Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Schieten

5 januari 2012

Droom 1:

Daar kan ik me niet veel van herinneren, maar wat me goed bij is gebleven wil ik graag plaatsen.
Ik stond op straat voor de deur van een kennis. Zij stond bij haar auto, maar was gewond aan haar zij. Het bleek een schotwond te zijn, ze bloedde hevig, het stroomde echt op de grond. Haar kleding zat ook ondere het bloed. Even later liep haar dochter naar haar toe met een theedoek en legde het op de wond. In mijn droom bleek dat de zus van de gewonde kennis hiermee te maken had. Zij kwam verder niet voor in mijn droom.

Droom 2:

Ik droomde dat ik in een bakkerij was. Daar stonden 2 mannen die ik wel vaker in mijn droom heb gezien. Het waren mannen die ooit voor mijn deur stonden in een vorige droom.
Ik maakte een opmerking tegen 1 van de mannen waarop ik werd aangesproken door iemand. Het was niet zo verstandig om wat tegen ze te zeggen, want ik had zo een kogel te pakken werd mij verteld.
Even later liep ik de bakkerij uit. 1 van de mannen liep me achterna en trok een pistool uit zijn binnenzak en begon op
me te schieten.
Ik voelde dat ik werd geraakt in mijn schouderblad, het brandde zo erg! Ik had zelf geen bloed en kon gwn verder rennen.

Kan iemand me beide dromen uitleggen?

6 januari 2012

Hoi EAS

De straat is een stukje levens weg de auto het vervoer

Een droom over een bakkerij geeft aan dat je voorzichtig moet zijn bij het veranderen van werkkring

Het pistool heeft meestal een seksuele betekenis. Niet alleen Freud dacht er zo over, hoe kon het ook anders, ook hedendaagse analytici denken er zo over. Mannen die op seksueel gebied weinig presteren zijn vaak heel gewelddadig
Worden we neergeschoten dan worden we in het waakbestaan het slachtoffer van de seksuele lusten van iemand, maar je weet nog weg te rennen

Wie bloed uit een wond verliest heeft geestelijke verwondingen waarvan hij niet wil dat een ander ze ziet. Bloeden anderen dan staan we op het punt anderen pijn te doen.

Zo maar een paar betekeniissen van jou droom symbolen die ik kon vinden.

Groeten H@ns.

7 januari 2012

Hoi Sprititualtiy,

Droom 2 is interresant, daarin draait het om het "voeren" van slechte eigenschappen. Het er niet over mogen aanspreken.Want anders.. kogel

Waar het om gaat is dat jij je minder belichtekant / slechte eigenschappen ziet en er waarschijnlijk in je zelf erover moppert of wenst dat je ze niet had willen hebben, maar zodra jij dat doed dan voelt deze eigenschap(de mannen in jouw droom)zich bedreigt en schiet jouw in je schouder. Je schouder is een plek in het lichaam waar snel negatieviteit zich vast zet. Er komen gevoelens binnen naar het hart en dat wil je niet voelen. Dus blokkeer je de weg ernaartoe , door middel van de schouder of nek aantrekken.
Ik dwaal nu wel een beetje af.

Waar het om gaat is dus als je weet of jezelf hoor mopperen of boos word ergens door is het allerbeste wat je kunt doen is er geen aandacht aan schenken, je moet het alleen waar nemen. Dan "voer" je de emotie dus niet verder en kan deze zich niet bedreigt voelen. Zodra je geen aandacht meer aan het mopperen schenkt stop het naar een poosje vanzelf. Het krijgt dan geen energie meer van jouw. Want overal waar jij in je gedachtegang je aandacht op richt krijgt meer energie.
Dit proces lijk heel eenvoudig, en het is het ook , alleen de uitvoering is niet zo heel makkelijk. We zijn geneigd met onszelf in discussie te gaan over alles en nog wat. Totaal nutteloos. Het geen aandacht meer aan iets schenken noemt men in de spirituele wereld : Los laten.

Dat is naar mijn gevoel de boodschap in jouw droom.


Groetn Jan

7 januari 2012

Bedankt voor de reacties!

In de verklaring van jan123 herken ik het meest!
Wat betreft de slechte eigenschappen.
Mvgr,

Spirituality