Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Politie, vluchten etc

14 december 2011

Als eerst stond ik weer voor mijn brievenbus. Dit keer stonden de bussen van mijn buren ook open, ik keek er in en haalde een boek uit mijn brievenbus.op een gegeven moment stond ik ergens op straat en werd ik gearresteerd. Ik kan me lalleen niet meer precies herinneren waarom ik werd gearresteerd, waarschijnlijk had het met dat boek te maken.
Ik moest van die agent op mijn knieen zitten, en voelde me zoooo gekleineerd en vernederd. Ik kookte van woede want ik kon me niet voorstellen waarom ik zo onrechtvaardig werd behandeld ( naar mijn mening ging het nergens over) ik werd echt als een zware crimineel behandeld. Ik voelde me ook zo machteloos!
De agent kneep ook in mijn gezicht, draaide mijn hoofd met zn handen, terwijl ik op de grond zat.

Op een gegeven moment zat ik in een bus. Ik had het gevoel dat ik was ontsnapt, en keek steeds naar buiten, in de bus of ik geen agenten zag. Buiten stonden wel wat politieauto's, maar ze wisten niet dat ze mij moesten hebben.

Toen ik uitstapte liep ik richting een supermarkt, ik had natte tissues in mijn handen waar een wesp op af kwam, ik vond dit heel raar want ik dacht waar komt die wesp vandaan? Het is toch winter? Ik gaf die tissues af aan iemand (weet niet meer precies wie) en die gooide het voor me in de prullebak

Ik was toen bij een kennis van mij. Daar waren die agenten weer, en zat ik weer op mijn knieen, net zoals de eerste deel van mijn droom
Dit keer wist ik echt te ontsnappen, ik rende naar buiten richting de tuin en sprong
over een schutting. Het was ook
donker buiten, ik bleef maar rennen en over schuttingen springen en bosjes.

Ik kwam toen thuis aan, ik was daar met mijn kinderen.

Thuis voelde ik me weer achtervolgd en onrustig waardoor ik steeds uit het raam keek, ik keek uit een gaatje van me deur, hield mijn huistelefoon in de gaten, die ging ook een paar keer over, maar die beantwoordde ik bewust niet.

15 december 2011

Hoi Spirituality


Dromen over een brievenbus voorspelt dat u op het punt staat een zakelijke beslissing te nemen waarvan anderen denken dat die in strijd met de wet is.

Het boek in de droom is ons levensboek. Het is belangrijk wat er in het boek staat geschreven, maar ook de titel en het thema verschaffen veel inzicht in de eigen levenshouding.

Als de politie u arresteert terwijl u onschuldig bent, zult u met succes rivalen bestrijden.

Het vervoer staat symbool voor de manier waarop wij ons levenspad bewandelen. Zitten we in de droom in een autobus, dan wil dat zeggen dat we in het waakbestaan uitsluitend in staat zijn om samen met anderen ons doel te bereiken

Wie over wespen droomt is geestelijk erg gespannen. De wesp zaait ook in de droom onrust waarbij onze zenuwen nog meer gespannen worden.

Wie in de droom nog net op tijd aan iets kan ontsnappen kan in het waakbestaan nog maar net uit een gevaarlijke situatie ontsnappen. Wie in de droom aan een achtervolger kan ontsnappen zal in het waakbestaan zichzelf bevrijden van innerlijke angsten.

Het hek of een schutting is dan ook altijd een hindernis dat overwonnen moet worden. Klimmen we over een hek dan zullen we met moeite toch ons doel bereiken.

Dat zijn de betekenissen van je droom symbolen voor zever ik die vinden kan.

Ik denk dat je erg veel problemen hebt, waar je zelf heel moeilijk uit kan komen en echt hulp bij nodig hebt.

Kijk maar wat je er mee kan.

Groeten H@ns.

15 december 2011

Beste Hans,

Bedankt voor uw reactie!

Momenteel heb ik niet echt veel problemen, ik leef opzich best prima! Heb welleens wel dagen dat ik me best gespannen voel, maar dat komt echt door het werk, huishouden kinderen etc.

In werkelijkheid ben ik als de dood voor wespen, en in mijn droom was ik gewoon rustig en vroeg ik me alleen af waar die vandaan kwam.
Ik denk zelf dat het met mijn innerlijke angsten en gedachten te maken heeft, die ik nu probeer los te laten.

Helaas heb ik niet kunnen zien welk boek het was. Ik heb zelf wel een dromenboek in huis wat daar wel veel op leek (de buitenkant tenminste).

