Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

3 dromen

29 december 2011

Goedemiddag,

Ik hoop dat er iemand is die mij uit kan leggen wat onderstaande drie dromen betekenen en of ze met elkaar in relatie zouden kunnen staan (zo ja, dan ben ik erg benieuwd naar die relatie).

Droom 1 (begin vorige week):

Mijn moeder, zusje en ik waren thuis. Mijn moeder en zusje hadden een cobra (normaal formaat) gevangen en hadden de cobra ergens in laten bijten waardoor deze iets binnen zou krijgen waardoor hij zou verzwakken. De cobra was overigens vastgebonden (?). Ik merkte dat het middeltje niet werkte. Mijn moeder en zusje herhaalde het daarom. Ook dit werkte niet. De cobra begon los te komen. Ik pakte de cobra op en gooide hem de tuin in. Hij kwam los en ging voor de tuindeur zitten. Ineens was hij erg groot (zijn kop was ongeveer 2.5 keer zo groot als een mensenhoofd) en hij probeerde door het glas van de tuindeur naar binenn te komen. Op een gegeven moment nam hij een spurt en knalde hij door het glas heen. Hij probeerde eerst mijn oudste kat (poes) te pakken, dat mislukte. Ik stond inmiddels in de gang en keek om het hoekje de kamer in waar de slang was. Hij zat nu achter mijn jongste kat (kater) aan. Mijn kat rende mijn kant op, op de voet gevolgd door de cobra. Met mijn linkerhand trok ik mijn kat de gang op en met mijn rechterhand trok ik de deur naar de gang dicht.

Droom 2 (afgelopen weekend):

Ik was in Blijdorp (dierentuin in Rotterdam) met mijn moeder en zusje. Er was een leeuw ontsnapt. Ineens sta ik oog in oog met de leeuw. Ik weet dat ik niet weg moet rennen, omdat hij me dan als prooi ziet. Ik blijf dus zitten. De leeuw rent naar me toe en springt bovenop me. Op de achtergrond hoor ik mijn moeder schreeuwen. Ik zeg (of ik denk, dat weet ik niet meer) dat ik de leeuw geen kwaad wil doen. Hij laat me gaan. Dan lijkt het alsof we met elkaar kunnen communiceren. Ik zeg of 'verstuur' met mijn gedachten dat ik van alle katachtigen houd en dat ik hem niets zal doen. De leeuw vraagt me of er nog andere katten zijn. Ik vertel hem over tijgers. Die wil hij wel zien. Ik zeg hem, dat als we gaan lopen, dat hij dan neergeschoten zal worden door verzorgers met een verdovingsgeweer. Hij belooft me dat hij niets zal doen en bij me zal blijven lopen. Hij vraagt me of ik de verzorgers kan overtuigen.

Droom 3 (eergisteren):

Ik ben thuis en sta ik de gang met mijn moeder, zusje en tante (zus van mijn moeder). We zijn cadeaujes aan het inpakken voor een groep Japanners die op visite komt. Ineens zijn de Japanners er. Ik loop constant van beneden naar boven om dingen te halen, maar kom steeds met lege handen terug. Op een gegeven moment wil ik naar boven gaan en dan komt er een Japans stelletje naar beneden. Ik zeg gerriteerd dat ze niet boven mogen komen. Het meisje wordt onbeschoft en ik zeg dat ze zich moet gedragen. Zij gaan de woonkamer in, ik loop naar boven. Het beddengoed van mijn zusje ligt er verfrommeld bij en ik weet genoeg. Ik zeg dit tegen mijn zusje en zij reageert nonchalant: dan verschoon ik mijn bed straks wel. Ik vind dat absurd en storm de woonkamer in om het stelletje ter verantwoordig te roepen. De woonkamer is leeg, mijn oom (de man van mijn tante) zit op de bank en zegt dat de Japanners weg zijn. Er was er nog 1 terug komen omdat deze nog een potlood van ons had. Ik kijk de tuin in, het is mistig en er ligt veel sneeuw. In de tuin zitten 6-7 wolven (grijze en witte). Ze zijn groot en gespierd. Als ik beter kijk, dan zie ik twee dode, rode katten. 1 kat ken ik (heeft hier vroeger in de wijk gewoond), de andere niet. Dan zie ik bij de poten van een wolf een nog levende rode kat. Ook deze kat ken ik, deze valt mijn jongste kat (kater) vaak lastig. Ik open de tuindeur en houd goed in de gaten dat mijn eigen katten niet naar buiten glippen. Dan zie ik in de woonkamer onze overleden kater zitten. Hij ziet er precies zo uit als op een foto die we hebben. Ik roep de rode kat en hij rent als een gek naar binnen en ik sluit de tuindeur. Hij is gewond achter zijn linkeroor. Ik wil in het kokertje aan zijn halsband kijken van wie hij is zodat ik kan bellen om te zeggen dat hij oke is. Mijn oom en tante zijn ineens nergens meer te bekennen. Ik ben nu samen met mijn moeder en zusje in de woonkamer. De wolven lopen nog steeds rond buiten. Ik hoor ze huilen en ik huil terug (?). Een van de wolven loopt naar de tuindeur, gaat ervoor zitten en tikt met zijn poot tegen het glas. Ik roep: 'dit is mijn droom! (met de cobra)', we moeten weg! Mijn moeder vindt het maar overdreven, mijn zusje steunt me.

Na droom 3 schrik ik wakker. Als ik vervolgens mijn ogen sluit en probeer om in slaap te vallen, dan zie ik steeds mist en sneeuw én een gestalte (volgens mij een mannelijke). Ik ben maar wakker gebleven.

Ik ben erg benieuwd hoe deze dromen verklaart kunnen worden. Ik onthoud zelden wat ik droom, maar deze dromen staan me heel erg bij. Bedankt alvast voor het lezen van dit stuk en de eventuele reactie(s) erop :)

30 oktober 2012

Niemand die hier iets mee kan?

Vannacht heb ik namelijk weer een droom met katten en wolven gehad:

Ik was thuis (overdag) en stond voor de tuindeur. Het was net alsof ons huis/onze tuin hoger lag, want ik had uitzicht op een lager gelegen tuin. In die andere tuin zaten drie wolven (grijs en roodbruin). Mijn oudste kat (poes) was binnen en lag rustig te slapen op een kussen. Mijn jongste kat (kater) was buiten. Ik liet hem binnen. Toen hij veilig binnen was, opende ik de tuindeur en begon ik te huilen naar de wolven. Dit klonk net zoals wolven dat zelf doen. Ik sloot de tuindeur snel en deed deze op slot (1 slot met sleutel en 3 sloten met haken). Ook deed ik de lamellen dicht, maar dan op de stand dat je er nog wel doorheen kan kijken. In mijn droom vertelde ik mezelf dat het voor de wolven zo net op tralies leek waar ze niet doorheen konden komen.

Ineens was het schemerig/bijna donker en weer mistig. Ik zag de wolven door het steegje achter mijn tuin lopen. Ze kwamen niet de tuin in. Ik ging op mijn hurken zitten. Mijn tuindeur was ineens helemaal transparant en ik kon ook door alle tuinen heen kijken (alsof er geen hekken/planten/bomen waren). In het steegje zat nog maar 1 wolf. Vanachter mijn tuindeur begon ik te grommen naar deze wolf. Vervolgens stond ik op en controleerde ik alle sloten en de lamellen.

Toen werd ik wakker. Is er iemand die me kan vertellen wat dit betekent? Op het internet vind ik veel verklaringen over dromen waarin wolven voorkomen, maar deze verklaringen zeggen mij eigenlijk niets.

Bedankt in ieder geval!