Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen over wachten en stress; kan iemand uitleggen?

J.
16 jaar geleden

Hoi allemaal,

Ik heb de laatste tijd verwarrende dromen die qua structuur erg op elkaar lijken. Ik moet bijvoorbeeld naar het vliegveld maar ben mijn tas vergeten in te pakken. Ik moet dan eerst terug naar huis om mn tas te halen en alles gaat ondertussen mis. Ik zit voortdurend in de stress vanwege tijdsdruk omdat ik dat vliegtuig moet halen. Als ik dan mijn tas eenmaal heb vergeet ik mn paspoort enz. Deze droom heb ik de afgelopen maand regelmatig gehad. Vannacht droomde ik dat ik naar een feest ging met de trein en dat ik de trein had gemist en dat mijn vrienden niet wisten waar ik was en wel in de goede trein zaten. Er reden geen treinen meer en mijn telefoon deed het niet, en als zij mij belden had ik telkens meerdere telefoons in mijn tas waardoor ik te laat was met opnemen. Dus weer stress vanwege tijdsdruk omdat ik op tijd op dat feest wilde zijn en mijn vrienden kwijt was. Eenmaal op het feest weer een gedoe met het vergeten van een tas in de garderobe waardoor ik weer in de rij moet enz. Verder droomde ik gisteren dat ik mijn vriend eindelijk weer zou zien na een aantal weken (hij woont in het buitenland) en dat ik heel erg lang op hem moest wachten en niet wist waar hij bleef. Ik ging hem zoeken en hij was aan het werk en was mij vergeten. Ander verhaal maar leek er qua structuur, opbouw en stress ook erg op.

Is er iemand die me kan uitleggen waar deze dromen vandaan komen? Ik heb ze eerder gehad (op belangrijke keerpunten van mn leven zoals samenwonen, verhuizen enz) maar er staan nu geen belangrijke veranderingen op stapel. Ik heb wel een enorm is-dit-alles gevoel, dus waarschijnlijk heeft dat er iets mee te maken, maar hoe precies weet ik niet. Ik wil er enorm graag vanaf want op deze manier rust ik niet uit...

Heel erg bedankt!

16 jaar geleden

Hallo,
Ik heb er een boekje over op geslagen en die zegt het volgende:
Het lijkt erop dat je elke keer een aansluiting mist.Zulke dromen houden gewoonlijk verband met het gevoel gefrustreerd zijn en tegengehouden worden. Als u op reis bent, heeft de plaats van de aansluiting een betekenis.
Luchthaven: Deze is verbonden met aankomst en vertrek en kan geboorte en dood symboliseren. Luchthavens zijn ook doorgangsplaatsen. Als u de aansluiting mist, betekent dat dan een onderbreking van plannen om veranderingen teweeg te brengen.
Spoorwegstations. Is er iemand ontspoort? Dreigen uw plannen te ontsporen, zodat u niet de verbanden kunt leggen die u wilt. Een aansluiting verbindt plaatsen en mensen met elkaar, maar als u een aansluiting mist, wijst dat op een soort mislukking. Dat kan komen door een fout van uw kant, verkeerde informatie uit een andere bron of overmacht, zoals slecht weer dat de aansluiting verhindert. Als de gemiste aansluiting uw fout is, vraagt uzelf dan af of u genoeg tijd neemt om uw dagelijkse dingen te doen. Doet u ze pas op het laatste moment of vergeet u de juiste voorbereidingen te treffen.
Hopenlijk heb je hier wat aan.
Phyl.

hilde
15 jaar geleden

hallo,

ook ik had een heel bevreemdende droom over wachten. ik raak er niet wijs uit. kunnen jullie mij helpen?

ik heb een afspraak met mijn ex-vriend om een ijsje te eten in een park. het is er zalig, maar ik ben 20 min te laat en moest me haasten om er te geraken. hij is er niet. ik zoek hem. ik kom een buitenlands meisje tegen dat dezelfde naam als mij heeft (dit is zeldzaam, ik heb een zeldzame naam). ze heeft hem ook niet gezien, we babbelen over koetjes en kalfjes en haar studies. het valt mij op dat ze daar alleen is maar zich erg goed voelt. ze heeft haar dagboek bij en lijkt zich te amuseren. ik probeer mijn ex-vriend te bellen maar merk dat ik zijn gsm mee heb en hij waarschijnlijk de mijne heeft. ik ga op zoek naar mijn ex-vriend en ga naar zijn huis. hij is weg, het huis is leeg, mijn gsm ligt op tafel, ik kan hem niet bereiken. er liggen nog wat kleren van hem maar het is duidelijk dat hij is vertrokken.
ik ben heel erg triestig en voel angst om alleen in het huis te blijven (dit interpreteer ik als verlatingsangst).

mijn twee katten die al overleden zijn, zijn in het huis. ze hebben honger en zijn blij mij te zien. ik ben ook blij om ze te zien (ik zag ze heel graag), maar voel een enorme onrust en wil het huis verlaten. ik geef ze snel handenvol glibberige garnalen en merk dat hun eetbakjes vuil zijn en dat ik ze moet schoonmaken en de poezen verzorgen, maar toch wil ik weg.
ik word angstig wakker.

kunnen jullie me helpen? ik heb al heel de dag een onaangenaam gevoel over deze droom