Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen

Arjan
24 februari 2008

Ik herinner veel dromen, alleen praat ik hier nooit over omdat ik eigenlijk niemand kan opnoemen waarvan ik verwacht dat ze er voor open staan. Ik heb wel het idee dat ze een betekenis hebben, maar ik praat er gewoon niet graag over.

Toen ik klein was droomde ik regelmatig dat mijn vader mij op mijn hand sloeg met een baksteen.
Deze droom had ik bijna iedere nacht.

Die droom stopte op een gegeven moment, maar een hele tijd later toen ik inmiddels uit huis was, kwam die droom terug in een omgekeerde situatie, ik sloeg mijn vader op zijn hand met een baksteen.

Ik droomde ook heel vaak dat mensen met mij wilde vechten maar ik versteend leek te zijn. Ik kon daar niets mee.
Maar ik heb begrepen dat meerdere mensen dit hadden.

De dromen waar ik mij het meeste zorgen om maak, eigenlijk, zijn de dromen van de laatste tijd.
Ik droom altijd in een andere setting maar wel altijd het zelfde principe.
Het gaat altijd om het einde van de wereld.

Ik zal twee voorbeelden ( heel kort samengevat ) noemen.

Na een kern oorlog schuilen mijn vriendin en ik in een huisje, we zijn daar samen naar mijn idee best gelukkig, ookal is het in de buitenwereld grijs en grauw, en mogen we de deur niet uit vanwege de straling. Op een dag komt er een busje bij ons aan de deur, er stappen twee mannen uit in anti-straling pakken. Ze zetten ons op dat moment voor de keuze, ga voorin zitten om naar een volgende stad te gaan, waar je een nieuw leven kunt beginnen, met het risico op nog een evacuatie. Of ga achterin zitten, en je zult daar vredig je leven eindigen. Op het moment dat ik voorin ga zitten, zie ik mijn vriendin naar achter lopen, begeleid door de twee mannen en schrik ik wakker.

Het is wederom oorlog en mijn vriendin en ik luisteren radio. Op de radio krijgen we te horen dat er meerdere kern explosies zullen plaats vinden in onze omgeving. Op het zelfde moment zien we meerdere mensen naar buiten rennen, auto's pakken en vluchten. Mijn vriendin en ik pakken daarintegen een picknick mandje in, en met de kennis dat we nog een half uur hebben gaan we picknicken op het strand. We zien aan de horizon een raket de lucht in schieten, hij vliegt langzaam op ons af en wij eten rustig door. Tot het moment dat we in de schaduw zitten, de schaduw van de raket voor de zon. Op dat moment komt er een hele velle lichtflits, waar ik van wakker schrik.

Dit soort dromen heb ik veel vaker, dit zijn twee recente voorbeelden.
Ik ben benieuwd of iemand er iets over te vertellen heeft.

Mvg. Arjan.

betty
24 februari 2008

Beste Arjan,

Nu ik toch bezig ben, neem ik jouw droom ook mee. Ik ben zelf nl. auralezeres, maar kan ook aardig uit de voeten met dromen, omdat ik er zelf veel aan heb gehad gedurende mijn eigen geestelijke groeiproces. (en nog steeds)

In het woordenboek van deze site staat o.a. het volgende over "handen": 'Als je droomt dat je gewond bent aan je handen, duidt dit op een aanslag op je ego'. Verder wordt aangegeven dat handen duiden op een vorm van communicatie.
Bij "slaan" staat o.m. dat het mogelijk is dat iemand je grenzen overschrijdt of dat iemand een ander zijn/haar mening opdringt.

Uit je dromen blijkt dat je vriendin en jij als echte 'maatjes' a.h.w. het moeten opnemen tegen de 'boze buitenwereld', waar jullie je niet echt prettig voelen en heel moeilijk kontakt mee kunnen maken. Enerzijds zijn je vriendin en jij waarschijnlijk heel gevoelig voor de onprettige sfeer van de buitenwereld (begrijp ik), anderzijds hebben jullie n.m.m. ook veel vooroordelen naar de buitenwereld toe.

Denk je niet dat het iets te maken zou kunnen hebben met bijvoorbeeld "het in balans komen van jezelf met de buitenwereld" ? Je vriendin en jij kunnen er samen ondanks alles je weg in vinden. Volgens mij geeft het feit dat je ondanks alles toch gaat picknicken aan dat jullie beiden best in staat zijn om ook te kunnen genieten. Maar mischien met minder vooroordelen maar met meer genieten van het strand, de zon, de zee, de wind, de schelpen, de meeuwen?!?
Ik hoop dat je er iets mee kunt, anders stop je het lekker in de kosmische prullenbak. (een denkbeeldige prullenbak)
Het allerbeste verder en veel groeiplezier.

betty

Arjan
25 februari 2008

Het gedeelte over de onprettige sfeer kan ik me wel in vinden. Ik ben nogal bang voor alles om mij heen ;). Dat dat komt door onterrechte voor oordelen zou inderdaad kunnen. Maar waarschijnlijk ben ik zelf nog niet klaar om de grote boze wereld in te stappen. Iets wat de afgelopen tijd een grote rol heeft gespeelt.

Mvg. en bedankt, Arjan.