Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Levend begraven worden

Carrie
20 februari 2008

Hallo, Ik ben nieuw op dit forum. Ik heb al van kinds af aan "slaapproblemen" (Nachtmerries, praten en schreeuwen in mijn slaap, en vooral erg veel slaapwandelen)

Als kind droomde ik vaak dat ik heel hard wilde schreeuwen, maar mijn stem kwijt was. Dan stond ik maar te gillen, en er kwam helemaal geen geluid uit. Ik weet inmiddels de betekenis ervan.

Maar wat ik ook herhaaldelijk droomde was dat ik levend begraven werd. Heel erg beangstigend, zoiets..... (Als kind hoor je toch helemaal niet met de dood bezig te zijn?) Ik kan er nergens op internet wat van vinden. Wat is de betekenis van deze droom?

Hartelijk dank en groeten, Carrie.

20 februari 2008

Hoi!

Hmm.. Ik heb het gevoel dat het betekent dat je bang bent dat niemand je hoort, of iets dergelijks. Misschien ben je bang dat op het moment je iets heel vervelends meemaakt, dat niemand in de gaten dat je hulp nodig hebt.
Ik droom zelf ook wel eens daarover, het maakt je inderdaad heel bang, ook als je wakker wordt. Wakker schrikt, eigenlijk.
Sorry, misschien heb je helemaal niets aan de reactie, maar het is alleen maar wat ik denk dat het betekent. X3 Ik hoop dat je er nog wat meer over te weten komt!

Groetjes, Rosalynn.

Carrie
21 februari 2008

Dank je wel voor de reactie!

Carrie.

Kelly
21 februari 2008

Hallo,
ik heb even een vraag over de nachtmerries die jij had toen je kind was, die heb ik ook gehad.
ik werd vaak achtervolgt en voelde mezelf schreeuwen, maar hoorde geen geluid
jij weet wat dat betekend, zou je me dat eventjes willen uitleggen ?
Dankjewel.
Groetjes, Kelly

Carrie
22 februari 2008

Hallo Kelly,

Als je droomt dat je schreeuwt, maar er geen geluid uitkomt, betekent dat dat je het gevoel hebt in het dagelijks leven niet gehoord en/of begrepen te worden. Je voelt jezelf eigenlijk achtergesteld.

Groetjes, Carrie.

betty
24 februari 2008

Hallo Carrie,

Ik denk dat jullie wel gelijk hebben. De vraag is alleen: wat ga je er aan doen?
Eigenlijk geeft de droom aan dat (aangezien de buitenwereld niet reageert) het de bedoeling is dat er vanuit je zelf initiatief wordt genomen om iets te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan 'het ontwikkelen van je intuïtie' ?! Het antwoord vind je (echt waar) heel diep van binnen. Probeer bijvoorbeeld eens bij het aangaan van relaties/vriendschappen vooral uit te gaan van je gevoel (of het ok voelt) en niet vanuit bijvoorbeeld angst omdat je graag bij 'een groep' wilt horen. Als mensen je accepteren om wie je bent en jij jezelf voldoende waardering kunt geven dan zul je merken dat je vanzelf wordt 'omgeven' door die mensen die er ook echt toe doen. Mensen die je horen en zien wie je ook écht bent!

Ik hoop dat je er iets aan hebt en wens je het allerbeste.

betty