Mvg,

Spirituality

15 december 2011

Ben vergeten dat ik in dezelfde droom, toen ik in de buurt van de supermarkt was, op zoek ging naar vis.
Ik stond toen voor een visboer met een kraam en was op zoek naar botervis. De visboer liet me wat zien, wat hij in een boterhamzak had wat absoluut niet op vis leek. Volgens hem was dat de vis die ik moest hebben.

15 december 2011

Jeetje Spirituality , wat heb jij nu weer allemaal meegemaakt?

Je bent nog steeds met communicatie problemen bezig. Je beantwoord de telefoon nog steeds niet.
Degene met wie jij niet kan comuniceren daar ben jij ook ondertussen woedend op. Er komen behoorlijk heftig en ongezonde gevoelens bij naar boven.

Je probeer je wonden te helen (supermartk). Dmv de natte tisues .Maar door dat zorgen voor evenwicht in de relatie werkt averechts: De wesp , een naar stekend beestje, die op jou tissue(jouw zorgende/zachte kant) af komt

Een poging om geluk te vinden,daar kom je bedrogen uit, (jij vindt alleen een boterhammen zakje met iets wat niet voor vis door gaat)
(vissen een geluks symbool uit de oudheid)

Je probeert nog steeds voor de situatie te vluchten maar dat lukt niet , je kunt niet blijven negeren. Je zal een keer die telefoon op moeten pakken om verder te kunnen. Ik denk dat er veel te bespreken valt, de situatie waarin jij nu zit is alles behalve rechtvaardig en eerlijk ten op zichte van jouw gevoelens.
Stel je zelf eerlijk de vraag, wil ik dit zoals het nu gaat de rest voor het leven ? Doe je er voldoende om de situatie meester te zijn?

Klopte het dat jouw vriend veel mondiger als jij is?
Zijn er discussie/ruzies die eigenlijk uit het niets ontstaan?

Zodra je denkt dat de boel gesust is dan ben jij nog steeds niet happy, je word geleeft en hebt zelf nog geen controle over je leven, (het rijden in de bus)

Je onderbewust zijn, de alwijze jij die alles weet, vertelt je om naar je dromen te luisteren (openbrievenbus met droomboek) . Leer ervan , ga zelf beginnen met interpreteren.
Een goede oefening voor jouw inzicht: De volgende droom zelf van commentaar verzien. Wat voel jij bij je droom en bij losse fragmenten en symbolen. Pak kleine fragmentjes van je droom en ga daar mij aan de slag. Waarom word jij vernederd en gekleineerd ? Neem af en toe een stap terug en zie je hele droom en kijk hoe alle op zijn plaats valt. Ga een dialoog met je droom aan.
Je droomt helder genoeg om er gedurende de dag mee aan de slag te gaan.
Probeer het eens. Ik ben heel benieuw wat jij gaat inzien. Ik wil je er best meehelpen
Wees niet te afhankelijk van jij eigen geluk, is denk ik de boodschap. Je kunt zelf veel meer dan je denkt.
Groeten Jan

15 december 2011

Het is weer het zelfde als van de week, ik kan jouw verhaal nog even niet loslaten , was aan het mediteren maar was enorm druk in mijn hoofd om jou te overtuigen hoe makkelijk het is om zelf je dromen te begrijpen. Daar heb je zelf namelijk veel meer van. Ik ga je laten zien hoe makkelijk het is, wat ik ga uitleggen kan echt iedereen(met normaal verstand) begrijpen

De aanleiding( wat ging er voor af wat ik droomde) van mijn droom:

Mijn vader is 10 jaar geleden overleden aan een vreselijke ziekte, ik had veel problemen met mijn vader , we botsten erg veel. Het heeft mij enorm gevormt.
Ik was gister tv aan het kijken en zag in een serie uitgebeeld hoe een zoon tijdens de pauze zijn vader op een lekker broodje trakteerde. Op dat moment werd er aan herrinnert dat ik voor mijn vader ook vaak lekkere dingen mee nam om op het werk.(ik werkte bij hem)
Op dat moment werd ik best wel eventjes verdrietig

Mijn droom vannacht.

Vannacht droomde ik dat ik op een brug stond, mijn vader stond naast die brug op de weg. Daar was een stenen muurtje waar hij overheen moest stappen en daarna 1 meter springen om op die brug bij mij te komen. Hij stapte over het muurtje en ik zie hem zo in een 30 meter diep gat doodvallen op de straat. Ik voelde me vreselijk , een ongelofelijk verdriet ervaarde ik.

Zie je nu de relatie tussen dromen en het "echte" leven? Mijn droom is door mijn onderbewustzijn verwerkt en exact zo weergegeven in droomtaal.

