Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over zee

10 jaar geleden

Hoi,
Ik had gisteren een droom over een witte bol, soort van een ''orb'' (Engels) die boven de zee vloog.
De golven gingen omhoog langs de ''orb'', en in de golven zaten gouden kettingen.
Ik wil nu graag weten wat het betekend.
Ook had ik eens een andere droom.
Daarin waren er allemaal paarden in een weide. Toen kwam er een slang die een veulentje doodde. Ik probeerde de slang te doden,maar hij ging maar niet dood. Uiteindelijk ving ik hem in een gele plastic doos, soort van Tupperware.
Alstublieft,help mij. Ik weet echt niet wat het betekend.

10 jaar geleden

Hoi

De zee staat symbool voor het op en neer gaan van het leven, het ondoorgrondelijke, het onbekende en het onbewuste. Omdat alle zeeën ter wereld met elkaar verbonden zijn zag C.G. Jung de zee als symbool van het collectief onbewuste. Komt er een zee in het droomlandschap voor dat vestigt de droom de aandacht op het onbewuste van de dromer

Licht ( bol) is het symbool van geestelijke energie, helderheid en inzicht. Licht maakt dat we in het donker onze weg kunnen vinden waarbij we alles helder en duidelijk zien. Een helder lichtpunt dat in de droom ergens op is gericht maakt ons duidelijk dat we in het waakbestaan onze aandacht ergens op moeten vestigen.

Dromen over heldere golven is een teken dat u beschikt over informatie waaruit veel verduidelijkt kan worden; als de golven troebel zijn, zult u een fatale vergissing begaan

Goud was duizenden jaren lang het symbool voor onsterfelijkheid. Dit komt vooral door het feit dat goud tegen alle weersomstandigheden bestand is. Goud is een mannelijk symbool en wie er over droomt kan er op rekenen dat er nieuwe psychische energieën vrijkomen.

De ketting is het symbool van gebondenheid,Het materiaal waarvan de ketting is gemaakt is van groot belang op de uitleg.

Over paarden weet ik niet zeker, maar heeft dat met jou problemen te maken.

De slang is een oud symbool met een dubbele betekenis.

Kijk maar of je er wat me kan.

Groeten H@ns.