Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

De nachtmerrie van mijn zoontje van 9

25 september 2011

Hallo,

Mijn zoon van 9 werd van de schrik wakker vannacht. Hij heeft gedroomd dat ik ( moeder ) dood ging. Ik lag in het ziekenhuis en ik stopte al mijn spulletjes rustig in het kastje en vervolgens liet de dokter mij inslapen. Hij is zich kapot geschrokken.
Wat zou dit voor hem voor een betekenis hebben ?

Gr Angel

26 september 2011

Hoi Angel1972

Liggen we in de droom in een ziekenhuis dan hebben we in het waakbestaan problemen die we zonder de hulp van anderen niet kunnen overwinnen. Mogelijk zijn we alleen maar zwaar depressief, maar als we in de droom in het ziekenhuis verzorgt worden staat een snelle verbetering in het waakbestaan te wachten, mits we de hulp van anderen accepteren.

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche.

Ik denk dat je zoon zich erge zorgen maakt om jou problemen, als dat zo is kan je misschien vragen of hij over wil praten.

Kijk maar of je er wat aan hebt.

Groeten H@ns.