Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wat is de betekenis van mijn droom?

Emma
12 jaar geleden

hallo allemaal
Ik heb vanacht een droom gehad, die best wel een indruk heeft achtergelaten op een of andere manier. Het was zo namelijk. Ik lag op een heel mooi stand, een beetje te relaxen met mijn vader (die daar echter helemaal niet op leek) en ik kwam er achter dat ik snel naar school moest anders was ik te laat. (ik zag telkens ook tusssen mijn dromen door een klok, maar ik kon de tijd niet lezen op een of andere manier) In mijn droom was ik helemaal over de toeren en gestresd omdat ik waarschijnlijk te laat kwam.(dit is echt niet zo overdreven in mijn echte leven).
In ieder geval ik zag mezelf het strand afrennen. en vervolgens ging ik rechts af.(toen keek ik weer door mijn eigen ogen). Ik zag een lange, rechte weg van asfalt, die uitliep zo ver ik kon kijken.De weg was vlak, maar er waren aan weerszijde van de weg omrind door grote , hoge oranje-achtige, rotsige bergen. Ook in de verte boven de horizon zag ik dezelfde soort bergen. Ik rende een stuk de weg in en ik 'voelde' echt het warme asfalt onder mijn blote voeten. Het was een zonnige dag. Na een klein stukje gerend te hebben. stopte ik omdat ik het besefte dat het geen zin had. Ik bedachte me namelijk dat ik in de Rocky Mountains zat. Ik draaide me om en rende terug. Samen met mijn vader hielt ik een taxi aan. Het was een zwarte taxi. Ik stapte in en opeens was ik op school.
Ik kwam aan op school(ook al leek het er helemaal niet op) en was nog steeds heeel gestresd. Tot ik een paar vrienden tegen kwam van school die me geruststelde dat er toch niemand naar die les was gegaan. Wij kwamen bij dat vak aan dat we het eerste uur hadden(muziek). De leraar liep net weg weg uit dat lokaal, want hij zij dat toch niemand op kwam dagen en dat bleek hem ook niet zo te boeien. en wij ware er nog. Toen we daar in het lokaal waren werd het allemaal heel vaag het was een donker 'lokaal' zondere stoelen of tafels, meer een ruimte. er schenen allemaal felle gekleurde lichten.Roze en blauw. Ik voelde een soort van druk in die kamer en duizeligheid.Ik zag de kamer uit verschillende lage hoeken.IK lag op de rond op mij buik.
Voor de rest weet ik niet meer hoe het afliep
ik zou het heel fijn vinden als iemand mij kon helpen uitleggen van de betekenis van mijn droom. Dankje wel
groetjes
Emma

12 jaar geleden

Hoi Emma..

De straat die we in de droom tegenkomen is een gedeelte van ons levenspad.

Wie in de droom aan het strand loopt heeft in het waakbestaan behoefte aan rust en verlangt daarbij vaak naar betere tijden.

Het vervoer staat symbool voor de manier waarop wij ons levenspad bewandelen. De auto staat symbool voor ons eigen ik dat we onder controle moeten houden willen we geen brokken maken.

De vader die we in de droom tegenkomen is vaak de man die ons bij staat met zijn raad of ons wil manen tot discipline.

De school die we in de droom zien zou betekenen dat we in het waakbestaan nooit zijn uitgeleerd

Muziek heeft te maken met gevoel.

De leraar in de droom is de wijze die ons in het leven verder wil helpen en bij wil staan met goede raad. Toch ontbreekt het ons vaak aan kracht om zijn wijze lessen op te volgen.

Ik denk Emma dat je eigenwijs bent en niet luisterd naar goede raad van anderen en dat is wel nodig en soms moet je het doen en niet op anderen vertouwen.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.