Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Verliefd en naakt op het toilet.

3 december 2011

Vannacht had ik een heel heldere en fijne droom. Ik droomde dat ik in contact kwam met een man.We voelden direct een klik en moesten erg lachen.(Ik maakte hem aan het lachen.) Zoiets als liefde op het eerste gezicht. De man was iets ouder dan ik en arts. Ik vertrouwde hem volkomen.
Opvallend was dat ik naakt was en dat ik er volkomen mee op mijn gemak was. De man en ik maakten een vervolgafspraak. Het vreemde was dat ik steeds bij hem in de buurt was en meerdere keren ging plassen op een toilet waarvan de deur open was. Ook maakte ik het toilet en de wc borstel steeds schoon. Ik vond dat niet vervelend, maar heel natuurlijk.
Het was een fijne en ontspannen droom.

Trouwens toen ik wakker werd, hoefde ik niet te plassen. Dus dat was de reden niet.

Ben benieuwd of iemand hier iets van kan maken?

4 december 2011

Hoi Euredice

In dromen is de arts steeds een belangrijk symbolisch figuur. Zijn verschijning vestigt de aandacht op je psychische gesteldheid. De arts biedt hulp en toont jou welke kant van jou persoonlijkheid, of welk probleem, behandeld dient te worden.

Lachen is zowel in de droom als in het waakbestaan het bevrijdend zuchten van de ziel. Lachen is gezond. Wie in de droom lacht zal in het waakbestaan een uitweg vinden uit een hachelijke situatie.

Als je het naaktlopen in de droom zeer prettig er vaard heb je in het waakbestaan de behoefte je van je belemmeringen te bevrijden.

Dromen over een wc heeft niets heeft niets met onfatzoenlijks te maken, de wc die jij in jou droom bezoekt probeer je alleen je lasten kwijt te raken. De wc schept daardoor orde in je innerlijke huishouding, vandaar het vele plassen.

Het is van belang of het om een onbekende of een bekende man gaat. De onbekende man in de droom symboliseert de schaduwkant van de dromer en dat kan heel vertrouwd voelen.

De deur kan gezien worden als een lichaamsopening maar ook kan het onze geslotenheid of openheid symboliseren en je zegt dat de deur open stond wat kan betekenen dat je erg open bent.

Het in een droom zien van verschillende soorten borstels in dit geval een wc borstel voorspelt gevarieerde werkzaamheden waar je plezier geeft in je leven.

Ik denk wel dat het voor jou een mooie, maar leerzame droom is.