Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Baby

6 maart 2012

Beste forumleden.

Ik heb een vraag over een oude droom die de laatste tijd weer terugkomt.
Daar ik uit ervaring weet dat dromen voor mij een boodschap hebben en ik er iets mee 'moet"

Maar voor deze dromen heb ik geen verklaring en ik zou het fijn vinden als jullie me hierbij kunnen helpen.

Mijn droom gaat altijd over een baby. In is vaak een baby van mij (niet altijd) die verwaarloosd wordt door anderen en omdat ik z'n medelijden met de baby heb neem ik de zorg op mij. Dit valt mijn zwaar omdat ik soms door iedereen in de steek gelaten wordt en men zich van mij afwend met de woorden het was jou keuze dus los jij het ook op.
Een variant hierop is dat ik de zorg van een baby op me neem maar dat ik de baby soms vergeet en achterlaat. Dan komt er iemand anders me de baby weer brengen. De anderen hebben er geen zorg voor gedragen en ik moet veel moeite doen om het baby'tje te laten overleven.

Vroeger droomde ik dat ik een baby kreeg zonder te weten dat ik zwanger was en ik had niets voorbereid voor het kindje. Geen voeding geen luiers helemaal niets. Deze droom heb ik niet meer en heb nooit kunnen achterhalen wat daar de betekenis van was.

Ik vind het erg verwarrend en voor een ander is het waarschijnlijk gelijk helder wat de betekenis kan zijn. Ik stel het op prijs jullie uitleg te horen!

Groetjes Heaven

6 maart 2012

Hoi Heaven

Een baby is het symbool voor het verlangen naar geborgenheid. Voed je in de droom een baby, dan moeten je in het waakbestaan je plichten nakomen, ook al kost dat veel pijn en moeite.

Kijk maar of er wat mee kan.

Groeten H@ns..

7 maart 2012

Hallo H@ans,

Daar heb ik zelf ook al eens aan gedacht dat het een wens naar geborgenheid zou kunnen zijn. Maar voor mijn gevoel past het niet.
Kan het zijn dat het met mijn innerlijk kind te maken heeft? Maar dan nog voelt het niet als helemaal kloppend.

Groet Heaven

11 maart 2012

Hoi Heaven


Ik denk dat je over je eigen levens periode droomd vanaf je geboordte tot nu toe, de zorg die je voor jezelf moet doen en soms vergeet.
Je hebt het over je kind in je zelf, dat zou heel goed kunnen, dat het niet is mee groeid en nu om aandacht vraagd.
Wat kan je zelf aan de weet komen hoe jou jeugd is geweest, heb je gekregen wat je nodig had om lichamelijk en geestelijk te groeien, had je lieve ouders of moets je hard werken om te krijgen wat je nodig had, zomaar een paar vragen.

Groeten H@ns.

11 maart 2012

Hoi H@ns,

Zorg voor mezelf dragen vergeet ik wel eens.......ook kan het kloppen dat mijn innerlijk kind niet is meegegroeid. Geen idee hoe dat voelt.
Mijn jeugd was voor mijn gevoel verantwoordingvol. Ik ben vanaf mijn 12e jaar ervan bewust dat er meer is tussen hemel en aarde (ik zag mijn overleden grootvader en voelde alle spanningen en emoties die binnen de familie waren toen was ik 5-6 jaar). Mijn ouders wisten er niet mee om te gaan. Dus werd het een taboe. Nu geef ik aan mijn innerlijke stem en roeping gehoor. Ik heb wel het gevoel dat ik overal heel hard voor moest werken eerder knokken.

Groet Heaven

12 maart 2012

Hoi Heaven

Bedankt voor je toelichting.

Hoe het voeld als het innerlijk kind is achter gebleven en niet is mee gegroeid, dat kan als je zomaar even verdreitig wordt, je niet gezien voelt, of aandacht nodig heeft en razend wordt als je het niet krijgt enz

Groeten H@ns..