Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom: uit de metro geslingerd worden.. betekenis?

5 december 2011

Mijn vriend had vannacht een 2 dromen, waarbij hij het zo levens echt mee maakte en me daarna ook zo vertelde, dat ik me afvroeg wat het te betekenen heeft. Wie zou me deze dromen kunnen uitleggen?

Hij droomde als eerst dat hij in een metro zat die best wel hard reed me de deuren open. De metro vloog de bocht om waardoor 1 van de pasasiers die in de metro stond de metro uitgeslingerd werd. (einde droom)

vervolgens droomde hij over dat hij een vriendinnetje had (het kwam niet in zijn droom naar boven dat ik dat specifiek was) en ze waren samen op een feestje, hij vermoede dat er iets aan de hand was met zijn vriendin en vroeg haar wat er was. Maar ze wilde er niks over kwijten zei dat het goed ging. Hij vroeg het nog een aantal keren omdat hij zag dat ze ergens mee zat. Maar ze bleef volhouden dat er niks was. Toen kwam er een vriend van haar langs op het feest die hij niet zo goed kende. En die vroeg 1 keer wat er was, waarop ze meteen 100 uitsprak over wat er aan de hand was. Dit maakte hem boos omdat zij het hem niet meteen wilde vertellen (terwijl ze elkaar eigenlijk alles vertellen, alles wat persoonlijk is). Ook al vroeg hij er meerdere keren om, en die vriend van haar hoefde het maar 1 keer te vragen en vertelde alles meteen.

Ik ben echt super nieuwschierig en benieuwd naar wat dit te betekenen zou kunnen hebben. Misschien is het ook van belang om het te kunnen analyseren wat het te betekenen heeft is dat we nog maar een paar weken een relatie hebben, maar al super snel ons echt op gemak voelde om persoonlijke dingen te vertellen aan elkaar.

alvast bedankt!!!!!

Dromegroetjes van eva

onbekende
5 december 2011

Hij ziet dingen die er niet zijn, ik kan het weten ik ben een medium.. Jullie gaan allebei dood als jullie op vakantie gaan, en met de metro reizen.
Dit is het, dit is wat ik voel.

5 december 2011

Lieve Eva,

Ik ben zelf spiritueel aangelegd en ik heb nog een aanvulling op onbekend.
Ik ben bang dat je zelf degene bent die uit de metro wordt geslingerd. Denk even na, je vriend droomt over een meisje en hij weet niet eens of jij het bent.... Uit ervaring sprekend weet ik dat dit ongetwijfeld gaat over een ander meisje, en dat gelinkt aan dat er iemand uit de metro wordt geslingerd, kan ik hier alleen maar uit opmaken dat jij diegene bent...
Het gaat ongetwijfeld over iemand die hij pas heeft ontmoet, zeker omdat de droom nog een beetje vaag is.

Sterkte meid!

Jan123
5 december 2011

Beste Eva ,

Negeer deze 2 clowns maar, wat een onzin. Trieste figuren die niets te doen hebben...

jan123
6 december 2011

Ok, aangezien niemand serieus reageerd ga ik hierbij een poging wagen om je vriendje zijn droom te verklaren. Ik heb er een klein beetje moeite mee dat het een om een droom van een derde gaat. En het feit dat jullie elkaar net kennen.Trek alsjeblieft dan uit mijn interpretatie dan ook geen verkeerde conclusies.

De metro uit de bocht.. Je vriend kan het gevoel hebben dat er iets te snel gaat in zijn leven. Hij wilt iets bereiken maar hij kan het niet bijhouden, waar hij rustig aan moet doen raast hij door, en in zijn snelheid van doen overvalt het hem waardoor hij het gevoel heeft een deel van zichzelf te verliezen. Hij zou dingen rustiger aan moeten doen en beter overzicht bewaren op de situatie. In de snelle ontwikkeling die momenteel in zijn leven gaande is ,de deur openstaat, betekend dat hij zijn gevoelens aan het uiten is op een manier die hij niet gewend is en dat nog een klein beetje eng vind. Een wellicht onbewuste angst om teveel van zichzelf op emotioneel gebied bloot te geven en daardoor geen grip meer op de situatie houden.

