Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vrouw in het zwart gekleed

21 november 2011

Ik droomde dat er een vrouw op mijn balkon stond, ze was aan het roken en had een zwarte jurk aan.
Het leek net of die vrouw zweefde, en ze staarde naar binnen (de vrouw ken ik in werkelijkheid ook)
Wie o wie kan mij deze droom uitleggen?

21 november 2011

Hoi Spirituality


De kleding in de droom toont de persoonlijkheid van de dromer. Het duidt aan hoe de dromer denk dat zijn medemens hem ziet of hoe hij door zijn medemens gezien wil worden.

Dragen anderen in de droom zwarte kleding dan zijn ze somber gestemd en vaak met de dood bezig, soms weerspiegelt het zweven ook de behoefte om vrij te zijn van alle aardse beslommeringen en alles even te ontstijgen.

Het balkon en de veranda in de droom staan symbool voor het moederlijke, de borsten van de vrouw, maar ook voor vrijblijvende geschenken waarvoor men geen wederdienst verwacht.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns

jan123
6 december 2011

Zoals beloofd mijn interpretatie.

De vrouw in het zwart , een donkere/sombere/negatieve kant van jouw. Een kant van jouw persoonlijkheid die onderbelicht is . Er is iets gaande waardoor jij niet lekker in je vel zit.
Het roken: Roken doen mensen voor de kick, om iets te onderdrukken , om niet te hoeven voelen , anders gezegd om te verdoven..

Het balkon: Zie jouw huis als jezelf , het balkon is het uiterste randje van jouw wezen. Ergens sta , nee zweef je buiten jezelf. Gelukkig heb je nog de keus.De stap van binnen naar buiten is relatief klein. Pak de situatie aan!

De persoon die daar zweeft ziet alles niet zo rooskleurig meer (en dit is nogal zwak uitgedrukt) en zweeft letterlijk buiten haarzelf , ze staart naar binnen. Ze verlangt ernaar om weer naar binnen te mogen. Maar er is iets, een situatie in jouw leven , waardoor dat niet mogelijk is.
Ze twijfelt , wil ik dit wel allemaal voelen? ik verdoof mezelf met roken , dan voel ik het niet, maar ik wil ook naar binnen.

Het feit dat je de vrouw in het echt kent hoeft niet veel te betekenen, het eerste waar ik aan denk is dat je iets in jezelf herkent wat zij in uitdrukking brengt. Maar dit is moelijk te achterhalen, ik droom zelf ook vaak over personen die ik ken , maar zie ze als figuranten die een rol van mijn persoonlijkheid spelen.

Ik ben benieuw wat je hier van kunt maken

Groeten Jan

9 december 2011

Beste Jan123,

Nog bedankt voor de reactie!
En sorry voor mijn late feedback.

Er is iets inderdaad gaande waardoor ik me niet lekker in me vel voel.
Het roken doe ik in werkelijkheid ook.
Wat ik niet begrijp is "De persoon die daar zweeft ziet alles niet zo rooskleurig meer"
Als het over mij gaat klopt het niet, gelukkig sta ik heel positief in het leven, en zie ik alles rooskleurig!
Dit is alles wat ik hier op aan te merken heb.

jan123
9 december 2011

Hoi Spirituality,

Die persoon daarbuiten ben jij niet letterlijk als geheel, het is alleen een deel van jouw wat zich gedeeltelijk buitengesloten voelt. Een deel van jouw peroonslijkheid/onderbewuste/whatever zegt dat ze niet zo blij is. Maar dat is wat mijn gevoel er over zegt. Ik moet het dan ook doen met beperkte info. Aanvulling is welkom om beter te interpreteren.
Wat voor gevoel gaf die vrouw je, wat voor beeld geeft die zwarte jurk. Was het een mooie verschijning of iest duisters of neutraal ? Die info heb ik niet , alleen jij kan daar een beeld van vormen

Groet Jan

Deze discussie is gesloten.