Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vietnam-oorlog

14 december 2011

Hallo jongens!

Ik had nooit gedacht mij aan te melden op een site als droominfo.nl, maar heb het toch gedaan.
Ik werd vanochtend wakker en had echt ontzettend raar gedroomd en het blijft maar in me hoofd zitten.

Ik was met meerder soldaten op een soort veld achter een muur waar de Vietnam-oorlog afspeelde. Wij hadden een dag vrij, dus waren we spelletjes aan het doen, lachen en drinken. Ik kan me herinneren dat ik bezig was duiven te verzorgen die achterop het veld zich bevonden, toen ik ineens zag dat er twee Vietnamese vrouwen met geweren boven op een 'heg' zaten en ons in de gaten zaten te houden. Ik reageerde hierop door mijn 'vriend' te waarschuwen en mij te verstoppen achter een grote stoel. Op het moment dat hij schiet, schieten zij terug en raakt een van die Vietnamese vrouwen mij net onder mijn borst en klap ik op de grond. Het vreemde vind ik, dat toen de kogel in mijn lichaam terecht kwam ik het zelf in mijn lichaam ook voelde. Alsof ik niet aan het dromen was (heb hier vaker ervaringen mee gehad). Daarna is was mijn droom een tijdje blanco. Daarna werd ik werd wakker in het ziekenhuis waar mijn 'vriend' naast me zat en hij vertelde dat hij me zou verlaten, want hij had een nieuwe vriendin.

Daarna is de rest ook blanco en werd ik hijgend wakker. Mijn eerste reactie was om te kijken of ik echt niet in mijn borst was geschoten.

Ik zou echt niet weten wat dit moet betekenen allemaal, hebben jullie advies?
Thanks!

Liefs, Ellehnnn

15 december 2011

Hallo Ellehnnn,

Misschien niet het antwoord wat je verwacht maar, ik heb een paar vragen.
Waarom wil je deze droom graag "uitgelegd" hebben? Wat beweegt jou om dit hier te plaatsen , heb je zelf vermoedens waarom je dit droomt?
Met je "vriend" bedoel je daar je echte vriend, als in relatie nu hier in het heden? Of "vriend" als in, leger maatje, in vietnam?
Hoe oud ben jij als ik vragen mag?

Je zegd dat je vaker ervaringen hebt met iets voelen alsof je niet droomt.
Pijn , als in een droom tijger die je bijt in je droom, kun je wel degelijk voelen in je droom .Net alsof het echt fysiek gebeurt. Het zelfde geld voor val ervaringen.

Als ik een interpretatie met mijn verstand maak voel ik daar niets bij. Ik denk dat er namelijk meer aan de hand is met deze droom. Maar die vermoedens heb je zelf ook al.

Groeten Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 15 december 2011 door jan123.

16 december 2011

Hey jan123,

Bedankt voor je reactie!

Mijn reden voor het plaatsen van deze droom is omdat het constant in mijn hoofd blijft zitten. Ik heb dat eerder met bepaalde dromen gehad, maar die ebben langzaam weg. Vaak werd ik daar wel wijs uit, omdat het bijvoorbeeld met verwerking te maken had, maar ik snap de intentie van deze droom niet.

Met mijn 'vriend' bedoel ik de persoon in mijn droom (het was als een 'vriend' qua relatie, zo voelde het aan), een tijd geleden is de relatie tussen mijn vriend en mij stukgelopen om het feit dat het niet lekker liep. Dus nu, mijn ex, heb ik eerder een relatie mee gehad en toen was het hetzelfde verhaal.

Ik snap je reactie hierop. Maar ik weet dat er wat achter deze droom zit, maar kan er niet wegwijs in worden. Ik heb er ook met vrienden over gepraat en gediscussieerd, zij kwamen tot de conclusie dat het er misschien wel een nieuwe 'start' aan zit te komen of dat het simpelweg verwerking is van iets dergelijks.

Wat zijn jouw vermoedens in dit geval?

Groetjes,
Ellen

16 december 2011

Hoi Ellen,

Eerst viel het kwartje bij mij nog niet , althans ik snapte de symboliek wel , alleen de droom was te echt. En met echt valt mij het lineare verhaal op. Het is een echt verhaal zonder de normale door elkaar gegooide droomtaal. Het is een enorm krachtige droom naar mijn gevoel. Met een boodschap van jouw onderbewuste. Deze wil jouw kennelijk heel graag iets laten weten . Het schreeuwt er mee om je aandacht. En gelukkig onderzoek jij deze.

Ik begon te twijfelen bij het te lineare verhaal en dacht misschien wel dat het een stuk uit een eerder leven ging. Maar toen jij het over je ex had viel bij mij direct het kwartje. Pas aan het eind van het verhaal had ik de boodschap door.

maargoed laten we bij het begin beginnen.

Jouw droom gaat letterlijk over harte pijn, liefdes verwerking.Een schot in je borst.Jouw onderbewuste heeft een flinke klap gekregen .
Je vertelde onder je borst, kun je precies omschrijven waar? Bij welk orgaan of gewricht? .

