Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

duivel

27 februari 2012

Hallo forumgasten

Ik zou graag een droom delen die ik afgelopen nacht had.

de droom;

ik bevond me in een kerkgebouw wat sterk leek op de kerk waar ik mijn jeugd veel in doorbracht. Ik ben zo'n beetje geboren in de kerk omdat mijn vader koster was. Dat wil niet zeggen dat ik religieus ben
Terwijl ik in het midden van die kerk sta, komt er door de voordeur een wezen binnen dat zich kenbaar maakt als de duivel. Deze figuur zweeft door de kerk naar het achterstuk waar het veranderd in een stenen beeld van een of andere heilige, zoals je die vaak ziet in katolieke kerken. Het beeld heeft een staf voor zich met een soort ankh maar dan ondersteboven.
Twee mensen komen achter hem aan en gaan in de kerkbank ertegenover zitten bidden naar dat beeld.
Ik hoor daarna luid vanuit het beeld; "ik ben de duivel en zal weer worden losgelaten tijdens de 13e maan van het jaar 2012.."
Hierna werd ik wakker met een sterke behoefte om anderen hiervan op de hoogte te brengen.. Wat ik zelden heb.

Ik heb even opgezocht en er zijn inderdaad 13 volle manen dit jaar en de laatste is 28 december..

Ik wil verder niets pretenderen. Ik droom zeer veel. Gemiddeld 3 a 4 dromen per nacht waarvan ik de meeste goed herinner. De meeste hebben met mijn eigen ontwikkeling te maken, maar deze springt er uit vanwege de bijzondere drang dit te moeten delen!

Cindy88
29 februari 2012

Bizar zeg...

Misschien heeft het iets te maken met het zogenaamde einde van de wereld in december 2012? Maar gek inderdaad, ook dat je zo precies weet wat hij gezegd heeft, 13 maan van 2012....heel apart.
Ik weet niet echt wat je er mee zou moeten. Je kunt even opzoeken welke betekenis er achter een 'duivel' in je droom zit. Wat ik weet van tarot is dat een duivel voor iedereen een andere betekenis kan hebben, maar dat het vooral met je gevoel te maken heeft. Tegen je principes in gaan enzovoorts.
Een kerk kan ook iets betekenen op een hoger niveau, bezieling ofzoiets.

Succes en bedankt voor het delen!