Uitleg:

Hoewel ik niet goed met mijn vader ging, (stenen blokkade) ,(uit het gezegde een muurtje om zich heen ) wilde ik toch heel graag dat hij inschikte en met mij mee ging op de brug. de brug is een middel om via overstijgende manier elders te komen, letterlijk Zie je hoe droom symbolen werken? Maar door zijn ziekte en onze grote verschillen is het niet gelukt , zijn val in mijn droom symboliseert dat. Mijn reaktie , verdriet, is dezelfde emotie als in het echte leven. Alle emoties. angst, vernedering, boosheid, woede en niet te vergeten blijheid, vrolijkheid en positivitet in onze dromen , zijn excact de zelfde gevoelens die we in het echte leven ook , al dan niet bewust, ervaren.

Kleur is ook excact een afspiegeling van ons echte gevoel. Zwart en donker buiten is niet goed. Helder licht en mooi wel.

Vergeet alsjeblieft al die droomwoordenboeken en droom-enzekopendieen, je het er niets aan, is alleen maar bedoelt om geld te verdienen! Het is je eigen gevoel en interpretatie die telt.
En als je een symbool niet begrijpt denk dat gewoon verder, Wat komt er wel in je op bij bv een hond.. Een hond is trouw, altijd blij, een vriend, een huisdier. Dat zijn betekenissen die alleen jij aan een object kunt geven, geen gelletterde meneer of mevrouw kan dat voor jouw doen. Natuurlijk zijn er een paar die uitzondering hebben , dat zijn symbolen die uit ons collectieve verleden komen. Maar 99% is allemaal eigen betekenis.

Ik hoop dat ik je hiermee kan motiveren voor zelf onderzoek

Groeten Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 15 december 2011 door jan123.

16 december 2011

Beste Jan,

Bedankt voor uw feedback op mijn droom!

Het klopt inderdaad dat ik nog niet heb gecommuniceerd met mijn partner.
En het klopt ook dat mijn partner mondiger is dan ik ben.
Discussies en ruzies ontstaan inderdaad zo uit het niets, meestal ben ik dan diegene die begint.
Ik loop ook inderdaad nog met heel veel dingen van het verleden.
Dingen die mij zo gekwetst hebben, die ik wel probeer te vergeten en achter me te laten, maar ow wat is dat moeilijk zeg!
Ik denk dat de ruzies en discussies ook daardoor ontstaan. Dat heeft ook met die vernedering en onrechtvaardigheid te maken.

En het klopt ook precies hoe u dat zegt " Zodra je denkt dat de boel gesust is dan ben jij nog steeds niet happy ".

Het interperteren van mijn eigen dromen probeer ik wel, maar ik voel me daar ook zo onzeker bij.
Soms heb ik het idee dat ik zomaar van die rare gedachtes in mijn hoofd haal, nadat ik wat geddroomd heb.
Dan denk ik nou nee, dat zal vast niet met dat te maken hebben, als u begrijpt wat ik bedoel.
Vandaar dat ik mijn dromen op droominfo plaats en mijn boek thuis raadpleeg.
Vaak heb ik ook zo iets van, nee joh, wat in dat boek staat op of de site klopt voor geen meter! Dan probeer ik wel mijn dromen te interpreten, maar dan krijg ik me twijfels weer.

En toevallig heb ik die avond naar opsporing verzocht gekeken, waardoor ik dus een droom heb gehad met de politie. Heel bizar!

Vannacht weer gedroomd met mijn dochter, vriendin en haar zoon.

We waren onderweg naar een dierentuin (wat ik uiteindelijk niet heb gezien).
Het was best een end lopen, toen ik besloot om een andere weg te nemen.
We zaten op een glijbaan, maar zo een dichte glijbaan, die liep steeds smaller.
Op een gegeven moment kwamen we daar met zn vieren klem te zitten.
Het zoontje van mijn vriendin zat voorin, dan mijn dochter, daarachter mijn vriendin en helemaal boven zat ik.
Ik begon toen te roepen dat we allemaal elkaar's handen moesten houden en elkaar zo eruit te trekken.
Dat is uiteindelijk gelukt. We stonden toen ergens in een donkere ruimte, ik stond op een trap met 4 treeën, we moesten alle 4 nodig onze behoefte doen, wat we ook 1 voor 1 deden. Ik stond met blote voeten op de trap, dat viel mij op toen ik met mijn voet in ontlasting trapte. Je kon de ontlasting niet met het blote oog zien, maar ik voelde het wel, het rare was dat de ontlasting er al lag voordat wij onze behoeftes hadden gedaan.

Ik zou niet weten wat ik hiervan moet denken, hoe ik dit moet interpreten :-S

16 december 2011

Hoi,

Zeg maar gewoon je hoor trouwens. Zo oud ben ik niet.

