Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Schieten

27 februari 2012

Ik droomde dat ik een pistool vast had. Op een gegeven moment ging de pistool af, en raakte een man.
Eerst kreeg ik de kogel langs mijn voet, dat had een schaafwond veroorzaakt. Ik voelde het ook echt branden.
De man die op de grond lag, leek alsof hij sliep ik draaide hem om en zag een kogelwond in zijn hals wat aan het bloeden was. Ik vond het zo erg dat ie was geraakt, en maakte me alleen druk om mezelf. Ik hoopte dat niemand erachter zou komen dat ik de schutter was.
Dit is alles wat ik me kan herinneren.
Iemand een verklaring hiervoor?

29 februari 2012

Hoi Spirituality

Het pistool heeft meestal een seksuele betekenis. Niet alleen Freud dacht er zo over, hoe kon het ook anders, ook hedendaagse analytici denken er zo over De loop van het pistool kan daarom gezien worden als een verlengstuk van de penis.

De voeten zijn niet alleen het symbool van het vooruitkomen, maar maken ook waar we in het leven staan. Het staat dan ook voor standpunten en actuele situaties. Zijn we in de droom aan onze voet gewond, missen we een voet, of raken we er een kwijt, dan zullen we in het waakbestaan onze standpunten verliezen.

Het bloed is het symbool van levenskracht en de zetel van de ziel. Het betreft hier wel de lichamelijke ziel en niet de geestelijke. Sommigen geloven dat zich in het bloed een magische kracht bevindt. Het bloed heeft ook te maken met verraad, vriendschap en liefde.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.