Jij bent in oorlogs gebied en bent binnen in een binnenblaats met een muur daar om heen met spelletjes en duiven bezig.
Duiven zijn vrede jij probeert vrede injezelf te maken terwijl jij in een hele moeilijke innerlijke omgeving bent: Het voelt voor jouw aan als oorlog
De spelletjes en de duiven geven mij de indruk dat jij de pijn wilt negeren, dat je niet door de pijn wilt heengaan of zo. Het is niet dat je ervoor wegloopt maar, ik kan het niet helemaal helder krijgen het is iets van niet helemaal willen voelen.

De kogel die jou raakt symboliseert de emotionele klap van jouw hart

Waar feitelijk het grote vraag teken hangt en waar de grote boodschap verborgen is, is in het laatste stukje:
"Daarna werd ik werd wakker in het ziekenhuis waar mijn 'vriend' naast me zat en hij vertelde dat hij me zou verlaten, want hij had een nieuwe vriendin"

Ziekenhuis betekend voor mij een plek waar je beland als je echt niet meer weet hoe je iets moet aanpakken, voor jou denk is is het een plek om beter te worden. Ik denk dat daar de boodschap ligt.

En daar verteld jouw vriend dat hij een nieuwe liefde heeft. Dat moet nogmaals heel pijnlijk gevoelt hebben.

In het ziekenhuis moet je door de pijn heen gaan om beter te worden. Zodat je weer beter, helder word en met nieuwe ogen naar je ex kan kijken Besluit je mischien wel om er weer voor te gaan maar dan met een hele ander insteek, of je stop er definitie mee. Maar eerst moet die pijn genezen
Je systeem geeft duidelijk aan dat het nog niet verwerkt is. Stel dat jouw droom een film is. Het decor is oorlog, en op de voorgrond worden spelletjes gespeelt en vredes duiven gehouden , alles wat het scheid is een muur, een innerlijke blokkade met daarop de vijand met een geweer die jouw verdriet ieder moment kan raken.


Dat is naar mijn idee wat jouw droom inhoud.Een roep om genezing.

Ik vraag me af of jij die vreselijke pijn ook ervaart in het echte leven?

Groeten Jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 16 december 2011 door jan123.

18 december 2011

Hay Jan!

De kogel raakte mij te midden van mijn ribbenkast. Onder mijn borst. Het kogel-verhaal blijft erg in mijn hoofd zitten. Misschien is het, het moment geweest dat ik wakker werd geschud en dingen anders moet aanpakken?

Ik ben erg onder de indruk van je situatie schets rondom de 'pijn'. Ik ben van mijzelf het type: doorgaan, niet achterom kijken en presteren. Ik leef voor een doel, en dat wil ik behalen. De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel meegemaakt, waar ik niet teveel wil over uitwijden. Die jaren hebben mij gevormd tot wat ik nu ben, ik ben erg hard geworden voor de mens om mij heen en voor mijzelf. Dingen als verlies, dood enz. zie ik als wat erbij hoort in het leven. Ik wil niet meer huilen en er teveel overnadenken omdat ik dan bang ben weer in een negatieve/neerwaartse spiraal te raken. Alles stop ik onderbewust weg, en wil dat doosje niet teveel openmaken. Doe ik dit wel, kan ik gerust een avond huilen maar de dag daarna doen alsof er niets is gebeurd. Gevoelens uiten doe ik wel steeds meer, omdat het mijn eigen geluk bevorderd. Ik heb geen zin meer in pijn en bijvoorbeeld negatieve mensen om mij heen, dus druk ik het weg.

Ik heb laatst ook een heel gesprek gehad met mijn studie-coach en die vertelde mij dat ik mensen eerst op afstand houdt. Misschien vandaar de muur in mijn droom?

Groetjes, Ellen

18 december 2011

Ellen,

Wat ik nu ga schrijven kan misschien hard over komen, toch is het nodig mijn boodschap over te brengen.

ALs ik jouw verhaal zo lees, hoe jij vertelt hoe je wilt presteren en wegstoppen, dan zie ik een stereotype gewetensloze manager voor me.
Jij omschrijft een persoon die uiteindelijk niets meer voelt, die altijd maar door gaat , en uiteindelijk op zijn 50'ste, of eerder, een hartaanval of enge ziekte heeft ontwikkeld door al die onderdrukte spanningen. Ik lees hier precies hoe mijn vader was, en hoe ik door het resultaat van zijn opvoeding ook geen connectie met mijn gevoel meer had.

Die muur die jij gebouwt hebt, dat effect ervan stopt niet alleen bij het wegstoppen van gevoelens. Wat het feitelijk doed is de connectie tussen handelen en voelen afsnijden. Mensen die echt niets meer voelen gaan dingen voor de kick doen om toch nog wat te voelen zoals bv overmatig alchohol of extreme sporten . Ons lichaam is niet gebouwd om zoveel spanning weg te drukken, het lichaam slaat dit op in de gewrichten en organen in de vorm van stress spanning en uiteindelijk ziekte. Het begint met een afwijkend verterings probleem, een buikpijntje , spastiche darm of het uit zich dmv een huid probleem, daarna zetten die onderdrukte emoties zich vast in gewrichten rondom het hart. Zoals de schouderbladen of nek waardoor er veel hoofpijnen zijn of pijn in de borst. Geloof mij, je wilt echt niet dat alles zich vast zet in je lijf, ik ben nu zelf al 6 jaar bezig om alle pijn uit mijn lijf te krijgen, ook ik was afgesneden van mijn gevoel.

