Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

4 keer dezelfde droom over achtervolging

angstig persoon
16 jaar geleden

Hallo,

Ik heb nu al vier keer dezelfde droom gehad, tijdens deze dromen heb ik niet door dat ik droom, totdat het moment komt dat ik een man zie staan, altijd dezelfde man. Al vanaf de tweede keer dat ik deze droom droom weet ik vanaf dat moment dat ik niet droom en dat ik het al eerder heb meegemaakt en ik weet dan ook al wat er gaat gebeuren.
Het zit zo, het is altijd 's avonds en ik zit op mijn fiets. Ik kom op dat moment ergens vandaan, vriendin, vriend of iets dergelijks, ik ben altijd vrolijk. Het is ook altijd lekker weer, geen zomer, maar het is niet koud. Ik zit dus op mijn fiets en ik fiets over een bruggetje heen, ik ben al bijna thuis. Ik moet alleen nog een stukje rechtdoor (20 meter ong.) voor huizen langst (over een paadje met aan de linkerkant voorkanten van huizen en de rechterkant eerst een hekje van ongeveer 40 cm hoog, daarna gras en daarnaast een sloot, dan op de helft moet ik lingsaf door een steegje heen en dan naar rechts en dan woon ik 20 meter verder op de hoek. langst het hek aan de rechterkant staan altijd oranje palen met verlichting (exact hetzefde als met koninginnedag). op het moment dat ik over de brug fiets zie ik de man, de man is heel dik, heeft een behoorlijk fel groen shirt aan, hij is erg lang (denk aan bijv. jaap uit de gouden kooi) en zijn gezicht zie ik nooit erg goed, maar ik zie wel dat zijn gezicht misvormd is en hij heeft een wapen, ik denk een mes. Hoewel ik de man dus al zie, en hij ziet mij ook altijd en hij kijkt me aan, kan ik nog naar links voor de man, dan zou ik hem sneller af zijn, maar dit doe ik niet!! terwijl ik weet dat het kan! in plaats van de andere kant opgaan fiets ik rechtdoor langst hem heen, ik fiets al heel hard maar ik neem nog wat extra vaart om te ontsnappen, maar de man is ontzettend snel, hij blijft naast me rennen terwijl ik tegen de palen aan de rechterkant langst schuur, maar ik val niet. de man blijft me continu aankijken, dat zie ik vanuit me ooghoeken en hij heeft een hele brede enge grijns, ook kijkt hij heel eng met zijn ogen. Ik ben er van overtuigd dat hij me pijn wil doen met dat wapen. openrijten of iets dergelijks. maar altijd weet ik net te ontsnappen, ik ga met een ontzettende snelheid door het steegje heen en op het moment dat ik dus links ben gegaan en me in het steegje bevind stopt hij met achtervolgen en zie ik hem niet meer. Hij gaat altijd precies hetzelfde.
Wie kan mij helpen? Het is een erg enge droom en ik blijf eraan denken. Weet iemand wat het kan betekenen of heeft iemand ook zoiets dergelijks meegemaakt? Reageer aub!
Alvast bedankt!
Groetjes...

Harajuku
16 jaar geleden

Hey,

Het eerste waar ik aan dacht toen ik je verhaal las is, probeer eens te blijven staan, en kijken wat er gebeurt.
Vaak heb je in dromen dat je door hebt dat je droomt, dat je jezelf ook kan "sturen" (Net als ik een video spel).

Toen ik bij Achtervolgd worden keek bij droom info kreeg ik (Onder andere) dit:

De achtervolger kan heel goed een deel van jezelf vertegenwoordigen. Je eigen gevoel van boosheid, jaloezie, angst (en zelfs liefde) kan zich voordoen als een dreigend figuur. Je bent dan je eigen gevoelens aan het projecteren op de onbekende achtervolger. Als je een volgende keer weer achtervolgd wordt in je droom, draai dan eens om een confronteer de achtervolger. vraag ze desnoods waarom ze je achtervolgen.

Je kan ook nog andere steek woorden zoeken uit je droom, en die een beetje combineren met wat bijjou past.

Maar waar ik aan dacht staat dus ook bij achtervolgd worden. Misschien kan je dit eens proberen!
Of vragen wie hij is/waar hij woont (dat soort vragen, misschien herken je dan een adres, of naam).

Laat maar weten hoe het is afgelopen!