ging trouwen. in mijn droom was het iemand met hoog aanzien. Ik en enkele andere vrouwen waren zich aan het omkleden ze deden allemaal schort aan en hoofddoek op. ik deed dat eerst ook maar realiseerde mij toen plots dat ik de bruid was en ging een trouwjurk aantrekken. Mijn trouwjurk was wit en erg sober en had maar de lengte van een lange t shirt! vrienden (2 mannelijke klasgenoten van vroeger waar ik al meer dan 10 jaar geen contact meer mee heb) raadden mij aan er een beige rok tot aan de knie onder te dragen. Ik vroeg hen of het wel bij mijn jurk paste en bekeek mezelf in de spiegel. Plots was mijn jurk donkerbruin ipv wit geworden. toen ging ik bij mijn bruidegom, we stapten naar elkaar toe hij had zwart haar en lichte baard en snor en droeg een zwart kostuum. ik kreeg in mijn droom een intens gevoel van vlinders in mijn buik. en we kusten. daarna gingen we aan een tafel zitten. ik had enorme twijfels aan het huwelijk maar had het gevoel dat ik gedwongen werd en er niet onderuit kon. ik bekeek mijn haar en dat was vettig en hing in slierten, ik probeerde het deftig te krijgen door het te kammen. toen kwamen er nog enkele gasten toe waaronder de getuigen van het huwelijk. na een tijdje besloot ik te vluchten. ik liep van een stenen draaitrap naar beneden en kwam op een strand uit ergens in een vreemd land. ik werd door de bruidegom zijn vrienden achtervolgd en verstopte me in souvenirswinkels, een van die voorgenoemde vrienden van mij hielp mij bij het vluchten en ik kuste hem. hij hielp mij in een overvolle bus en zei dat ik terug naar ons land moest gaan. maar halverwege de rit sprong ik van de bus. dat was het ongeveer. iemand een idee wat dit allemaal betekent? was een erg levendige droom.1 keer bewerkt. De laatste keer was 8 maart 2012 door Utopia.

12 maart 2012

Echt niemand een idee?

13 maart 2012

Hoi Utopia

Worden we in de droom tot een huwelijk gedwongen dan voelen we ons ook in het waakbestaan vaak tot een samenzijn gedwongen. Deze dwanggevoelens maken een samenzijn niet echt makkelijk.

Wenteltrappen geven aan dat het niet mee zal vallen om in het leven hogerop te komen. Toch geeft de wenteltrap aan dat het wel zal lukken als we onze psychische energie maar bundelen en richten op een bepaald punt.

Achtervolgingen komen vaak voor in nachtmerries. Soms proberen we te ontsnappen aan een aan een opdringende geliefde.

De kus in de droom staat soms ook symbool voor communicatie. Meestal wordt hiermee geestelijke communicatie bedoeld.

Het vervoer staat symbool voor de manier waarop wij ons levenspad bewandelen. Zitten we in de droom in een autobus, dan wil dat zeggen dat we in het waakbestaan uitsluitend in staat zijn om samen met anderen ons doel te bereiken. Is de bus in de droom propvol en voelen we ons opgesloten, dan willen we in het waakbestaan graag alleen ons doel bereiken maar zijn bang dat we dat niet kunnen..

Ik denk dat deze droom jou zeggen wil, van je hoeft het niet alleen te doen, de hulp die je geboden wordt weer je vaak af, blijkt ook omdat je halfweg weer uit de bus stapt.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

14 maart 2012

Klopt wel, ik zal niet gauw hulp vragen op mijn werk en probeer alles zelf op te lossen. Als iemand mij spontaan wil helpen zie ik dit meestal als een vorm van kritiek op mijn werk en ik kan totaal niet om met kritiek. Telkens ik kritiek krijg, krijg ik zin om de handdoek in de ring te gooien want dan denk ik dat ik niet geschikt ben voor die job. Ik wil alles perfect en volgens mijn vooropgesteld plan kunnen doen anders is mijn dag niet geslaagd. ik kick op complimentjes. Weet eigenlijk niet hoe dat allemaal komt maar word daardoor soms gek van mezelf. Beetje controlefreak zeker?

In de rest van de verklaring kan ik mij ook wel vinden jammer genoeg.
Enkel de geestelijke communicatie snap ik niet zo goed. Wat word daar mee bedoeld? Vannacht in mijn droom weer heel wat afgekust...

Bedankt voor de opheldering!

16 maart 2012

Hoi Utopia

Geestelijke communicatie is, als je voelt dat iemand boos is of over je roddeld of iemand verdriet heeft, lichamelijke communicatie is het elkaar aan raken.
Dus als je zegt dat je vannacht heel wat af hebt gekust, heb je veel liefde nodig en begrip en ik denk dat je die kan krijgen door je open te stellen naar je mede mensen, maar het eerste wat je nodig heb is je zelf lief hebben van onder tot boven.

Ik zeg vaak ga eens in je nakie voor de spiegel staan, bekijk je zelf en zeg tegen je zelf ik hou van mijn benen en zo ga je het hele lichaam af en noem het bij de naam die er bij hoort en ga bij je zelf na wat het bij je doet.
Je zal merken dat na verloop van tijd je toleranter wordt naar andere mensen.

Groeten H@ns.