Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

WIE HELPT EVEN ?!

15 oktober 2011

ik heb een vaag vermoeden dat een droom van een paar weken geleden en van vanacht iets gemeen hebben. de reden daarvan komt door een bepaalde week en datum:

(paar weken geleden);
ik had gedroomd over een gesprek tussen mij, mijn moeder en -zo bleek- mijn vriend. die jongen die dat moest voorstellen vind ik al een hele tijd leuk... maar in ieder geval: ik en die jongen bleken op dat moment net verkering te hebben en ik meldde het samen met hem aan mijn moeder. haar antwoord was het volgende: "dan moeten we over 6 weken maar een feestje houden !"
ik ben de volgende ochtend voor de zekerheid naar de kalender gelopen en in die week stond alleen een melding dat de wintertijd in zou gaan.

(vannacht):
ik ben samen met een goede vriendin van mij en diezelfde jongen als de vorige droom voor het terrein van school. inplaats van dat er een fietspad was, lag er zand. net een zomerdag ! we waren met z'n 3en aan het dansen volgens mij. in ieder geval; ik en hij hadden de grootste lol.
maar dan sta ik in school, in een leeg klaslokaal en zie nog 2 andere klasgenoten met elkaar praten. over een ongeluk, danwel moord die gepleegd zou zijn in de nacht van 4 op 5 november.
die datums kwamen me op 1 of andere manier toch heel bekent voor en ben vanochtend dus weer naar de kalender gelopen en kwam tot de ontdekking dat het in diezelfde week valt !!

ik snap er echt niks van ! is dit dom toeval of niet ?
wie helpt even ?! voor de rest is er zowat niks bijzonders aan die week / datum !

16 oktober 2011

Hoi 888Angel888

De fiets is het teken van vooruitgang op eigen kracht Het zand dat we in de droom zien is meestal het zand dat iemand ons in de ogen wil strooien. Maar het zand kan er ook voor zorgen dat we in het waakbestaan moeilijk vooruitkomen.

De zes staat ook voor harmonie, evenwicht; het is het cijfer van de liefde (zes geldt als getal van vrouwelijke liefde en huiselijkheid) en staat in dromen voor een ontwikkeling in de richting van nieuwe inzichten en innerlijke harmonie.

De winter heeft meestal een negatieve betekenis. De winter staat voor verkoelde gevoelens en relaties.

Tweede droom.

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

16 oktober 2011

hartelijk bedankt,
dat stuk over de winter had ik er nooit achter gezocht dat het misschien ook betekenis zou kunnen hebben. eveneens als die 6 trouwens. ik vond het al een rare bedoeling om zoiets pas over 6 weken te houden...
maar op veel punten heb ik nu wel het gevoel dat het enigzinds klopt.
nogmaals bedankt.

888Angel888