De 2e droom vind ik wat moeilijker maar, is naar mijn gevoel nauw verbonden met de 1e.
Het lijkt op een dieper proces wat in hem speelt, een intern communicatie probleem, maar ik kan het helemaal mis hebben. Het zou kunnen dat hij aan zich zelf twijfelt, dat hij zich op sociaal vlak zich niet sterk genoeg zou vinden, terwijl hij dat wel is. Het zit in hem, gegarandeerd. Hij kan zonder moeite over zijn gevoelens praten of iemand daarin bijstaan. Er zit alleen een soort van rem op, een zelf twijfel.
Kort gezegd is mijn interpretatie dat hij een beetje onzeker is over zijn sociaal/communicatief/emotionele kunnen. Maar dat hij ,en jij, zich daarover absoluut geen zorgen hoeven te maken. Hij kan veel meer dan hij denkt te kunnen.

Ik ben benieuwt of je enige herkenning ziet.

Dank je wel voor het delen van je droom.

Groet Jan

6 december 2011

Sinterklaas en onbekend, heerlijk nuchtere kijk haha j
ullie hebben me zeker aan het lachen gekregen ;)

Maar jan 123 ik ben blij dat je de droom een poging gegeven heb serieus te nemen :)
En ja je verteld een hoop dingen die ik
zeker bij me vriend terig zie:
* iets gaat te snel, kan het niet bij benen (onze relatie... Van van elkaar niet kennen naar wat we nu hebben is in mijn referentie kader echt super snel gegaan... Ik kan me voorstellen dat dat daarmee te maken zou kunnen hebben)
* gevoelens uiten op een manier dat hij niet gewend is: het is en man die veel in zijn leven geleerd heeft over hoe je liefde kunt uiten, en heeft daarin zijn eigen weg gevonden. Maar dit is niet de weg zoals hij dat van huis uit heeft mee gekregen. Dat zou ermee te maken kunnen hebben.
* heeft vroeger en misschien nog wel veel angsten gehad om zijn gevoel bloot te geven.


Tweede droom:
Als iemand communicatief sterk is... Poeh dat vind io dat hij dat is... Ik ben echt een moeilijke dame, maar hoe hij praat/uitlegt/communiceerd, geweldig! Maar ook hier heeft hijdoor de jaren heen veel in moeten leren.. Zijn zwakke plek heeft hij inmiddels meer dan omgezet in zijn sterke punt. Maar alles moet wennen, en inzinken en eigen worden.. Miss heeft hij vanuit vroeger daar nog onzekerheid over.

Dus ja al met al heb ik een uitleg gekregen waar ik zeker wel wat in zie.. Ik ben benieuwd wat hij er zlf van vind. En hoop dat je het leuk vind om me reactie te lezen.. En aanvulling op me reactie is altijd welkom!!!

DANK U!!!!

6 december 2011

Beste Jan123,

Noem je ons trieste figuren? Kijk is in je browser en lees wat er staat.... Er staat droominfo.nl
Jij gaat serieus een reactie plaatsen op dit forum, en jij vind ons triest?
Idioot.

Groetjes Sinterklaas1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 december 2011 door sinterklaas.

jan123
6 december 2011

Hoi Tayari,

Ik ben blij dat je er iets in herkend. Ik waardeer jouw feedback, dat is voor mij ook een bevestiging dat ik een juiste interpretatie heb, en motivatie om verder te gaan. Ik vind het namelijk leuk om dromen te ontcijferen en de taal ervan te leren want er zit behoorlijk wat diepgang in.. Gaande weg leer ik ook van de dromen van een ander, ik herken zaken van mezelf erin, alleen dan in een ander kader.(lastig uit te leggen).

Fijn dat hij zich communicatief al zo ontwikkeld heeft, betreft de onzekerheid, deze ligt naar mijn gevoel altijd (onbewust) op de loer. Je komt namelijk ergens van weg en leert , en je weet altijd hoe het was zonder het geleerde. En dat geeft die onzekerheid. Het is een heel normaal menselijk proces. Zeker als je iets heel graag wilt hebben (jullie relatie) dan kan het op je zenuwen gaan werken en onbewust flink bezig houden met resultaat een beangstigende droom. Die de hele situatie perfect als een spiegel voorhouwt. Niets om je zorgen te maken dus.

En wie is er nu niet bang om zich kwetsbaar op te stellen?
Iedereen toch?

Betreft de snelheid van de relatie, zolang het maar goed voelt, jullie zijn de enige die dat weten!

Sucses met jullie prille relatie!

Groeten Jan

6 december 2011

Beste Jan123,

Ga je me nu negeren?

Groetjes Sinterklaas

jan123
6 december 2011

Beste Sinterklaas,

Sorry , ik had je geen triest figuur moet noemen. Jij probeerde ook alleen maar oprecht een ander mens te helpen.

Groet Jan