Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Fiets, ontlasting, markt en kikkers

17 oktober 2011

Mensen,

Ik droomde dat ik naar de winkel moest, pakte mijn fiets en fietste richting de winkel.
Voordat ik bij de winkel aankwam zag ik een markt, en dacht eerst even een rondje op de markt
te lopen voor dat ik verder zou gaan naar de winkel. Op de markt liep ik met mijn fiets door de markt, het was er best druk en vond dat de fiets ergens aan het slot moest. Terwijl ik bezig was met mijn fiets aan het vastmaken aan een paal, viel mijn oog op een grasveld waar ik een kikker zag. Het was een best grote kikker bruin met zwarte vlekken, verderop kwam er nog 1 tevoorschijn en ze sprongen richting een sloot. Even later zat ik op de wc, ik was bezig met poepen, elke keer als ik dacht dat ik klaar was poepte ik nog meer, het leek niet op te houden. In de ruimte (wat ik ook vaker in mijn droom heb gezien met heel veel toiletten, wasbakken en spiegels, net een openbare plek waar mensen hun behoefte konden doen waren er 2 meisjes die het licht uitdeden. Ik zat daar op een gegeven moment in het donker. Toen ging het licht weer aan, en zag een schoonmaakster met een emmer de ruimte binnen lopen waarop ik riep dat ik geen wc papier had. Ik zat helemaal onder de ontlasting, mijn schoenen, handen, kleren de vloer enz.... toen ik links van me keek zag ik dat er wel papier aanwezig was ,waar ik de schoonmaakster had gezegd dat het niet meer nodig was.

Dit is wat ik me kan herinneren. In het verleden heb ik ook al met een kikker gedroomd!

19 oktober 2011

Hoi Spirituality

Jongeren dromen vaker over een fiets dan ouderen. Dit komt doordat jongeren op eigen kracht iets willen bereiken

Weten we wel wat we willen kopen dan gaan we in het waakbestaan direct op het juiste doel af.

Het zien van kikkers in het gras voorspelt dat u een voorkomend en goed gemutst iemand als vertrouwenspersoon zult krijgen

De sloot die we in de droom tegenkomen kan meestal gezien worden als een barièrre, een te nemen hindernis.

Dromen over een toilet heeft niets onfatsoenlijks. In het toilet dat we in onze dromen bezoeken proberen we alleen onze lasten kwijt te raken. Het toilet schept daardoor orde in onze innerlijke huishouding.

De ontlasting die we in de droom hebben is het symbool van geestelijke bevrijding. Onder ontlasting valt ook urine, zweet en speeksel. De ontlasting in de droom moet ons bevrijden van onbehagelijk gevoelens, schuldcomplexen, spanning, verdriet, nare herinneringen en nutteloze gedachten. Wie in de droom onzindelijk is heeft in het waakbestaan last van neurosen waarvan de oorsprong in de kinderjaren terug te vinden is.

Dat kunnen de betekenissen van je dromen zijn, je zat ook even in het donker en dat kan een moeilijk tijdje voor je zijn, daarrna kwam de schoonmaakster met een emmer sop om je schoon te maken, maar je zag net op tijd het wc papier zodat jij je zelf kon redden.

Kijk maar of je er iets mee kan.

Groeten H@ns.

21 oktober 2011

Hans, bedankt weer voor je reactie!
Hier heb ik weer veel aan

Mvg,
Spirituality