Weetje wat ik vaak heb als ik terug denk over mijn droom , dan vraag ik mezelf af wat het betekend en heel vaak moet ik dan spontaan aan iets denken . Waarschijnlijk heb jij dit ook , twijfel daar niet aan. Onderzoek het verder. Dat is wat ik doe. Het eerste wat in je op komt dat klopt.

En weet je wat het is , je droom heeft allerlei lagen. Zo kun je heel snel een goede samenvatting pakken. Ik let niet op alle details, je kan daarna verder gaan pluizen. Zo heb ik bv bewust niets met al die heggen van jouw droom gedaan. Dat zijn allemaal details, niet alles is boeiend.
Zolang je er maar een boodschap uit kunt distileren is het ok.

Ik zal zin voor zin jouw droom uitleggen letterlijk. Vaak doe ik dat niet op deze manier. Ik lees en op een gegevenmonent valt het kwartje , daar begin ik dan. Ik begin dus nooit van boven naar beneden.


We waren onderweg naar een dierentuin (wat ik uiteindelijk niet heb gezien).
( je bent onder weg naar een dierentuin: plezier , plek om te ontspannen , er zullen vast hele boeiende betekenissen te vinden zijn in de boeken
Een meer voor de hand liggende uitleg van dit symbool : gekooide dieren , opgesloten emoties en gevoelens)


Het was best een end lopen, toen ik besloot om een andere weg te nemen.
( In het echte leven is het eind niet in zicht, dus besluit je een andere manier/weg te vinden.

We zaten op een glijbaan, maar zo een dichte glijbaan, die liep steeds smaller.
(Je hebt het gevoel dat het in het begin allemaal snel gaat, maar later word het allemaal wat nauwer)

Op een gegeven moment kwamen we daar met zn vieren klem te zitten.
jullie zitten letterlijk vast op dat moment in het verhaal van je droom

Het zoontje van mijn vriendin zat voorin, dan mijn dochter, daarachter mijn vriendin en helemaal boven zat ik.
(rang orde?) (voel jij dat jij de laatste bent?)

Ik begon toen te roepen dat we allemaal elkaar's handen moesten houden en elkaar zo eruit te trekken.
(jij roept om samenwerking, jij wil dat jullie er samen uitkomen

Dat is uiteindelijk gelukt. We stonden toen ergens in een donkere ruimte, ik stond op een trap met 4 treeën, we moesten alle 4 nodig onze behoefte
( naar het gevoel te hebben dat je in de put zit. wil je weer goed voelen, je moet de trap van 4 overstijgen, en daar komt die 4 eigenschappen weer terug. Je behoefte doen is vuil loslaten, dus die 4 eigenschhap loslaten)
doen, wat we ook 1 voor 1 deden. Ik stond met blote voeten op de trap, dat viel mij op toen ik met mijn voet in ontlasting trapte. Je kon de ontlasting niet met het blote oog zien, maar ik voelde het wel, het rare was dat de ontlasting er al lag voordat wij onze behoeftes hadden

( en nu komt het, shit , narigheid , als je daar in zit kleeft het aan je, je moet dus 2x zo hard werken om eruit te komen.)


Ik ben benieuw of je de volgende droom wel zelf durft te verklaren , het is gewoon een kwestie van doen.
Ik wil je daar graag bij helpen

Groeten Jan1 keer bewerkt. De laatste keer was 16 december 2011 door jan123.

17 december 2011

Beste Jan,

Nogmaals bedankt!

Het kwartje begint bij mij te vallen.

Ik heb letterlijk hard moeten lachen om de laatste zin "en nu komt het, shit , narigheid , als je daar in zit kleeft het aan je, je moet dus 2x zo hard werken om eruit te komen" .

Ik doe iedere keer mijn best om me dromen zelf te interperteren, en ik zal nu dankzij jou hulp, info, advies extra me best doen! Indien ik er niet uitkom zal ik ze alsnog plaatsen, puur om te kijken of mijn interpretatie klopt, en misschien toch wel de bevestiging.

Mvg,

Spirituality

17 december 2011

Goed zo !

Fijn dat je het nu een beetje door begint te krijgen.
Ik ben heel benieuwd!

Nogmaals omdat jij zo veel en helder droomt, heb ik het gevoel dat je er echt iets mee mag en kan doen, je moet alleen nog wat meer op jouw tools leren vertrouwen, en je kan best een keer een boek pakken om een idee op te doen als je het niet meer snapt. Alleen weet dat dit heel vaak niet klopt. Ik zie het als een manier om even verder door te denken over het symbool. Het lokt als het ware uit om even verder te kijken dan het oppervlakkige wat we de hele dag doen voor ons werk enzo. Daarna laat ik het boek direct los en laat mijn eigen gevoel/gedachtes/associaties erover los want daar gaat het om.

Sucses, met je dromen.

Groetn Jan