Ik wilde ook niet meer voelen , veel te heftig allemaal. Nu kan ik alsnog overal door heen. Alles duur dus 2x zolang om te verwerken.
Weetje wat het is met pijn voelen? De enigste manier om te verwerken is het te aanvaarden, zodra ik pijn voel dan laat ik het er zijn, ik adem diep door in mijn buik, dat geeft rust en voorkomt dat je overstuur raakt en so what dat je moet huilen, gooi het eruit!. Ik weet dat ik die pijn niet ben, die pijn verdwijnt uiteindelijk , is het vandaag niet dan morgen. Zolang je maar beseft dat je die pijn niet bent, het is pijn dat in jouw zit dat gevoelt wilt worden om uiteindelijk verwerkt en losgelaten te worden. En dat doe je alleen maar door te voelen, niet door het te negeren of weg te stoppen. Nogmaals jij bent die pijn niet! Het is een gevoel wat in jouw zit en eruit wil.

Zolang jij niet in overeenstemming met je gevoel leeft kan het zijn dat jij puur prestatie gericht werkt, en daarbij hele belangrijke dingen vergeet zoals liefde, warmte ontspanning en plezier. Dan als je 50 bent en je krijgt een burnout of hartaanval of dergelijke dan pas bessef je wat je allemaal gemist heb . Geloof me , als je aan een stervende van 80 vraagt wat hij anders had willen doen krijg je echt niet het antwoord dat hij niet hard genoeg heeft gewerkt in zijn leven. Hij of zij zal eerder spijt hebben dat ze niet meer tijd met hun geliefden door te brengen.

Luister alsjeblieft naar je gevoel.

Groeten Jan5 keer bewerkt. De laatste keer was 18 december 2011 door jan123.

18 december 2011

Hoi Ellen ,

Er schoot me nog wat te binnen, (sorry voor de woordspeling)

Jij bent beschoten door 2 vietnamese vrouwen, die vrouwen staan voor jouw deel van jouw persoonlijkheid wat zich nog in oorlog bevind, voor jouw , de vijand. 2 staat symbool (naar mijn gevoel)voor verdeeldheid. De kogel in jouw borst is een boodschap dat er verdeeldheid is, gevoel en doen/denken klopt niet meer. Verbinding is weg.
Wat jij dus ook al zelf aangeeft een boodschap tot wakker worden en iets met je onderdrukte pijn engevoelens gaan doen.

De intensiteit van jouw droom geeft weer dat het heel hoog tijd is, val niet verder in slaap.

Ik hoop dat je er iets mee kan , zo niet dan wil ik het gerust verder aan je uitleggen.

Groeten Jan3 keer bewerkt. De laatste keer was 18 december 2011 door jan123.

19 december 2011

Hay Jan!

Een heftig bericht is het zeker, maar ik zie ontzettend veel van mezelf erin terug. Vanaf kleins af aan ben ik al erg aan het kwakkelen met mijn gezondheid. Ik herken het verhaal over stress, nek- en rugklachten heel erg. Ik heb regelmatig last van migraine. Maar dat zit in de 'familie' wordt dan gezegt. Ik heb gesprekken gehad met mijn moeder over mijn gezondheid en zijn tot de conclusie gekomen dat ik een keer naar een onderzoekscentrum wil voor check-ups. Dit om alleen te kijken of alles goed is.

Genieten doe ik zeker wel van het leven, ik hou ervan om te fotograferen en dan vooral de natuur. Maar achterliggend blijft het gevoel: dit dit dat en dit moet ik nog doen enz.

Afgelopen weekend stond ik in maanden weer echt open voor de liefde. Maar alsnog vind ik een vervolg erg lastig. Ik heb me voorgenomen er meer open voor te staan. En gewoon me erin te storten haha!

Zoals verteld is het sinds kort uit met mijn ex, en zoals ik nu erop terugkijk is dit allemaal gekomen door mijzelf. Ik dacht dat het goed ging, maar iets hield me altijd wel tegen om alles van mijzelf te laten zien.

Ik ben zeker van plan om wat minder met alles om mij heen bezig te gaan en wat meer aan mijzelf te denken. Ik ben hypersensitive en negativiteit om mij heen pak ik meteen op. Erg vervelend soms.

Ik denk dat ik soms alles wat makkelijker moet nemen en meer van de leuke momenten moet genieten. Ik wil teveel, terwijl dat nergens voor nodig is.

Ik ben zeker wel wakkergeschud.
Ik wil je bedanken voor de moeite die je nam en zal je raad onthouden en er wat mee gaan doen!

Groetjes, Ellen